maandag 30 september 2013

Druk, druk, druk

Afgelopen weekend heb ik weer vlierbessen geplukt, een grote emmer vol. Na aanleiding van een tip van de buurvrouw verwerk ik ze nu anders. Ik pluk de hele vlieren, deze was ik en daarna knip ik de grote stelen eraf. Vervolgens gooi ik de bessen met kleine steeltjes door de slow juicer. Dit gaat een stuk sneller, en het sap is net zo mooi. De groene besjes bevatten geen sap en komen er dus zo weer uit bij de pulp. Van mijn laatste emmer vol had ik ruim 1,6L sap! Dit heb ik in ongeveer anderhalf uur verwerkt, niet slecht. Ik heb een liter sap in de vriezer gedaan, omdat ik binnenkort vlierbessen likeur wil maken. Van het overige sap heb ik aanmaaklimonade gemaakt met appel en tomaat erbij.

Verder ben ik druk in voorbereiding van de cursus Duits die ik ga volgen. Zoals het er nu naar uitziet begin ik 7 oktober daarmee. Hiervoor moet nog allerlei papierwerk geregeld worden, waarschijnlijk moet ik hiervoor zelfs nog langs de school rijden. Helaas kunnen een hoop dingen hier niet per mail geregeld worden vanwege privacy regels. Normaal vind ik dat een goed ding, maar als ik een autorit had kunnen besparen was dat natuurlijk beter geweest.

Vanmorgen besefte ik mij ook ineens dat het al bijna 1 oktober is, dat betekend dat ik nog maar vier weken heb om mijn auto over te laten schrijven. Vanwege de kosten was ik nog een beetje aan het dubben over wat ik zou doen, maar nu moet ik maar gewoon keuzes maken. Ik heb besloten dat ik verschillende garagebedrijven op ga bellen voor een prijsopgave, en als dat te duur is ga ik proberen het onderdeel los te krijgen en mijn vader lief aankijken. Ik wil eigenlijk deze week mijn auto nog omgebouwd hebben, dus ik ga zo gelijk rondbellen.

En aangezien officieel mijn inkomen uit Nederland ook per 1 oktober stopt, moet mijn zorgverzekering overgaan op de krankenkasse. Hiervoor heb ik al een formulier ingestuurd maar ook hier maar even achteraan bellen of dat wel goed gaat. Mijn ervaring is dat je er maar beter bovenop kan zitten.

Aanstaande woensdag ga ik lang mijn oma in Nederland vanwege haar 85e verjaardag. Zij was afgelopen zondag jarig en wij hebben afgesproken dat ik een dagje langskom zodat wij echt de tijd voor elkaar hebben. Daar kijk ik ook heel erg naar uit! We gaan samen lekker thee drinken en even langs de kringloopwinkel, verder veel kletsen natuurlijk!

Verder moet wil ik nog een was opruimen, het huis vegen, het kado voor oma inpakken, de stoep vegen, mijn oude wekker maken, nog meer vlierbessen plukken en verwerken, de bessenstruiken snoeien, de aardbeien planten verplaatsten, de tomatenplanten opruimen, de planten rond de vijver snoeien, het hekwerk rond de vijver weghalen, alle planten op het terrein snoeien, mijn toekomstige moestuin bedden uitzetten en daar het gras verwijderen, euh vanalles dus.

7 opmerkingen:

 1. Sterkte met alles, en tussendoor ook nog maar genieten van jullie mooie plek. De appels zijn nu rijp en beginnen te vallen. Misschien kun je op de terugweg van school nog ergens streuobst vinden langs de weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb hier al twee appelbomen leeg, en een boom waar nog appels in zitten. Volgens mij is dat gewoon een laat ras, dus dat is mooi.
   Tussendoor heb ik nog genoeg tijd om te genieten, ik doe zo veel mogelijk rustig aan. Ik wil wel veel, maar als ik niet rustig doe krijg ik toch niks gedaan :)
   Ik zal onderweg mijn ogen eens open houden!

   Verwijderen
 2. Is het allemaal wat gelukt? Leuk trouwens die cursus Duits.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog niet alles maar wel deels :)
   Vandaag ga ik weer verder met regelen.
   Ik ben ook heel blij met de cursus Duits, hierdoor kan ik straks beter werk vinden.

   Verwijderen
 3. Ook leuk om dan wat mensen te leren kennen.succes en plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zeker! Ik heb begrepen dat er vier mensen in de klas zitten, naast mij nog een Engelsman, Spaanse en Turkse. Dat wordt een leuke klas ;)

   Verwijderen