zondag 30 augustus 2015

Tomaten!!

Jaa, het is eindelijk zo ver. De tomaten beginnen de laatste tijd echt te rijpen, en de een na de ander begint te kleuren. De kas was al een magische plek, maar nu is het helemaal heerlijk vertoeven. Ik heb verschillende rassen en het is een genot alle bijzondere kleuren en vormen te bekijken.

Natuurlijk eten wij dagelijks salade! Op dit moment heb ik een paar tomaten per dag, maar er zit nog behoorlijk wat aan de planten. Wij waren natuurlijk ook erg laat dit jaar. Mocht ik echt te veel krijgen om zo op te eten en te verwerken dan kijk ik er naar uit om tomatensaus te wecken. Altijd lekker om wat 'kant en klare' pastasaus op voorraad te hebben staan.

Ik ben echt zo blij met de kas! Ik zou zonder de kas nu echt niet zo'n mooie oogst gehad hebben.
Kijk en geniet mee!

11 opmerkingen:

 1. wauw, wat een variatie en wat een dikke hangen eraan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige tomaten en wat zullen die lekker smaken.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er ook veel staan en die zijn spontaan opgekomen uit de zaden die in de compost uit eigen vat zaten van vorig jaar. Dus ook een grote variatie in rassen, van gekocht, gekregen van de buurvrouw en meegenomen tomaten van de buren in frankrijk.

  Ik maak alleen tomaten in weckpotten in als basis voor soep, er staan er nog 5 van vorig jaar en er zullen er wel 10 bijkomen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te lezen dat jullie zo blij zijn met de aangeschafte kas! Niks is fijner dan vers uit eigen tuin! En tomaten uit eigen kas! ;-)
  Wat zullen ze heeeerlijk smaken!
  We hebben nu een mini-moestuin, in huis staan overal peper-, ppaprika en tomatenplanten....zo'n kasje lijkt ons ook erg leuk- ik word erg enthousiast van je berichtjes! ;-)
  Goeie oogst! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw heerlijk! Wat fijn ook zo'n mooie kas, daar dromen wij ook nog van!
  Gelykkig hebben we hier in Frankrijk een goede (hete ) zomer gehad en dus gelukkig ook al 2 weekjes een goede oogst. Mmmm
  Ik wordt ook blij van jullie leuke blig en berichten.
  Groetjes uit Frankrijk van een medezelfvoorziebend leefster ;-)
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier kleuren de tomaten ook eindelijk, ik ben benieuwd hoe ze smaken!
  Helaas niet zoveel als bij jullie, geniet er maar van.

  Samen besparen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou de blaadjes met vlekken verwijderen uit schrik voor de tomaten(aardappel)ziekte. Dan krijgen de vruchten zelf ook meer licht en zullen ze sneller rijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, krijg ook zin in een kas! Genieten maar van je tomaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, gelukkig! Ik dacht dat ik ze verschrikkelijk achter liep met mijn maar niet rood wordende tomaatjes. Maar nu ik zo bij jou even in je kas rond mag kijken.. Ik weer blij en hoopvol! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn vroege, middelvroege en late tomatenrassen, dus het kan ook nog aan de soort liggen. Ik heb alleen vroege en middelvroege rassen, maar omdat ik een maandl later begonnen ben loop ik achter :)

   Verwijderen