vrijdag 30 september 2016

Kweeperen

Onze kweeperenboom hangt weer goed vol dit jaar, ik ben slecht in schatten maar een paar kilo hangt er zeker wel in. Maar wat te doen er mee?


Iemand suggereerde dat ik ze naar een demeter sap punt breng en dan van het sap gelei maak, lekker makkelijk. Zou kunnen natuurlijk maar ik bedacht mij misschien heeft iemand die mee leest nog leuke en makkelijke tips?6 opmerkingen:

 1. Kijk eens op www.kweepeer.nl van Okke Amerongen. Een hele site vol informatie over kweeperen en recepten. Succes met het verwerken. Zelf koop ik een paar kweeperen en maak er dan jam van vaak in combinatie met andere vrucnten. Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eerst een tijd lekker in het huis laten staan. Je heb dan een heerlijke herfstgeur in het huis. En dan compote van maken en in glazen potten doen. Blijft heel lang goed en warme kweeperen compote warmt het lijf lekker in de winter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wilde ook vertellen van Okke;-) Het geleert trouwens als een malle!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maakte met kweepeer en pompoen een soep die ik heel lekker vond, recept op mijn blog. Ik gebruikte de soep ook als pastasaus... In het oosten gebruiken ze de kwee vaker als groente dan als fruit. Ria Loohuyzen heeft een heel boek overde kwee (ook geschiedenis en po√ęzie enzo) geschreven, met heel wat recepten. Veel kookplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb 4,5 kilo, mijn eerste kweepeer (-appel) oogst. Ga er dit weekend eens mee aan de slag - en ik wilde je ook al wijzen op de sites van Okke van Amerongen.

  BeantwoordenVerwijderen