maandag 21 maart 2016

Weer een slag geslagen..

We zijn lekker productief geweest afgelopen weekend, we hebben een aantal klusjes van ons lijstje kunnen strepen en daarnaast nog lekker kunnen ontspannen! De nieuwe lamp in de woonkamer hangt en ik ben heel tevreden over de lichtopbrengst, omdat onze woonkamer erg groot is hadden wij een armatuur nodig wat licht goed en ver verspreid. Vandaar dat ik er een koos met 3 lichtpunten erin, en dat hielp. Met drie grote 13 watt led lampen van het blauw-gele warenhuis hebben wij nu echt licht in de woonkamer, fijn voor in de avond en op donkere dagen!


Daarnaast  hebben we ook onze co-sleeper gemaakt, nou ja vooral Maarten dan maar ik heb wel een beetje geholpen :) Ik ben echt heel erg tevreden met hoe het is uitgepakt! Wij hebben een zelfgemaakt bed wat heel hoog is en een standaard bedje zou niet passen dan. Dus vandaar dat wij zelf een aanhang gemaakt hebben zodat de kleine de eerste tijd lekker bij ons kan slapen, het matrasje is 60cm bij 120cm  dus dit kan wel even mee. Wij zijn (nu nog) van plan om ons kind bij ons te laten slapen zo lang hij/zij dat wil. Dus het kan zijn dat er over een paar jaar een grotere co-sleeper nodig is, we zullen zien. Dat laten we helemaal van ons kind afhangen.


Ik merk dat ik mij veel bezig houd met voorbereiden op de bevalling en het ouderschap, ik lees veel boeken, sites, blogs en zit regelmatig op het internet filmpjes te bekijken. Mijn idee van ouderschap (en bevallen) wijkt af van de norm, maar ik weet dat het juist is voor mij. Maarten en ik zitten gelukkig heel erg op een lijn en hij verteld mij regelmatig dat hij het heel fijn vind 'dat ik voor mijzelf nadenk'. Voor nu kan ik mij het meeste vinden in het boek "the continuum concept" en ik ben ook een groot voorstander voor geweldloos communiceren met kinderen. Wat dat betreft denk ik dat het opvoeden van ons kind veel neer gaat komen op het opvoeden en ontwikkelen van onszelf. Die kleintjes zijn natuurlijk een soort sponzen/ papegaaien dus goed voorbeeld doet goed volgen :)

19 opmerkingen:

 1. Heerlijk om te lezen. Wat een prachtige co-sleeper is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd hoe je wil bevallen en of dat dat ook kan gebeuren, niet altijd is dat wat jij graag wil te realiseren. Wees dus niet teleurgesteld als het niet zo gaat ga mee met de stroom die je zal overvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp inderdaad dat er altijd een situatie kan ontstaan die je niet had verwacht, en dat je niet op alles invloed hebt. Maar ik wil een bevalling met zo min mogelijk interventies, zo lang dat veilig mogelijk is. Wellicht schrijf ik hier later nog meer over.

   Verwijderen
 3. Oh heerlijk! Eindelijk weer iemand die niet de kudde volgt maar haar hart (in ieder geval zelf nadenkt over wat ze wel of niet wil)! Ik raad je aan om eens te kijken wat je van Rapley vindt en kijk eens of een draagdoek wat voor jullie is. Een forum waar ik 'toen' vaak kwam is Dragen en Voeden en Antroposofie en het Kind. Gewoon leuk ideeën opdoen.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rapley en draagdoeken, zijn hier zeker ook aan de orde! Wat dat betreft zijn we echte hippies :)

   Verwijderen
  2. Wij werkten zelf met combinatie van Rapley en zelf wat fijner gemaakt eten geven. Onze dochter was zo geïnteresseerd in structuur van het eten en wat je er allemaal mee kunt doen (knijpen, happen, pletten etc.) dat ze niet helemaal aan eten toekwam. Dus zorgden wij dat er een hoeveelheid wat fijner gemaakt eten (eerst grof geprakt en later kleine stukjes) was en daarnaast een bakje om zelf te pakken en te happen. Dan kon ze pure smaken en structuren ervaren en kreeg ze ook genoeg binnen. Geen idee hoe jouw kindje op het eten gaat reageren, maar voor ons werkte dit goed.

