dinsdag 22 november 2016

Baby update: 6 maanden al weer

Naar buiten kijken
Inmiddels is het al weer 6 maanden geleden dat Vera geboren werd, man oh man je zou er sentimenteel van worden. Zoals iedereen al voorspelde gaat het enorm hard, gelukkig nemen we uitgebreid de tijd om er van te genieten.

Ze doet het heel goed, afgelopen weer waren we weer even bij de kinderarts voor een controlle en ze weegt inmiddels 8,2kg en is 69 cm lang. Echt een mini mensje en steeds minder baby. Je ziet haar bijna groeien!

Het blijft bijzonder om te zien hoe ze zich ontwikkeld, elke dag is ze aan het oefenen en elke dag zie je haar vooruit gaan. Eerst trok ze zich op, nu kan ze (zichzelf vasthoudend) al 5 minuten staan. En wat lijkt ze ineens een stuk groter/ouder als ze staat! 

Ze is de laatste dagen wel wat onrustiger bij vlagen, wij vermoeden dat er wellicht weer wat tandjes aan zitten te komen. Gisteravond kotste ze ineens het hele bed eronder, dat is het nadeel als je ze bij je in bed neemt :) Ach, het is maar was en dan heb je weer een lekker schoon bed. Gelukkig voelde ze zich verder niet slecht, want toen ze een schone romper aanhad en weer bij mij lag te drinken viel ze zo in slaap. Heerlijk hoe die kleintjes in het moment leven!

Wij genieten echt enorm van haar, het lijkt wel steeds leuker te worden naarmate ze ouder wordt. De borstvoeding gaat ook helemaal goed, in het begin was het echt wel lastig en heb ik er moeite mee gehad maar ik ben blij dat ik volgehouden heb. We moesten het blijkbaar allebei leren en daar hebben we nu veel baat bij, want ik vind het echt ideaal om altijd eten bij mij te hebben (lekker lui). Of we nu bij de supermarkt zijn of midden in de nacht in bed liggen, voila eten :)

En de volgende fase gaat nu aanbreken, vast voedsel. Natuurlijk slaan wij de moes over en gaan we haar gewoon stukken eten geven, stukken wortel, pompoen, zoete aardappel, avocado. Ben heel benieuwd hoe ze dat oppakt, volgens mij gaat ze het heel leuk vinden (en wij dus ook). Zit wel te twijfelen of ze niet zo'n grote schort met mouwen nodig heeft, is wellicht een strak plan ;)

28 opmerkingen:

 1. Ik zou het schort nog even uitstellen. Zonne at zonder zich onder te smeren. Dat is het voordeel van Rapley.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed punt, eerst eens kijken of ze er een zooi van maakt. Ben heel benieuwd!

   Verwijderen
  2. heel knap bij onze zoon zit het vaak tot in zijn nek....

   Verwijderen
  3. hier ook niet nodig gehad: óf ze eten heel netjes, óf ze smeren alles zo onder dat je aan een quarantainepak nog niet genoeg zou hebben :D

   Verwijderen
 2. Onze kleindochter heeft op mijn advies ook stukjes voedsel gehad en eet tot nu toe (bijna 5 jaar) nog steeds alles. Vanaf 2 maanden terug begint ze voorstellen te doen voor het avondeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Genieten maar. Ze zijn zo snel echt peuter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is ze al groot en ze heeft veel haar. Het hangt zo in sliertjes, wat doe je daarmee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede vraag, ik ben er nog niet uit of ik het knip. Voor nu loopt ze meestal met een heel raar en schattig klein staartje midden op haar hoofd. Afknippen kan altijd nog :)

   Verwijderen
  2. Ik deed bij mijn dochter een scheiding aan de zijkant en dan aan de andere kant een staartje.
   Toen ze begon met eten was het een scheiding in het midden en 2 staartjes.
   Toen ze de elastiekjes en knipjes etc. eruit begon te trekken heb ik een pony geknipt maar toen was ze al 1.
   En die heb ik daarna weer lang laten worden omdat ze het 2 maanden later ook weer had afgeleerd =D

   Verwijderen
 5. Wat 'n leuke foto! Verliest Vera haar haar? Dat was bij mijn kinderen wel het geval. Toen ze 10 maand waren hadden ze allebei 'n kaal koppie!
  Vast voedsel is zo leuk voor de baby. Met bv 'n stuk gekookte wortel konden ze heel lang bezig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet het idee dat ze haar verliest, maar sommige plekken zijn dichter begroeid en het lange haar komt in slierten bij elkaar. Ook heeft ze nog geen kapsel en zit het nog erg wild meestal :)
   Ik kijk ook heel erg uit naar het ontdekken van voedsel!

