zaterdag 18 juli 2015

Weer een kleine update..

Het leven gaat hier altijd nog zijn gangetje en wij zijn druk druk druk aan het werk. Maarten heeft inmiddels zijn derde werkweek bij de nieuwe werkgever afgesloten en het bevalt hem nog altijd erg goed, echt fijn voor hem! Ik gun hem een fijne baan waar hij met plezier naar toe gaat.

Ik wordt inmiddels ingewerkt als directie assistente en dat gaat met horten en stoten. Het feit wil namelijk dat mijn nieuwe collega inmiddels al voor de tweede week afwezig is wegens ziekte, en aangezien wij de vierde persoon echt nodig hebben bleek er tot nu toe niet veel tijd om ingewerkt te worden. Ik besloot daarom om niet te klagen maar een oplossing aan te dragen, en laat voor volgende week op bepaalde dagen een vervanging voor mijn huidige werkplek komen. Zo heb ik volgende week rustig de tijd om in elk geval 3 hele dagen ingewerkt te worden.

Er blijkt wel een hoop te spelen op het werk, zo is mijn leidinggevende er eigenlijk niet blij mee dat ik gevraagd ben om voor de directieassistente in te vallen. En doordat mijn collega nu ziek is, is het veel meer een ‘ last’ voor mij en mijn andere collega’s. Laten we het erop houden dat het de sfeer niet ten goede komt. Maar ik probeer mijzelf eraan te herinneren dat het niet mijn probleem noch mijn verantwoordelijkheid is en dat ik voor mijzelf moet zorgen. Een ander doet het namelijk niet. Het werk als directieassistente is echt leuk en is goed voor mij. Ik doe meer ervaring op, krijg meer en betere connecties en het zal altijd goed staan op mijn cv. Het is echt win-win voor mij. En ook al heb ik nu veel overuren, het loon is er ook naar.

Zo kreeg ik over afgelopen maand € 1.700,- op mijn rekening gestort voor 175 uur werken, ik werk normaal 151 uur per maand. Dat is omgerekend ongeveer 40 uur per week, terwijl ik normaal 35 uur per week werk (dat zou voltijd zijn). Mijn zorgverzekeringspremie is er dan ook al af, omdat ik natuurlijk in het ziekenfonds zit. Ik vind het een prima loon en het was super om gelijk bijna het hele bedrag (€ 1.500,- ) naar de spaarrekening over te maken.-Wat dat betreft bevinden wij ons echt in een luxe positie! Als tweeverdieners hebben wij het nu eenmaal heel erg goed, maar daar hebben wij natuurlijk ook hard voor gewerkt.

11 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie het beiden zo goed naar je zin hebben op het werk, geld verdienen is leuk maar als je het niet naar je zin hebt duren de dagen wel heel erg lang.

  Tja dat iemand niet blij is dat jij nu op een andere plek werkt dat is niet jou probleem maar vervelend is het wel, de oplossing die je hebt aangedragen (dikke duim omhoog)
  Hopelijk zien ze bij de directie dat je een goede aanwinst bent en wie weet voor de toekomst!? -je werkt er hard genoeg voor, dat blijkt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop inderdaad ook dat het voor mij een opstapje is, want zoals het er nu naar uit ziet gaat er op mijn huidige werkplek toch niet veel veranderen. En aangezien het bedrijf maar blijft groeien, komt er wellicht wel een betere positie voor mij vrij :)

   Verwijderen
 2. Geniet van deze luxe! Je hebt er zelf keihard voor geknokt en verdient het ook! Hopelijk word de sfeer op jouw werkplek snel beter en kan je met nog een blijer gevoel aan de gang.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou echt fijn zijn, ik wacht af hoe het na de vakantieperiode zal zijn. Dan komt alles weer een beetje in het normale ritme.

   Verwijderen
 3. Respect hoe je met alles omgaat!
  En fijn om te lezen dat het Maarten zo goed bevalt. Heel veel succes jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn! Geniet ervan en je mag inderdaad trots zijn op je harde werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk dat jullie allebei zo lekker gaan op je werk , je houdt altijd mensen die iets niet kunnen waarderen . En een spaarpotje is toch heerlijk je weet nooit hoe je het nog nodig kan hebben .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je zo doorgaat is het huis veel eerder afgelost dan over 10 jaar!
  Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals het er nu naar uit ziet is onze hypotheek over 8 jaar afgelost :D

   Verwijderen
 7. Wat fijn voor jullie! Maar neem op tijd je ontspanning.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar waak ik inderdaad voor, gelukkig heb ik over vier werken vakantie !!!

   Verwijderen