maandag 29 juni 2015

Een net over de Aardbeien!

Nadat Maarten geregeld had dat ik een mooi net over mijn bessen kon gooien besloot hij de bescherming bij de aardbeien te verbeteren. De aardbeien staan samen met de munt op de hugelkultur en dus op een 'heuvel'. Hier zat al een net over, maar omdat wij hier bijna dagelijks plukken kon het wel wat verbetering gebruiken. Maarten had een idee over hoe hij dit kon doen met de oude waterleidingbuizen, dit zou een duurzame constructie opleveren.

In eerste instantie had ik mijn twijfels over zijn plan ik vond het eigenlijk wel prima zoals het was, maar ik ben inmiddels helemaal om. Maarten heeft zichzelf weer overtroffen en het resultaat is echt mooi! Hij heeft de buizen verbogen en een stenen voet gegeven, het resultaat doet mij een beetje denken aan een koepeltentje. Doordat de buizen niet in de grond staan is het geheel ook verplaatsbaar en dat is handig want dan kunnen wij het 's winters in de schuur zetten. En... niet geheel onbelangrijk, het ziet er echt super mooi uit!

Voorlopig zijn de aardbeien ook weer perfect beschermd tegen hongerige vogels, en de planten zijn echt helemaal op dreef nu. Wij plukken bijna dagelijks een schaaltje aardbeien! Er gaat toch echt niks boven verse aardbeien uit eigen tuin, hmmm!
6 opmerkingen:

 1. Veel aardbeien. Hoeveel planten heb je? Laat zijn ze dit jaar. Hoe lang doe je met je planten en plaats je ze het volgende jaar ergens anders?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben ongeveer 15 planten, doordragers. Wij laten ze voorlopig op dezelfde plek maar vernieuwen de planten wel elke 3 a 4 jaar.

   Verwijderen
 2. Wat een creatieve oplossing. En inderdaad, verse aardbeien zijn het lekkerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er goed uit! Bij ons is het heel primitief met een muggennet...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat is zeker een hele mooie oplossing!

  BeantwoordenVerwijderen