   Verwijderen
 6. Ja, inderdaad wat ziet ze er zo groot uit. Heerlijk dat alles zo voorspoedig gaat. Veel plezier met de eerste hapjes. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben iedere keer weer verbaasd over haar snelle ontwikkeling. Vind haar echt heel groot en voorlijk voor haar leeftijd, ze lijkt wel een peutertje ipv een baby van een half jaar. Geniet ervan, nu heb je mooi de gelegenheid om haar aan heel veel verschillende smaken te laten wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op de opvoeding van de kleinzonen van mij partner hebben we wel het een en ander aan te merken, maar met eten hebben ze het erg goed gedaan. Ze lusten echt alles, moeten ook gestopt worden anders eten ze 2 paprika's of komkommers achter elkaar en hebben dan buikpijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Onze dochter moest niets van rapley hebben, ze gooide de stukjes gewoon op de grond. Dus toch maar een klein blendertje gekocht en moesjes gemaakt. Wel at ze al snel netjes met een lepeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, het word ook echt steeds leuker :-) Bij ons zoontje is rapley echt een succes, hij weigerde zelfs als we hem wilden voeren met een lepeltje. Inmiddels eet hij supernetjes met een vorkje en lepel en verdwijnt bijna alles in zijn mond en blijft de vloer eindelijk schoon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een lekker kindje! En dit is echt zo'n leuke fase weer. Mijn moeder zei altijd: elke leeftijd is leuk! En ik ben het er helemaal mee eens. Het blijft leuk.
  Veel plezier met de nieuwe fase in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo fijn dat het lekker loopt allemaal. En ja lief baby'tjes maar als je er wat mee kan is het allemaal wel wat leuker vind ik zelf. Ze heeft net zo'n kop met haar als Toetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een meisje is het al als ze zo staat! En herkenbaar dat gevoel blij te zijn dat je de borstvoeding doorgezet hebt. Ik vind het ook zó fijn dat je het altijd bij je hebt en direct klaar :) En nu eten, rapley is fijn, kun je lekker samen eten ipv dat je eerst moet voeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Superleuk om over kleine Eva te lezen.
  Zo'n minimensje in huis staat garant voor uren vertier en vermaak. Geen tv meer nodig :)
  Ze is goed zwaar voor haar lengte (en ja dat bedoel ik heel positief!), kan je zien wat voor een powerfood dat BV eigenlijk is he =D zéker de investering en moeite waard.
  Het is zo leuk om al die ontwikkelingen op de voet te kunnen volgen. Geen dag missen is heerlijk!
  Mijn zoontje probeert nu steeds los te lopen dus staan we vaak met de hele familie in de lange gang om hem steeds verder te laten stappen, zo gaaf!

  Oeh en ja zo'n schort is zeker een strak plan! Wij hebben ze van mum2mum en sillybillyz. Die laatste zijn wat stugger en laten minder vocht door dan die eerste. Ik heb ze uiteraard 2ehands gekocht.
  Al merk ik wel dat bij ons het waterdichte er wel af is, getuige de oranje plekken in de kleren van de mandarijntjes waar zoonlief verslaafd aan is...

  Ik heb nu een waterdichte molton gekocht bij de Action, ga die eerst even rood verven en dan daar schorten van naaien.
  Meteen een maatje groter want meneer is al bijna 1!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zou eerst eens testen met een truitje dat niet erg is om vies te worden. Misschien valt het met Rapley best mee. Al heb ik er hier een van 8 die nog chocolade en macaroni met haar hele gezicht eet.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke foto en wat is ze snel! Met 6 maanden al zo lang staan en zichzelf overeind trekken. Deden mijn jongens alledrie niet :-D

  Rapley is geweldig. Je kan ook rapley met een lepeltje doen. IS enorm knoeien in het begin, maar ook op die manier geef je ze zelf controle over wat en hoeveel ze eten. Werkte vooral bij mijn oudste erg goed. En een tip voor een schort hierbij: een groot, oud t-shirt gebruiken. Als ze hem aanheeft, moet hij tot net over haar voetjes komen. Ik heb dat hier jarenlang gebruikt en dat werkte super. Ik kocht ze trouwens per 2 heel goedkoop bij de zeeman. Kwam toen nog niet bij de kringloop ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bij zoon die borstvoeding kreeg, ging de overstap naar vaate voeding heel natuurlijk. Ik gaf hem een worteltje, sperzieboon of kippenboutje om op te kluiven en dat gaf niet veel knoeierij.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bij zoon die borstvoeding kreeg, ging de overstap naar vaate voeding heel natuurlijk. Ik gaf hem een worteltje, sperzieboon of kippenboutje om op te kluiven en dat gaf niet veel knoeierij.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie baby:)! Heerlijk dat ze zo goed groeit!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van Raply. Maar misschien dat je het rond 1990 niet hoorde dat zou kunnen .Bij ons kregen ze gewoon vers gekookt eten en wat ze heerlijk vonden was een boterham in de soep. Nu maak ik bijna alle soep vers dus wende ze aan vers. Zelfs zo dat ze potjes etc en nu vies vonden . Ook gaf ik ze vaak een korstreepje van het brood in hun handen vonden ze heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een heerlijk kind heb je :-)
  Ik merk dat ik toe ben aan kleinkinderen, maar dat zal nog wel even duren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen