woensdag 7 september 2016

U4 Untersuchung

Gisteren zijn we met Vera weer bij de kinderarts geweest voor de U4 Untersuchung. Hier in Duitsland heb je geen consultatiebureau maar een aantal (verplichte) afspraken met een kindearts (naar keuze) om de ontwikkeling van je kind in de gaten te houden. Er zijn 10 Untersuchungen.

U1- direct bij geboorte
U2 - 3e tot 10e levensdag
U3 - 4e tot 5e levensweek
U4 - 3e tot 4e levensmaand
U5 - 6e tot 7e levensmaand
U6 - 10e tot 12e levensmaand
U7 - 21e tot 24e levensmaand
U7a - 34e tot 36e levensmaand
U8 - 46e tot 48e levensmaand
U9 - 60e tot 64e levensmaand

De onderzoeken zijn vrij standaard en je zit waarschijnlijk langer in de wachtkamer dan bij de dokter, helaas zegt dat vooral wat over de wacht tijden. Want man o man, is het nu zo moeilijk om afspraken te plannen? Een uur wachten kan makkelijk en daar waren wij niet blij mee met zo'n kleine baby. Maar gisteren hadden we geluk want we konden bijna meteen doorlopen. Heerlijk!

Jammer genoeg maakte het voor Vera niet uit, zij was inmiddels moe van de autorit (want ze slaapt niet in de auto) en dus wat ... humeurig (lees HUILEN). Het hele bezoek was in 10 minuten klaar en onze baby is gezond verklaard. Ze is nu bijna 16 weken, en met haar 65 cm en 6,5kg een lekkere mollige baby.

Helaas voor Vera moesten we ook nog een langs het gemeentehuis in Winschoten om haar id-bewijs op te halen. Ze is nu officieel en aantoonbaar Nederlander. Maar na al die drukte en veel in de auto zitten was ze thuis doodmoe (want had ik al gezegd dat ze niet slaapt in de auto) en viel ze uiteindelijk na wat gemopper in de drager lekker in slaap. Eind goed al goed.

6 opmerkingen:

 1. De ontwikkeling van je *kinderarts* in de gaten houden? Vind ik wel een grappige woordspeling. Maar leuk om de ontwikkeling van Vera te volgen en te horen hoe het in Duitsland toe gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah, dat babietje. Te lief <3
  Hier moesten we ook echt drie uur in het zh zitten voor het hele circus. Gelukkig sliep ze vooral, maar leuk is anders. Dat gezeul elke keer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het arme kind houd helemaal niet van wereldreizen!
  Maar ze heeft het voorlopig weer gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ohja, dat gezeul houd ik ook niet van, daarom gaat onze kleine niet naar het CB of kinderarts. Als er echt iets is ga ik wel naar de huisarts, die is hier dichterbij.
   Maar dat was nog niet nodig.

   Verwijderen