dinsdag 15 maart 2016

Zwangerschapsverlof!

Inmiddels zit ik al weer drie weken thuis, als ik nog gewerkt had was gisteren mijn laatste dag geweest en was mijn verlof en vakantie nu begonnen. Ik heb er geen spijt van dat ik mij ziek gemeld heb, het was echt nodig en het gaat nu veeeel beter met mij (en dus ook met Maarten). Ondanks dat ik hele dagen thuis ben kom ik niet echt aan veel dingen toe. Ik merk dat ik minder fit en handig ben nu ik mijn 8e zwangerschapsmaand in ga.

Ik lig meestal tot een uur of 10 a 11 in bed, omdat ik 's nachts uren wakker lig. Dus de halve dag is al voorbij als ik opsta. Meestal probeer ik in elk geval de afwas te doen, even naar de kas wat plantjes verzorgen, een gezond ontbijt maken, evenals lunch en avondeten, eventueel even skypen en wat administratie. Meestal moet ik na 4 uur lopen/ zitten echt even plat liggen anders heb ik te veel pijn aan mijn ribben met dank aan de voetjes van de kleine.

Ik heb al bijna twee weken het voornemen om het huis te stoffen en stofzuigen, maar ben er nog niet aan toegekomen. Huishouden is niet echt mijn ding, meestal als ik energie over heb ben ik buiten te vinden in de tuin :) Maar deze week gaat het er echt van komen!

Afgelopen weekend zijn wij ook weer bij de gyn geweest, en daar zag alles er eigenlijk goed uit. Ik wilde deze keer geen ctg maken omdat het twee weken geleden nog was gebeurd dus ik moest 'officieel' verklaren dat ik begreep dat het eigenlijk wel moest en dat ze nu de baby niet goed in de gaten kunnen houden. Vanaf de 27e week krijg je hier normaal elke twee weken een ctg van 30 minuten, ook als je geen risicozwangerschap hebt. Ik vind het lichtelijk overdreven en doe het volgende keer wel weer, ik voel mijn baby de hele dag schoppen en het is duidelijk dat hij/zij het nog prima naar zijn zin heeft. In de laatste weken vind ik het nuttiger dan nu.

Ondertussen begint de tijd echt goed te vorderen nu, over 6 tot 10 weken hebben wij hier zeker een baby! Een apart idee waar ik nog niet helemaal aan gewend ben, maar ik heb er wel steeds meer zin in. Ik begin inmiddels echt benieuwd te worden naar dit kindje, en het lijkt mij leuk om het te leren kennen. Wat dat betreft ben ik nu echt wel gek op dit kindje, ook al heeft het even geduurd!

14 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Niet speciaal, soms zing ik mee met muziek die ik luister maar echt zingen voor de baby doe ik niet.

   Ik praat wel steeds meer tegen hem/haar en ik doe hypnobirthing meditatieoefeningen. Dus ik ben wel bezig met bewust contact maken. Als ik wakker word leg ik mijn handen op mijn buik en zeg ik 'goedemorgen baby' en dan krijg ik schopjes terug :)

   Verwijderen
 2. Heerlijk joh, je verlof. Gek idee dat het zo dichtbij is. Er is wat onderweg naar je ouders als het goed is. Zo mooi dat je zo al contact kan hebben met zo'n kleintje <3 Wat een gedoe elke keer een ctg. Alsof dat ook echt wat zegt.
  Wens je een heel fijn verlof. Lekker een beetje de autistische kluns uithangen, nu kan het nog effe ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik kijk er naar uit!
   Ja, ze proberen je echt het gevoel te geven dat je een slechte moeder bent als je een keertje ctg overslaat :) Daar trap ik mooi niet in!

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beledigende, niet constructieve en anonieme opmerking heb ik verwijderd. Als je iets wil zeggen kan dat ook netjes!

   Verwijderen
 4. O'ja gek gevoel hè om voor te stellen dat je over een aantal weken een baby heb.Ik kan mij het moment nog goed herinneren, nu ruim 4 jaar geleden. Ik was 29 weken zwanger, helaas ging het niet goed met mij en werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Ze zeiden toen: "hou er maar rekening mee dat je over 2 weken mama wordt". Hè WAT???? Dat kon ik mij toen echt niet voorstellen, ik en mijn lichaam waren er nog niet aan toe,maar we waren er wel klaar mee. En inderdaad 2 weken later was ik mama. Probeer nog even zoveel mogelijk te genieten van deze laatste weken....ik lees je altijd met veel plezier, maar volgens mij heb ik nog nooit een reactie achtergelaten. En goed dat je je eigen gevoel volgt ook wat betreft eerder ziek melden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het inmiddels beter met je gaat. Ben je al klaar met alle voorbereidingen? (Wasbare) luiers, bedje enzovoort? Leuk om dat te doen lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We schieten aardig op hier, gelukkig is er niet heel veel te doen. De wasbare luiers heb ik al een tijdje in huis en kan niet wachten om ze te gebruiken :)
   En dit weekend gaan wij het bedje maken, een co-sleeper voor aan ons bed, erg leuk vind ik dat! En dan zijn we eigenlijk zo goed als klaar!

   Verwijderen
 6. Genieten en lekker uitrusten! Die stof ligt er over 3 weken ook nog wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach als je wc en aanrecht maar schoon zijn zeg ik altijd ;)

  BeantwoordenVerwijderen