dinsdag 7 juli 2015

Nog meer Nieuws van het Werkfront

Inmiddels hebben wij nog meer goed nieuws te delen, maar het gaat niet over mijn werk maar over dat van Maarten.  Hij heeft namelijk een nieuwe baan! Sinds 1 juli is hij aan het werk bij een elektra installatiebedrijfje hier in de buurt, hij zit nu in de Haustechnik. Bij zijn vorige baas zat hij op zich goed maar er waren twee grote nadelen:
 1. Zijn baas had vooral werk in de zomer. Hij moest dus 80 uur per week werken in de zomer en in de winter gedwongen zijn overuren opnemen.
 2. Wij moesten samen rijden maar hadden niet dezelfde uren, hierdoor moest ik vaak op hem wachten. Het was dat of een tweede auto kopen, wat wij ook niet wilden.
Bij zijn nieuwe werkgever is dit niet meer aan de orde! Het bedrijf zit hier 7 kilometer vandaan en hij kan gewoon op zijn elektrische scooter naar het werk, met een kwartiertje is hij op de zaak! Daarnaast heeft de werkgever het jaar rond werk, dus Maarten werkt over het algemeen gewoon dezelfde uren. Hij werkt van maandag tot donderdag van 7:00 tot 17:00  en dan op vrijdag van 7:00 tot 14:00. Vrijdags kan hij lekker vroeg thuis om het weekend al te beginnen!

Qua loon is er niet veel verandering, maar dat is ook niet het belangrijkste. De kortere reistijd is al een enorm voordeel, en  nu wij niet meer hoeven te carpoolen hebben wij beide meer vrijheid. Ik vind het ook erg fijn om te horen dat Maarten zich er fijn voelt, de sfeer is goed en ontspannen.
En dat is toch eigenlijk wel het belangrijkste!

11 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd. In Duitsland heb je sneller een baan dan in Noorwegen. Ga zo door en jullie zijn binnen tien jaar zelfvoorzienend,
  Tien uur, vier dagen lang, maar de vrijdag kort. Lange dagen en dat zal in het begin wel zwaar zijn. Gelukkig relaxte sfeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn voor jullie. Ook zoveel meer tijd krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn zeg. Die reisafstand is echt perfect.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn zeg, gefeliciteerd! Zo'n reisafstand kun je ook nog fietsen, als je zou willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat je zegt : plezier gaat boven salaris. Mijn man werkt nu 6 jaar in de visserij. Heeft iets meer dan het minimum inkomen maar gaat fluitend en met veel plezier naar zijn werk. Gelukkig heb ik ook mijn werk en met het gezamenlijk inkomen redden we het prima!
  Veel succes voor Maarten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fantastisch! Geweldig nieuws van beide kanten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Dat nieuwe werk klinkt inderdaad een stuk meer ontspannen en dat is ook veel waard. Weken van 80 uur, dat klinkt echt wel als bikkelen. En geen gedoe meer met vervoer, fijn hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd! Fijn hoor om werk zo dichtbij te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maarten Gefeliciteerd met de nieuwe werkkring en heerlijk zo dicht bij en normale uren .

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd! Goed nieuws voor jllie allebei en ik wens Maarten veel werkplezier in zijn nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hallo allemaal,

  Dank jullie voor felicitaties !

  Groet Maarten

  BeantwoordenVerwijderen