zondag 13 november 2016

Meubels Slepen

Nu de koude tijd weer is begonnen merk ik steeds meer hoe koud ons huis is. De cv installatie moet nog vernieuwd worden, maar doordat we nu met een baby leven hebben we dat maar even uitgesteld. Maar ondertussen leven we hier wel, en ik wil het gasverbruik een beetje binnen de perken houden (voor zover dat kan in een grote vrijstaande woning).

De oplossing van het moment is de houtkachel, deste meer omdat we nog stapels droog haardhout hebben liggen. Het haardhout is nog van de vorige bewoners en dit is de derde winter dat we er mee doen. Dit haardhout moet/mag ook op omdat we dit straks niet meer kunnen gebruiken in onze toekomstige rocket stove. 

voor

Laatst had ik al een lekkere stoel bij de kachel gezet om te genieten van het warme vuurtje maar dat kan natuurlijk effici├źnter en gezelliger. En zo is het idee geboren om de zithoek te verplaatsen. Onze woonkamer is enorm en heeft een soort tweedeling omdat een deel aangebouwd is, de zithoek stond ik het grotere aangebouwde deel terwijl er een eettafel met stoelen bij de kachel stond. In de praktijk zitten we weinig aan die tafel (we hebben nog een eettafel in de keuken) en dan kan het wel mooier staan/beter passen zoals het stond maar functionaliteit weegt zwaarder.

na, je ziet net een stukje kachel hier rechts-voor
Dus ik heb lekker lopen schuiven, stofzuiger erbij en gelijk even lekker schoonmaken, super! Het resultaat? Een gezellige lekkere plek bij het vuur waar we heerlijk kunnen zitten samen. Lekker knus en heerlijk genieten van het koude weer buiten en de warmte binnen!

11 opmerkingen:

 1. Mijn ouders verplaatsen ook altijd de bank in de winter :) Zelfde reden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het een idee om het gedeelte waar nu de eethoek staat af te sluiten met gordijnen? Als je er weinig komt scheelt dat veel warmte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel overwogen maar twijfel nog, misschien als het heeel koud word :)

   Verwijderen
  2. Dit was precies de reactie die ik ook wilde schrijven;-). Misschien niet het mooist maar scheelt wel enorm veel warmteverlies. Ziet er zo al gezelliger uit.

   Verwijderen
 3. Buiten dat het praktisch is vind ik de indeling nu veel gezelliger.
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eens met Bernadette. Ik vind de nieuwe indeling, zeker het zithoek gedeelte, veel gezelliger. De zithoek oogt veel knusser zo. Misschien dat het andere deel nog wat aandacht nodig heeft. Maar dat soort idee├źn/oplossingen komen hier vaak ook spontaan opborrelen. 'Komt tijd, komt raad' feitelijk.
  Nu ik de foto nog eens bekijk, misschien dat 1 of 2 grote planten in het eettafeldeel al veel doen voor de sfeer, of een kleed onder de tafel... Maar ja, daar moet je dan wel weer van houden.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zithoek is inderdaad knusser zo, maar dat komt omdat het voorste deel krapper is. Daardoor is het achterste deel nu te leeg geworden.

   Ik had een grote plant even op tafel gezet maar vond het niet staan (lag aan de plant). Wat je op de foto niet ziet is dat er om de hoek nog twee leunstoelen staan met een klein tafeltje en een plant erop.

   Ach, misschien verzin ik nog wat en misschien niet. Ik kan het in het voorjaar altijd weer terugschuiven zodat ik vanaf de bank weer lekker in de tuin kan kijken. We zien wel :)

   Verwijderen
 5. Ah beter zo, maar krijg het al erg koud als ik die kale (plavuizen?) vloer zo zie.
  Een paar mooie, warme kleden erop een idee?
  Of hebben jullie die bewust niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plavuizen inderdaad, een kleed hebben we wel overwogen maar dan bij de zithoek. Echter Maarten is nogal allergisch (huisdieren/pollen/stof) en zonder kleden is dan makkelijker.

   In huis dragen we lekkere warme sloffen :)

   Verwijderen
 6. Gode idee, dat schuiven. Lijkt me heerlijk zitten bij de kachel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat slim! niets lekkerder dan dicht bij de kachel zitten!

  BeantwoordenVerwijderen