maandag 3 augustus 2015

Weer een hypotheek-mijlpaal!

Aan het eind van elke maand wordt onze standaard hypotheek aflossing afgeschreven. Maandelijks wordt er € 600,- afgeschreven waarvan (momenteel) ruim € 440,- aflossing is. Na de laatste afschrijving staat ons openstaande hypotheekbedrag nu op € 73.617,- en dus hebben wij inmiddels
€ 18.380,- afgelost! Super! Dat betekent dat wij dus 20% van de hypotheek hebben afgelost!

Ik blijf het echt heel erg leuk vinden om het openstaande hypotheekbedrag omlaag te zien gaan. Ook het rentedeel wordt steeds minder en daardoor gaat het steeds iets sneller naar beneden. Wij zijn inmiddels precies twee jaar aan het afbetalen. In juli 2013 betaalden wij nog € 195,50 per maand aan rente, inmiddels is dat nog maar € 156,44. Dat is een verschil van bijna € 40,- per maand! En het rentebedrag wordt alleen maar minder natuurlijk.

Pas in het volgende jaar kunnen wij weer een extra  boetevrije aflossing doen, het plan is om dan in januari gelijk het volledige boetevrije bedrag af te lossen van ons spaargeld en dat later aan onszelf 'terug' te betalen. Zo maken wij dat maximaal gebruik van het voordeel. Tot die tijd probeer ik gewoon te genieten van de standaard aflossingen, want dat is natuurlijk ook leuk!

7 opmerkingen:

 1. Verslavend leuk dat extra aflossen :-) Manlief heeft een paar weken geleden weer een extra aflossing gedaan op de duurste hypotheek. Dan scheelt 1000 euro aflossen 10 euro aan maandlasten. Die hypotheek is een gevolg van ons vorige huis en is nog maar 10 jaar aftrekbaar. Vandaar dat grote verschil. Eind van dit jaar hopen we van die hypotheek af te zijn. En dat kan lukken omdat we onbeperkt mogen aflossen op die hypotheek. Wij hebben nu een bruto hypotheek bedrag van iets boven de 700 euro. Wat ik heel netjes vind voor onze grote, vrijstaande woning.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zeg!! En ook heerlijk dat het zo in de maand scheelt, dat is echt een sneeuwbaleffect!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker hoor en goed dat je elke keer je mijlpalen weet te vinden. Schaam schaam moet nog steeds de belastingaangifte van dit jaar in orde maken als dit gelukt is kan ik ook weer 6000 pietermannen aflossen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het zeker belangrijk is om tussendoor te vieren, als je je alleen blind staart op de finish lijn dan is de weg ernaar toe minder mooi :)

   En ga jij eens even heel snel je belastingaangifte in orde maken! :D

   Verwijderen
 4. WoW, wat een lekkere lage maandlasten! Heerlijk! Gaat lekker zo in dit tempo!

  BeantwoordenVerwijderen