zondag 5 juli 2015

Overwerken en een blijk van waardering

De weken vliegen hier voorbij omdat wij heel druk zijn. Ik  moet meer werken wegens vakanties van mijn collega's en daardoor hou ik weinig tijd meer over voor andere dingen. Ik kan amper tijd vinden om te koken, beetje huis te houden en even de planten in de tuin en kas te verzorgen, gelukkig duurt deze periode niet heel lang meer. Een ander voordeel is dat ik dus ook veel overuren heb en daardoor over deze maand ook meer loon zal krijgen, dat is altijd mooi meegenomen!

Wat mij verder nog gebeurde deze week.... afgelopen donderdag was ik aan het werk toen mijn chef mij belde, mijn verbazing was groot want dat doet hij eigenlijk nooit. Hij vroeg mij hoe laat ik 'feierabend' had, en of ik daarna even langs kon komen. Ik werd er eerlijk gezegd een beetje zenuwachtig van, want hij kan nogal streng overkomen. Toen ik om 5 uur eenmaal in zijn kantoor voor hem zat stak hij van wal, het bleek dat ze een vakantie invaller nodig hebben voor de directiesecretaresse en mijn naam was naar voren gekomen. Hij vroeg mij of ik hier over na wilde denken, en waarschuwde mij dat het waarschijnlijk niet alleen voor de vakantie zou zijn maar het daarna ook nog regelmatig zou voorkomen dat ik in zou moeten vallen.

Ik was heel erg verrast, ik zou dat graag willen doen en vind het een enorme eer! De directiesecretaresse werkt direct samen met 3 van de hoogste directieleden binnen ons enorme bedrijf, en heeft natuurlijk veel verantwoordelijkheid. Het feit dat ze mij overwegen is een blijk van vertrouwen in mij als persoon en in mijn kunnen én niet onbelangrijk geeft het duidelijk aan dat er voor mij ruimte is om te groeien binnen dit bedrijf.

Er is wel één maar, mijn collega's zouden in deze periode extra moeten werken en dat moeten zij wel willen. Ik heb nog geen idee hoe dat uitpakt, maar heb besloten mij daar niet te druk over te maken. Ik zie wel hoe het gaat lopen, alleen het idee dat ze mij overwegen vind ik al tof! Volgende week hoor ik vast meer, want het gaat over de eerste weken van augustus en als het door gaat moet ik ook al redelijk snel beginnen met inwerken. Spannend hoor!

19 opmerkingen:

 1. Wat een enorme eer! Hopelijk pakt het goed uit! Het klinkt in ieder geval fantastisch deze kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, wat fijn voor je! Dat is iets héél anders dan werken in kippenslachterij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het zeker! Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik daar niet meer hoef te werken!

   Verwijderen
 3. Leuk voor je. Gefeliciteerd. Knap dat je Duitse taal zo goed is.
  Voldoet de directie al aan de nieuwe norm? Vrouwen in de directie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik ervaar het normaal gesproken als een nadeel dat Duits mijn moedertaal niet is, en ben hier ook regelmatig onzeker over. Dit bewijst maar weer dat ik lang niet zo onzeker hoef te zijn :)
   Gelukkig beheers Nederlands en Engels goed, bij een grote internationale firma zoals deze is dat echt nodig. En lang niet iedereen spreekt 3 talen, dus dat is weer echt een voordeel.

   Er zitten geen vrouwen in de directie, het is ook een bedrijf met een vrij ouderwetse structuur. De CEO is een man, en op onze locatie hebben wij nog 4 directeuren die ook alle mannelijk zijn. Nu zitten wij ook in een redelijk technische sector, het grootste deel van het personeel is mannelijk. Van de 1000 mensen op onze locatie denk ik dat er 50 of 60 vrouwelijk zijn, waarvan er 1 een leidinggevende positie heeft.

   Verwijderen
 4. Fantastisch Maja, hopelijk gunnen je collega's het je en willen ze voor je invallen.
  In ieder geval weten ze dat je bestaat en dát is al een opsteker!
  Misschien kun je er in de toekomst inderdaad van profiteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je capaciteiten zijn opgemerkt. Echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd! Echt een blojk van waardering voor jouw werkzaamheden!
  Wat ik alleen niet zo gied begrijp is dat jij nu een soort afhankelijk bent van de goodwill van jouw collega's of zij voor jou kunnen invallen. Ik vind dat dat iets is voor personeelszaken of voor de directie om te vragen. Dat is niet jouw verantwwordelijkheid.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pas op dat het voor jou geen dubbele baan wordt.

   Verwijderen
  2. Ik weet nog niet precies hoe het gaat lopen, mijn collega is pas woensdag weer terug van vakantie. Lijkt mij dat er voor die tijd sowieso niets gebeurt. Ik verwacht wel dat als ze mij graag willen als invaller dat ze het ook mogelijk maken. Mijn chef heeft dan eigenlijk niet veel te zeggen.

   Qua werk moeten wij maar zien hoe het uitpakt, maar aangezien ik nog steeds niet helemaal lekker zit op mijn huidige plek ben ik blij met elke kans om wat anders te doen. We zien wel wat er van komt :)

   Verwijderen
  3. Ik hoop echt dat jouw nieuwe werkplek een veel fijnere plek is. Ik wil niet negatief doen, ik heb gewoon van dichtbij zien gebeuren dat iemand bijna overspannen werd omdat er niks anders bestond dan werken. En veel te weinig ondersteuning van de leidinggevende.
   Maar nogmaals, heel veel succes, he!

   Verwijderen
  4. Het is voorlopig geen blijvende nieuwe werkplek, het zal eerst op invalbasis zijn. Of er meer uit komt? Dat moet nog blijken.

   Op dit moment moet ik ook veel werken, maar de sfeer onder collega's is nog steeds niet goed. Dat vind ik echt slopend. Ik weet niet welke collega's ik momenteel kan vertrouwen, of ik gesaboteerd word en ik weet van een paar die flink achter je rug om praten. Nu doen ze dat niet alleen bij mij, maar het is moeilijk een team op te bouwen en samen te werken met zulke mensen.

   Mede daarom vind ik een 'uitstapje' in een andere afdeling verfrissend, zeker als er mogelijk meer uitrolt. Zelfs als dat niet het geval is dan is het in elk geval afleiding van de huidige drama, hopelijk komt er in de komende maanden een oplossing voor de drama. En anders heb ik wellicht al een voet in een andere afdeling ;)

   Verwijderen
 7. Jeetje dat is super tof!!! Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is fijn om te weten dat er groeimogelijkheden zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend fijn voor je , een teken dat ze je hebben opgemerkt en je inzet waarderen . Succes met het inwerken en je zal zien dat je het kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn om gevraagd te worden voor een meer verantwoordelijke taak.
  Ik neem aan dat er ook een hogere financiële vergoeding voor het werk als directiesecretaressestaat. Ook dat is mooi meegenomen.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In eerste instantie werk ik gewoon als invaller, dus ik verwacht niet gelijk een loonsverhoging. Maar ik kan mij voorstellen dat het daar wel toe kan leiden als ik mijn werk goed doe, of wellicht tot een blijvende andere functie.

   Verwijderen
 11. Spannend! Ik hoop voor je dat het door gaat!

  BeantwoordenVerwijderen