zondag 14 juni 2015

De eerste Aardbeien uit eigen Tuin!

Gisteren was het eindelijk zo ver, wij hebben de eerste aardbeien uit onze eigen tuin kunnen plukken. De aardbeien staan op de hugelkultur waar wij ze vorig jaar neer hebben gezet, ze hebben het hier duidelijk naar hun zin. Vorig jaar hebbben ze het ook enorm goed gedaan, en wij hebben ze nooit water hoeven geven! Wat dat betreft is de hugelkultuur echt een uitkomst!

Ook dit jaar gaat weer goed van start, inmiddels staan de aardbeienplanten er weer sterk bij. Ze zijn groot, groen en hangen vol met (nu nog witte) aardbeien. Wij kijken uit naar muesli met aardbeien, aardbeienjam en natuurlijk aanmaaklimonade met aardbeien. Maar er gaat niets boven die eerste aardbeien van het seizoen die je zo van de plant plukt en in je mond stopt, dat is het echte leven :)

De eerste aardbeitjes van dit seizoen!!

De planten staan er goed bij!

Geen vogel die er bij kan :)

Meer lezen over onze hugelkultur?
1e post  hugelkultur 25-03-2014
Update hugelkultur over de aardbeien 23-06-2014

4 opmerkingen:

 1. Vind je die netten niet eng met vogels ? Wij hadden ze vroeger op de volkstuin en daar zat er bij de buren weleens een vogel in .Ook wij hadden de eerste aardbeien van de ostara planten die ik dit voorjaar had gepoot zo heerlijk, je proeft de zon zeggen wij ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, het net zit goed vast aan de onderkant er kan geen vogel in komen. Ook afgelopen zomer heeft er geen vogel in gezeten. Aan de andere kant, als er geen net overheen zit dan vinden wij geen aardbei meer terug :)

   Verwijderen
 2. Wij eten ook zoveel aardbeien en geven veel aan mijn ouders en de buren. Kortgeleden heeft mijn vriend een stuk land met schuur gekocht en daar stond een flink veld aardbeien, het is al jaren niet goed verzorgd dus volgend jaar zal de opbrengst nog groter zijn. De hugelkultur aan de ons ook in verdiepen nu is er ruimte voldoende.

  Ook een boogaardje en we wachten af wat daar aankomt in het najaar en dan zal flink gesnoeid worden want het staat erg dicht op elkaar. Ook van kruisbessen en rode staan er veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wouw heerlijk, ik ga deze week een aardbeien toren bouwen voor ons in de tuin :) Heeft even geduurd maar dan word het eigenlijk tijd :D

  BeantwoordenVerwijderen