zondag 17 januari 2016

Zwangerschap update, 5 maanden

Ik realiseerde mij vanmorgen dat wij over vier maanden misschien al een babietje hebben hier, zo lijkt het ineens toch snel dichterbij te komen. Het word ook langsaam echter, terwijl ik dit schrijf schopt het babietje lekker alles bijelkaar in mijn buik :) Het is een kleine druktemaker, ik vraag mij regelmatig af wat hij/zij toch allemaal aan het doen is.

Het gaat eigenlijk vrij goed. De buik is groot maar nog niet te groot, en zolang ik rustig aan doe voel ik mij vrij goed. Wat brandend maagzuur af en toe, maar niet noemenswaardigs. De grote uitdaging is rustig aan doen op mijn werk, zeker nu er sinds begin dit jaar twee van mijn directe collega's uitgevallen zijn. Beide voor langere tijd niet inzetbaar, er is mij zelfs gevraagd uit mijn vakantie terug te komen maar dat heb ik geweigerd.

Er is beloofd dat er zo snel mogelijk twee nieuwe in dienst genomen worden, maar die belofte is inmiddels al weer twee weken oud terwijl wij nog geen  nieuws gehoord hebben. Gelukkig hebben ze de nieuwe wel al gevonden omdat ze vervanging voor mij zochten, jammer dat het bij zo'n groot bedrijf soms zo lang kan duren voordat beslissingen er door komen. Want de nieuwen moeten toch ook nog ingewerkt worden en ik wil over niet al te lang mijn overuren gebruiken om minder te werken. Lijkt mij heerlijk om dagelijks een uurtje korter te werken!

Voorlopig heb ik al weer een werkweek overleefd en ik tel af, nog ongeveer 11 weken voordat mijn verlof begint. Als je het zo zegt lijkt het best te overzien! Maarten begint ook binnenkort weer, nog twee weken en dan kan hij weer aan de bak. Ergens is het wel jammer omdat we vanaf dan weer meer moeite moeten doen met het koken van het avondeten. Dat word weer beter plannen en veel dubbel koken in het weekend, want ik kom altijd uit mijn werk met hongerrr :)

Ach en ook dat is maar van korte tijd, als alles meezit hebben wij dit jaar een heerlijke bijzonder zomer. Als baby komt wanneer hij/zij zou 'moeten' komen, in half mei, zijn we de eerste twee maanden samen thuis. Dus dat is dan van half mei tot half juli, dat is dan eind voorjaar begin zomer. Lijkt mij heerlijk, rustig elkaar leren kennen en in het ritme komen! Ik kijk daar echt wel naar uit!

6 opmerkingen:

 1. Wat goed dat je op werkgebied eerst aan jezelf denkt! Nog even volhouden;! ;-) En daarna begint het genieten! En de slapeloze nachten... haha! :-P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slapen doe ik al maanden niet meer, blijkbaar is dat een grap van de natuur. Ik ben sowieso elke 1,5 uur wakker om te plassen en doordat ik zo licht slaap heb ik veel nachtmerries. Ach dat komt over een paar jaar wel weer :D

   Verwijderen
 2. Ja slapeloze nachten daar helpt de natuur je wel mee idd! Ik moest ook elke 1,5 uur eruit. Maar geloof me het is toch echt anders als je na je plasje je bed weer in mag. Als de baby er is moet er dan verschoond, gevoed en gesust worden en daar wordt je pas écht moe van!
  Inmiddels is mijn zoontje 6,5 week en afgelopen nacht heeft hij besloten toch wel door te slapen van 23.00 uur tot 6.30 uur. Ik was helemaal niet teleurgesteld! En heb heerlijk geslapen.
  Maar hij had het ook best bij die ene nachtvoeding mogen houden maar hij vond het goed zo.

  Vervelend dat het op je werk zo druk is. Moeilijk is het dan zeker om rustig aan te doen, je wilt niet zitten niksen om het zo maar te zeggen. En dat doe je dan heus niet, maar je kan niet op je handen gaan zitten als er werk gedaan moet worden he?

  Zo fijn als Maarten straks ook vrij heeft en jullie 2 maanden samen kunnen wennen. Dat zal ook wel helpen bij die slapeloze nachten gok ik zo. Ik nam de nachtdienst vaak omdat manlief moest werken en ik de hele dag rustig op de bank kon gaan liggen, tussen voeden en verschonen door. Maar als je het samen doet scheelt dat een enorme 'last' hoewel die last ook een lust is natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volle blaas en warm slapen zorgen voor nachtmerries...dus tegen de tijd dat de druk van je blaas af is als de baby er is, zijn die nachtmerries weer over.
  Verder oude oma tip tegen brandend maagzuur. Een hapje, een theelepel zeg maar, havermout. Dit kauwen in je mond(inwerken speeksel) en doorslikken. Werkt als een tierelier. Ik ken zelfs mensen die van hun medicatie tegen maagproblemen (naar ivm bijwerkingen dáár weer van) af konden door deze tip. Zelf heb ik een klein plastic reispotje in mijn tas met beetje havermout erin. Zo zit ik nooit zonder onderweg.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die gebroken nachten,, gruwelijk vind ik ze!! Sinds een week zijn wij er eindelijk vanaf. Zoontje besloot om nu maar door te gaan slapen. Heeft slechts 5,5 jaar geduurd, ja jaar!!!

  Ik had ook zoveel last van nachtmerries tijdens de zwangerschappen. Meestal kroop ik dan maar tegen manlief aan en kon ik wel weer verder slapen, als hij dan een nachtdienst had was het een heel ander verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slapeloze nachten zijn wat mij betreft het enige nadeel aan het ouderschap. Ik heb drie kinderen waarvan twee een erkende slaapstoornis hebben. In de praktijk houdt dat in dat we al acht jaar nachten van minder dan vijf uur hebben en zelden aan één stuk. Dat went nooit.

  BeantwoordenVerwijderen