dinsdag 20 september 2016

7 Bekentenissen

Nadat ik laatst alle lezers hier had geschokkeerd met mijn bekentenis dat wij wel eens patat bij de snackbar halen bedacht ik dat ik maar met de billen bloot moest ; ) Hier nog een aantal bekentenissen doe je wellicht zullen verbazen.

1. Ik was dit jaar te laat met overstappen van stroomleverancier en zit er nu een jaar aan vast.
Mijn excuus: Ik moest opzeggen rond de tijd dat ik uitgerekend was en mijn hoofd stond er echt niet naar.

2. Wij hebben meer huis dan wij nodig hebben.
Mijn excuus: wij vonden de plek belangrijker dan het huis. Zijn van plan om in de toekomst wellicht onze ouders hierheen te halen als ze ouder worden. En bovendien maken wij deze woning uiteindelijk energiezuiniger.

3. Ik ben bang voor spinnen
Mijn excuus: tja geen, en ook niet slim om dan in het buitengebied te wonen. Maar ik doe mijn best en raak alleen nog in paniek als ze de maat hebben van een kleine muis ;)

4. Onze moestuin is niet meer te vinden.
Mijn excuus: ik heb er al een jaar niet meer aan gedaan wegens zwangerschap en baby. En daarnaast was de opzet niet goed waardoor het onkruid makkelijk zijn weg terug vond.

RIP moestuin

5. Ik ben een slechte huisvrouw
Mijn excuus: ik heb het nooit geleerd, maar ik doe mijn best en het begint ergens op te lijken.

6. Ik heb te veel kleding (die ik bewaar)
Mijn excuus: sommige dingen zijn zo mooi en wat als ik weer afval? En ik heb nette wel kleding en "gewone" kleding. Hmmm ik heb besloten hier over een paar maanden grondig doorheen te gaan (eerst eens mijn gewicht laten stabiliseren)

7. Ik ben neurotisch, perfectionistisch, dwangmatig en heb graag dat dingen gaan zoals ik bedacht heb.
Mijn excuus: geen, het is een leerproces.

Zo, dat lucht op.

16 opmerkingen:

 1. Haha wat een prachtig stuk!!

  Meid, laat je niet kisten het leven gaat ook zoals het gaat en je Jan het soms tot in de puntjes uitstippelen (zeker met kinderen ) maar het loopt toch compleet anders...
  Wat hij helpt mbt huishoudelijke taken. Ik heb op mijn telefoon een overzicht van alle dingen die ik moet en wil doen en vervolgens plak ik er per week een prioriteiten label aan. H.P hoge prioriteit M.P midden en L P. Lage prioriteit heb ik dan even tijd en puf dan kies ik eerst iets uit de H.P. categorie.. en ik kan je zeggen hoeveel ruimte ( in je hoofd) dat geeft....

  H.g. Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Handig systeem! Ik heb alle taken verdeeld in een vier-wekelijkse planning, dan gingen we op zaterdag samen even door het huis heen. Maar nu vind ik vaak anders dingen belangrijker en dan loopt het huishouden weer achterstand op, met als gevolg dat ik er weer minder zin in heb. Ach, de baby is maar 1 meer klein en de rest kont vanzelf wel.

   Verwijderen
 2. Grappig. Heel veel mensen hebben dat ook en vinden het heel normaal. Jij hebt de lat hoog liggen en dat maakt het niet gemakkelijk voor je. Maar wel boeiend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zeg je heel treffend, ik leg de lat inderdaad erg hoog voor mijzelf. Soms ben ik ook iets te streng voor mijzelf, mijn perfectionisme is mijn valkuil.

   Verwijderen
 3. Mooi lijstje, de mijne zou er niet heel anders uit zien ;)
  Leuk trouwens dat je weer wat vaker blogt! (Snap wel dat het even stiller was hoor)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar, je geniet wel van je/jullie leven? Prima dan!
  Kom op zeg, ik ben blij je te lezen, ben dus ook blij dat je weer wat regelmatiger schrijft. Maar wat je beschrijft op je blog is gewoon jouw leven daar heeft niemand over te oordelen toch?

  Ik heb veel gehad aan jouw eigenheid, jouw persoontje en soms jouw lef, om zonder shampoo of met zelfgemaakte shampoo te testen, of het wasbare toiletpapier te maken...je weekuitgaven toen het nog heel zuinig aan moest(en dat je ook weer wat ruimte kan nemen toen het wel weer kon) Dat je zelf je haren knipte...daarna deed ik het ook!
  Ik heb een traantje gelaten toen de baby gezond geboren was(ja echt)en som zit ik hier vol bewondering te zijn op jouw Maarten die zo handig is en jullie veel kosten kan besparen.


  Sorry, niks sorry, dat is nergens voor nodig zeg.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik voel mij niet veroordeeld hoor. Ik kan goed snappen dat lezers een bepaald beeld van mij krijgen en iets dan niet verwachten, het is toch lastig iemand online echt te leren kennen.

   Ik vind het heel leuk om te horen dat je zo graag mee leest en ook zo mee leeft. Doet mij goed! Dank je!

   Verwijderen
 5. Haha, gewoon menselijk dus ;-)
  Lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi maia ik wil je bedanken voor de leuke blogs die je met ons deelt!
  groetjes marinda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh nou val je wel van je voetstuk hoor :D
  Haha, je bent gewoon net een mens! Leuk om te lezen. Ik vind jou echt een voorbeeld van zelfdiscipline enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wie heeft geen tekortkomingen? Iedereen toch.

  BeantwoordenVerwijderen