dinsdag 29 oktober 2013

Geluk

Wij hebben weer heel veel geluk gehad. Bij de storm gisteren is ons huis er weer goed van af gekomen. Ondanks alle bomen die er omheen staan, hebben wij geen schade. Er zijn wel wat oude bomen en dode takken naar beneden gekomen, maar gelukkig is het daarbij gebleven.Wel zijn er veel kweeperen uit de boom gewaaid, de meeste heb ik opgeraapt. Ik ga binnenkort de rest plukken en waarschijnlijk dit weekend kweeperenjam maken.


 
 

5 opmerkingen:

 1. Fijn dat het goed gegaan is! Jullie zijn hopelijk verzekerd tegen stormschade? Bij mijn dochter ligt een enorme boom (van de gemeente) in de achtertuin. Ook dat ging goed, alleen schade aan de schutting. De toppen van kruin ligt op 30 cm afstand van de gevel. Dus geen schade aan hun huis gelukkig. De gemeente ruimt de boom op en de verzekering betaalt de nieuwe schutting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn zeker verzekerd tegen stormschade, dat is ook echt wel nodig hier. Bij de vorige storm is bij een kennis een complete boom door de gevel gekomen, dat zet je wel te denken. Wat een gedoe ook, niet alleen je huis is dan stuk maar je hebt gelijk veel waterschade, brrr.
   Ik prijs me zeer gelukkig dat wij weer bespaard zijn gebleven.

   Verwijderen
 2. Gelukkig is het bij jullie goed gegaan. Het is altijd maar afwachten wat de schade is na zo'n storm, zeker als je veel bomen om je huis hebt staan.

  Ik weet niet of je een houtkachel hebt, of overweegt om aan te schaffen?
  Al deze dooie takken en bomen zijn namelijk fantastisch brandhout. Dood hout is doorgaans droog genoeg om meteen te kunnen stoken. Je hoeft het dus niet eerst 1-2 jaar te laten drogen.

  Leg het apart in een hoek van je kavel en verwerk het als je er tijd voor hebt.

  Succes met de kweeperen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was ook vol verwachting toen ik naar huis reed; zou alles nog heel zijn ?
   Wij hebben zeker een houtkachel, en de takken en bomen zullen hier ook zeker in gaan. Alles wat nog niet droog is leggen we in een oude stal. Het viel mij inderdaad ook al op dat het dode hout helemaal droog is.

   Verwijderen