   Zou lekker zijn als je draagdoek kunt gebruiken. Wilden wij ook, maar door blessures had ik de kracht niet in m'n handen om de doek goed te knopen. :-(

   Verwijderen
  3. Als je lang BV wilt geven zorg je dat er eerst gedronken is voor het eten ontdekt wordt dat dan je kleine op eigen tempo wennen aan smaken en textuur.

   Verwijderen
  4. Ik ben van plan om in eerste instantie gewoon eten te laten ontdekken naast de borstvoeding, dus dan maakt het niet zoveel uit hoeveel ze binnenkrijgen. Hoe dat in de praktijk uitpakt moeten we nog maar zien natuurlijk, jouw aanpak is ook slim!

   Ik hoop ook inderdaad dat het gaat lukken met de draagdoek, we weten ook nog niet of ons kind er wel zin in gaat hebben bijvoorbeeld. Afwachten dus, maar het voornemen is er wel!

   Verwijderen
 4. Mooi gemaakt zeg! En ook goed dat je je zo aan het voorbereiden bent. Je moet het doen op een manier waar jullie achter kunnen staan, dan weet je ook zeker dat je zelf een goed voorbeeld kunt geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, het is een hele verantwoordelijkheid maar ook mooi dat het nu op onze manier kan :)

   Verwijderen
 5. Mooi bedje zo! gaan jullie die nog verven oid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee zeker niet, wij willen het hout onbehandeld laten. Dat is ook echt bewust, baby brengt natuurlijk redelijk wat tijd door in zo'n bedje en kan schadelijke dampen inademen. En daarnaast zal hij/zij misschien aan het bed likken of sabbelen ofzo. Dus vandaar bewust onbehandeld hout.

   Verwijderen
 6. Wat een mooi bedje is dat geworden, met een heerlijk warm schapen vachtje, die kleine van jullie is nu al een echte bofkont! Knap dat je je gevoel helemaal gaat volgen, ik zou willen dat ik dat meer gedaan had bij de oudste, bij de jongste heb ik veel meer op mijn strepen gestaan, al doende leert men zullen we maar zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoor/lees je vaker dat mensen bij het eerste kind onzekerder zijn en zich van alles laten aanpraten. Dat is voor mij juist een reden om te volharden in mijn(natuurlijk ook onze) eigen ideeën, hoewel alles in de praktijk nog moet blijken natuurlijk :D

   Verwijderen
 7. Leuk om te lezen dat jullie het zo 'anders' willen gaan doen als wat 'normaal' bevonden wordt tegenwoordig in het westen. Prachtige co-sleeper! Wij hebben inmiddels drie matrassen (op lattenbodems) op de grond liggen en slapen met zijn drieën dus in een bed van 2.50 m breed. Heerlijk!

  Ik volg je al heel lang (blogde eerst onder de naam: geluk is eenvoudig) en vind het zo leuk om te lezen hoe jullie het nu ook willen gaan aanpakken met jullie kindje. Sluit helemaal aan op hoe wij er ook over denken hier. Wasbare luiers, dragen, lang voeden (inmiddels voed ik al bijna 14 maanden), onvoorwaardelijk opvoeden, samen slapen etc. Leuk leuk leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Wij zitten inderdaad erg op een lijn, lees veel bekende begrippen in je reactie.

   Ik ben zelf ook heel benieuwd hoe het bij ons in de praktijk gaat uitpakken, dat is natuurlijk altijd anders dan wat je vooraf bedenkt. Maar ik denk dat wij er ontspannen genoeg in staan en genoeg zelfvertrouwen hebben om het allemaal te kunnen bolwerken.

   Je nieuwe site ziet er leuk uit! Ik zal eens rondneuzen :)

   Verwijderen
 8. Mooi bedje wat jullie gemaakt hebben , alleen ik lees dat het hout onbehandeld is .Misschien stom maar ben je niet bang voor splinters die eraf kunnen komen ? Wij hebben nl een nare ervaring ermee opgedaan met onze dochter toen ze klein was . Het is heel belangrijk dat je gewoon op je gevoel afgaat bij de kleine maar ook met je zwangerschap hoor. Gelukkig is er tegenwoordig veel meer mogelijk dan vroeger , ik kan je alleen maar veel succes wensen en nog een fijne laatste periode van je zwangerschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bang voor splinters zijn wij niet, wij hebben het heel goed geschuurd en alles netjes afgewerkt. Het is zo glad als een babyhuidje :)
   Mocht het hout een beschadiging oplopen dan schuren we dat gewoon weer netjes bij.

   Verwijderen