Onze kweeperenboom hangt weer goed vol dit jaar, ik ben slecht in schatten maar een paar kilo hangt er zeker wel in. Maar wat te doen er mee?
Iemand suggereerde dat ik ze naar een demeter sap punt breng en dan van het sap gelei maak, lekker makkelijk. Zou kunnen natuurlijk maar ik bedacht mij misschien heeft iemand die mee leest nog leuke en makkelijke tips?
Kijk eens op www.kweepeer.nl van Okke Amerongen. Een hele site vol informatie over kweeperen en recepten. Succes met het verwerken. Zelf koop ik een paar kweeperen en maak er dan jam van vaak in combinatie met andere vrucnten. Leontine
eerst een tijd lekker in het huis laten staan. Je heb dan een heerlijke herfstgeur in het huis. En dan compote van maken en in glazen potten doen. Blijft heel lang goed en warme kweeperen compote warmt het lijf lekker in de winter
Ik maakte met kweepeer en pompoen een soep die ik heel lekker vond, recept op mijn blog. Ik gebruikte de soep ook als pastasaus... In het oosten gebruiken ze de kwee vaker als groente dan als fruit. Ria Loohuyzen heeft een heel boek overde kwee (ook geschiedenis en poëzie enzo) geschreven, met heel wat recepten. Veel kookplezier!
Ik heb 4,5 kilo, mijn eerste kweepeer (-appel) oogst. Ga er dit weekend eens mee aan de slag - en ik wilde je ook al wijzen op de sites van Okke van Amerongen.
Kijk eens op www.kweepeer.nl van Okke Amerongen. Een hele site vol informatie over kweeperen en recepten. Succes met het verwerken. Zelf koop ik een paar kweeperen en maak er dan jam van vaak in combinatie met andere vrucnten. Leontine
BeantwoordenVerwijdereneerst een tijd lekker in het huis laten staan. Je heb dan een heerlijke herfstgeur in het huis. En dan compote van maken en in glazen potten doen. Blijft heel lang goed en warme kweeperen compote warmt het lijf lekker in de winter
BeantwoordenVerwijderenWilde ook vertellen van Okke;-) Het geleert trouwens als een malle!
BeantwoordenVerwijderenIk maakte met kweepeer en pompoen een soep die ik heel lekker vond, recept op mijn blog. Ik gebruikte de soep ook als pastasaus... In het oosten gebruiken ze de kwee vaker als groente dan als fruit. Ria Loohuyzen heeft een heel boek overde kwee (ook geschiedenis en poëzie enzo) geschreven, met heel wat recepten. Veel kookplezier!
BeantwoordenVerwijderenLeuke tip! Ik zal eens kijken op je blog.
VerwijderenIk heb 4,5 kilo, mijn eerste kweepeer (-appel) oogst. Ga er dit weekend eens mee aan de slag - en ik wilde je ook al wijzen op de sites van Okke van Amerongen.
BeantwoordenVerwijderen