dinsdag 1 oktober 2013

Goedkoper tanken


Toen wij nog in Nederland woonden en wij de eerste paar keer naar ons huis gingen kijken gingen we gelijk tanken in Duitsland. In Nederland lag de prijs voor benzine rond de € 1,75/L en in Duitsland was het € 1,57/L. Dat scheelde natuurlijk heel veel!

Maar sinds wij hier wonen kreeg ik het idee dat de brandstof hier duurder aan het worden was. Vaak als ik ging tanken zat de benzine rond de € 1,68/L. Hoewel al mijn visite uit Nederland dat lekker goedkoop vond, had ik het idee dat het eigenlijk duur was.

Ik besloot mijn ogen goed open te houden voor een goedkoop tankstation. Elke keer als ik ergens was lette ik goed op de prijzen bij de verschillende tankstations, maar de prijs lag overal ongeveer hetzelfde.

Totdat ik onlangs een keertje na het avondeten ergens heen moest, ik reed toevallig langs het tankstation en zag de prijs: € 1,56. Hee, dat was mooi, ik besloot op de terugweg even te tanken. Ondertussen dacht ik na, waarom was het nu ineens goedkoper? Zou het een actie zijn, zou het aan de tijd liggen?

Bij het vol gooien van mijn tank raapte ik mijn moed bij elkaar, en tijdens het afrekenen vroeg ik het aan de caissière. En wat blijkt? In de ochtend is de brandstof het duurst, en net na de spits zakt de brandstof in prijs. De prijs blijft laag tot vlak voor sluitingstijd en dan gaat hij weer omhoog.

Ik was heel verbaasd, maar ben blij dit te weten. Het scheelt ongeveer 7 tot 10 cent per liter benzine! En aangezien mijn tank bijna leeg was, en ik morgen weer naar Nederland ga heb ik gisteravond maar weer even getankt. Het scheelt mij ongeveer € 3,- op een volle tank, dat is niet super veel maar wie het kleine niet eert....

20 opmerkingen:

 1. Mijn man vertelde dat ook inderdaad! In Duitsland verschillen de prijzen op 1 dag! Je moet echt het goede moment uit kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. raar he? Ik ben er nu wel achter dat het beste moment na het avondeten is!

   Verwijderen
 2. Mijn man was het ook al opgevallen dat de prijzen over de dag verschillen en dat er soms 'aanbiedingen' zijn. Hij gaat dan meteen tanken ook al is de tank nog niet leeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even een aanvulling, dit gebeurt dus soms ook in Nederland.

   Verwijderen
  2. Ik tankte in Nederland altijd bij de G.ulf. Zij hebben ook verschillende acties, maar dat is dan wel bekend. Korting op zaterdag of buiten de spits (tussen 9 en 16). Bovendien kreeg ik daar ook zegeltjes :)

   Verwijderen
 3. da's nog eens handig om te weten!! :) Ik vind 3 euro toch een mooie besparing hoor.... het is toch een kostenpost die elke keer terugkeert...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip. 3euro vind ik toch de moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. €3,00 is toch mooi 30% van je voedingsbudget !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier was het ook al opgevallen en dan met name in de middag, ik tankte vorige week voor 164,9 maar bij jou is het helemaal leuk geprijst zeg!

  Nouja 3 euro is toch 1/3 van je boodschappen centen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd is dat he?
   Blijkbaar verdienen ze in de ochtend dus eigenlijk veelste veel op de brandstof. Ik ben ook erg blij dat ik niet meer het Nederlandse tarief hoef te betalen :)

   Verwijderen
 7. Ga het aan mijn schoonouders doorgeven, die tanken regelmatig in Duitsland omdat ze daar op de camping staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tanken hier met een Chip bij een soort van Welkoop. Die ligt stukken lager dan de normale pompen, en nemen de goedkoopste dagkoers ondanks dat de prijs overdag kan verschilen. Betalen gaat 1 keer per maand, en das wel een valkuil... Maar daar reserveer ik voor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is helemaal mooi! Gaat het om die boerenwinkels die je hier overal hebt? Kan iedereen daar gebruik van maken?
   Ik tank meestal maar 1 keer per maand, dus veel verschil zal het niet maken :)

   Verwijderen
 9. Iets verder Duitsland inrijden, scheelt ook. Net aan de grens is tanken duurder dan in een dorp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat scheelt zeker ook veel! Gelukkig woon ik niet zo dicht bij de grens!

   Verwijderen
 10. Wat apart. Ik denk dat Nederland wel het toppunt van duur tanken.

  BeantwoordenVerwijderen