maandag 28 november 2016

Deuren

Blijkbaar waren wij hier te druk met van alles want we hebben helemaal niet op zitten letten. Laatst schreef ik over de voor- en achterdeur die wij wilden vernieuwen. De conclusie van het verhaal was dat we de achterdeur zelf gingen doen en de voordeur lieten doen, dat zou het goedkoopste zijn.

Dus wij hadden een achterdeur besteld en deze werd afgelopen week bezorgd, en wat denk je? Hij past helemaal niet, echt helemaal niet. Hebben wij even zitten slapen... Dus wij gekeken of we een deur konden vinden die wel past, bleek stukken duurder. Blijkbaar hebben wij een afwijkende ouderwetse maat. Ik dacht dat we de te kleine deur wel gewoon in konden bouwen, maar Maarten wees mij (terecht) op het feit dat het heel lastig zou zijn omdat het een spouwmuur is. Dusss we laten de achterdeur ook gewoon doen omdat we het zelf niet veel goedkoper kunnen, scheelt in elk geval veel gedoe.

Maar wat met de nieuwe deur de we nu hadden? Nou.. laten we nu nog een klusje hebben liggen waar we een deur voor kunnen gebruiken. Het zit zo, ons huis is via een aantal kamers verbonden met de schuur en stallen. Het zit allemaal onder een groot dak, hier een plattegrondje ter illustratie:

Blijkbaar was ik op eerdere plattegronden een stuk huis vergeten :D

De deur van de koude kamer naar de schuren, hier rood aangegeven is oud en kan niet op slot. Hier zie je de deur op een oudere foto:

Je ziet het, niet veel soeps..

Doordat de deur oud en gammel is en niet op slot kan (kan wel maar sleutel is pleite) is die kant van het huis natuurlijk behoorlijk inbraak gevoelig. Er zit wel een grote garagedeur die dicht is maar je zou via de aangelegen stallen of zelfs via de hooizolder toch ons huis in kunnen met een beetje moeite, en dat is natuurlijk niet wenselijk.


Alsof het zo moest zijn had de bestelde deur de maat van deze deur, en je snapt het al Maarten had er zin in :) Dit weekend is Maarten als een gek aan de slag gegaan, oude deur eruit, gat netjes gemaakt voor nieuwe deur, deur geplaatst en weer netjes afgewerkt. Het is al bijna helemaal klaar, er moet alleen weer gewit worden (met kalk). Oh en er moet nog een slot in, maar dat is in een zucht gebeurt natuurlijk. Het ziet er nu helemaal top uit, en het mooiste is natuurlijk dat ons huis nu inbraakveiling is (als we het slot er in doen).

Dat ziet er echt heel anders uit!

Eigenlijk heeft het heel goed uitgepakt zo!
Dus zonder te plannen hebben wij ineens een klusje van de lijst afgewerkt, en het ziet er prima uit. Ik ben er heel blij mee, en Maarten ook! Leuk!

3 opmerkingen:

 1. Mooi hoor! Maar vergeet niet dat deze deur ook een boel energie spaart!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt denk ik wel mee, alle grijze delen van het huis zijn onverwarmd. Ben wel benieuwd of de temperatuur in de koude kamer erg veranderd.

   Verwijderen
 2. Het ziet er inderdaad keurig uit! Goed gedaan zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen