dinsdag 1 september 2015

Gaaf, een irrigatie-systeem!

Afgelopen vrijdag was ik lekker op pad met de fiets en het was heerlijk weer, en uit nieuwsgierigheid besloot ik even een winkel in te lopen om te neuzen. En dat was maar goed ook (hoewel niet voor mijn portemonnee)! Ze verkochten hier namelijk stukken poreuze tuinslang (zweetslang) voor druppel irrigatie, en dat wilde ik eigenlijk al lang hebben.


Natuurlijk heb ik even staan twijfelen, maar ik besloot al snel er in elk geval 1 mee te nemen. Uiteindelijk ging ik met twee stukken van 7,5 meter slang naar huis, en € 15,- lichter. Ik kon niet wachten om het gelijk uit te testen thuis. De stukken slang zijn voor in de kas, omdat daar natuurlijk geen regen valt moet je hier actief de grond bevochtigen. Een druppel irrigatie-systeem lijkt mij ideaal, en onze experimenten met zelf geperforeerde stukken oude slang werkten niet.


Ik heb aan beide kanten van het pas een stuk slang in het bed verdeeld en aangesloten. Doordat onze regenton een stukje hoger staat dan de kas, werk het systeem op natuurlijke druk. Voorlopig hebben wij het heel simpel aangesloten op de regenton, en draaien we zelf de kraan open. Een timer is niet nodig omdat wij eigenlijk altijd thuis zijn, dus dat gaat prima!

10 opmerkingen:

 1. En laat je ook nog aan ons weten of ie goed bevalt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had er nog nooit van gehoord, maar wat een slimme oplossing!
  Ben benieuwd of het goed zijn werk doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook benieuwd naar het vervolg van dit verhaal ! hou je ons op de hoogte? lijkt me echt iets goeds.
  Fijne dag nog ! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog nooit van gehoord, een zweetslang, maar het klinkt goed!

  Groet, Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had hem al vaker gezien in filmpjes maar nog nooit in Nederland gezien. Waar heb je de slang gekocht? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond hem bij de Posten Börse, bij de tuinspullen. Ze kunnen ook op elkaar worden aangesloten zodat je een lange slang maakt.

   Verwijderen