Ik vind zo'n pot met bloesem er zo vrolijk uit zien! |
Het voordeel van het recept is dat je het niet alles in een keer hoeft te doen, nadat je de bloemen in het suikerwater hebt gezet moet je een paar dagen wachten voordat je verder gaat. In mijn drukke schema komt dat mooi uit! Ik heb het hele jaar flessen bewaart, vooral van tomatenketchup die hebben een mooie maat voor aanmaaklimonade. Glazen flessen heb je echt nooit genoeg :) Ik heb de bloemen nu staan trekken in mijn koude kamer en komende zaterdag maak ik er siroop van, wellicht pluk ik daarna gelijk nog een keer een flinke hoeveelheid bloemenschermen voor de tweede partij. Wij hebben gelukkig genoeg vlieren op ons terrein staan! Ik geniet weer met volle teugen hier!
...ook ik heb vorig jaar veel vlierbessensiroop en gelei gemaakt! Net als jij vind ik het heerlijk verfrissende limonade! Dit jaar ben ik niet thuis in Nederland dus helaas.....
BeantwoordenVerwijderenGlazen potten staan genoeg in de schuur te wachten, maar zelf de siroop maken , daar zijn we nog niet aan toegekomen. Zal het toch eens een gokje wagen. Je schrijft er zo mooi over dat het lekker is.. ;o)
BeantwoordenVerwijderenWat grappig, ik heb het vorig jaar ook voor het eerst gemaakt en wacht nu ook op de eerste bloesem. Hier al wel knopjes, maar nog niet open, dus nog even geduld...
BeantwoordenVerwijderenHet ligt dus niet alleen aan mij, ze zijn echt wat later dit jaar.
VerwijderenHet is echt later dit jaar, tis ook veel frisser dan normaal geweest.
BeantwoordenVerwijderenIk maakte vroeger ook deze siroop en de kinderen lusten het altijd wel. Ik dronk het het liefst in de winter met heet water. Dan word je er heerlijk warm van en het schijnt ook nog goed te zijn bij verkoudheid en keelpijn.
Wat een heerlijk blog heb je, lees al een poosje. Jullie liggen ongeveer vijf jaar voor op ons schema qua plannen en uitvoeren, van waarlijk bijna elke stap. Zelfs de bloesemsiroop.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen! Ik hoop dat het voor jullie net zo goed uitpakt als het voor ons doet!
Verwijderen