donderdag 29 september 2016

Zero-waste bestelling

Vandaag kwam weer een bestelling van mij binnen, ik ben lekker aan het uitgeven de laatste tijd. Deze keer was het een zero-waste gerelateerde bestelling bij een soort zero-waste webwinkel, sommige dingen zijn nu eenmaal lastig te krijgen hier op het platteland.

De winkel heeft een mooi concept, ze noemen zichzelf  "de  plasticvermeider". Ze verkopen veel alternatieve producten zoals houten plakbanddispensers, houten wc borstels en ook natuurlijke lippenstift zonder verpakking. Ik moest mij inhouden en kocht alleen het hoognodige, schouderklopje voor mijzelf ;)

 Ik bestelde het volgende:
4 tandenborstels
1 flesje natuurlijke tandzijde (later alleen navulling nodig)
1 set met 3 afwasborstelkoppen (steel heb ik nog)
1 nagelborsteltje
1 groenteborsteltje (wij eten onze aardappels altijd met schil)


Het geheel kostte mij bijna € 42,- inclusief verzendkosten, behoorlijk prijzig maar dat komt vooral door de tandenborstels. Deze zijn €5,90 per stuk. Ik koos voor de variant gemaakt van (duits) beukenhout ge├»mpregneerd met plantaardige olie en hars, de borstel is gemaakt van varkensharen. De tandenborstels bevatten als enige een klein stukje (biologisch afbreekbaar) plastic vanwege hygi├źne. 

Wat ik erg leuk vind is dat je een optie hebt om je bestelling in gebruikt verpakkingsmateriaal te laten verpakken,  voor de vorm krijg je zelfs nog € 0,50 korting hiervoor. Je bestelling word sowieso zonder plastic verpakt,  dus dat is fijn!

Ik moer zeggen dat ik erg tevreden ben over de producten, het is duidelijk van goede kwaliteit.  Ik ben ook super blij eindelijk afwasborstelkoppen gevonden heb, ik gebruikt al jaren een houten afwasborstel en vind het altijd zo zonder dat ik ook steeds de steel weg moest gooien. Dus ik ben weer helemaal blij!

6 opmerkingen:

 1. Mooie bestelling. Ik vind het zo goed dat jullie alles zo doorvoeren in jullie huishouden. Echt petje af. Die tandenborstels lijken me echt fijn - en tevens ook super milieuvriendelijk. Ik ben benieuwd hoe ze gaan bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi,dat die "ouderwetse"borstels uit mijn jeugd weer terug komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een kanttekening : bij de keuringsdienst van waarde was er een keer een uitzending over varkenshaarleveranciers aan de varkensharen komt.Ik zal je de details besparen maar dieronvriendelijker was niet mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar aanleiding van je opmerking heb ik even gekeken. Vooral de manier van slachten lijkt barbaars. De levensomstandigheden vond ik er in eerste instantie niet eens zo slecht uit zien.

   Wat ik bijzonder vond is hoe "oud" ze de varkens laten worden. Blijkbaar minimaal een Naar, hier worden varkens met 4 tot 6 maanden al geslacht.

   Zo te zien zijn de haren daar dus een bijproduct van het houden en slachten van varkens voor consumptie. Jammer dat er geen diervriendelijker alternatief is (qua haren dan).

   Verwijderen
 4. Bij Dille en Kamille kun je ook losse afwasborstelkoppen kopen of bestellen. Ook veel andere houten borstels trouwens, maar weet niet of ze duurder of goedkoper zijn dan je nu hebt besteld, of dat ze ook in Duitsland leveren.
  Ben vooral benieuwd hoe de tandenborstels je gaan bevallen, ik las ooit bij iemand dat ze zo moeilijk drogen en daardoor snel slecht werden. Laat je het nog eens weten?
  Lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom hebben wij er vier, er word aangeraden er twee tegelijk in gebruik te hebben. Een voor 's ochtends en een voor 's avonds, zo kunnen ze 24 uur drogen. Ik zal nog updaten hoe ze bevallen.

   Verwijderen