vrijdag 11 november 2016

De tijd vliegt!

En in eens is het half november, wat gaat de tijd snel. Toen ik zwanger was leek alles eeuwig te duren, maar met Vera gaat het snel. Ze is ook al bijna 6 maanden en nog 7 weken en we sluiten het jaar weer af, wow.

Het was ook nog lang zomer, misschien dat dat ook mee speelt. Hoe dan ook de tijd vliegt! We hebben nog een aantal dingen op de planning, we zijn nog bezig met de voor- en achterdeur. De deurenman komt maandag de voordeur inmeten en de achterdeur is inmiddels besteld. Er zit vooruitgang in, maar voor de kou gaat niet meer lukken. Maar het is in een dag geklaard, dus ik maak mij geen grote zorgen.

Voor volgend voorjaar wil ik de moestuin nieuw leven inblazen. Deze keer wil ik de verhoogde bakken permanenter maken, en twijfel nog over het materiaal. Eerst dacht ik stenen en dan metselen, maar dat is zeer tijdrovend en ook erg permanent. Ik denk dat we het toch met hout gaan doen, ook al vergaat hout wel op den duur.  Het voordeel van werken met hout is dat je met slecht weer de bakken eerst binnen kan maken en dan op de juiste plek zetten, is ook handig met plaatsbepaling. De verhoogde bakken zijn echt nodig omdat anders de begroeiing om de moestuin te makkelijk de moestuin in groeit en dat is dan weer te veel werk om netjes te houden.

Wat ook op de planning staat is een deel van de voortuin, waar ik nu eindelijk van het gras af wil. Een eetbare siertuin met weinig onderhoud moet het worden, leuk maar kost wel even wat werk. Hopelijk kunnen we dit voor/rond het voorjaar gedaan krijgen.

En dan gaat het 'gewone' leven ook nog door, geen wonder dat de tijd vliegt. Maar het is een goed teken, we hebben het gewoon heel erg naar ons zin hier!

4 opmerkingen:

 1. De winter is een goede tijd voor moestuin en tuinplannen.Eerst in gedachten,dan op papier, dan alvast de materialen kopen/zoeken en voorbereiden wat je al binnen kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee een eetbare siertuin! Beter dan al die bestrating die je overal ziet tegenwoordig. Je zou maar vieze handen krijgen van het tuinieren ofzo.... Veel plezier met het maken van de plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, veel succes met je plannen! En inderdaad, de tijd gaat keihard!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja de tijd gaat veel te snel dat klopt.Maar de klok aanpassen word lastig voor de omgeving.
  Maar als je wat ouder bent gaat het nog sneller lijkt het wel.
  En als het volgend jaar wat beter gaat is nog leuk ook.
  Dit jaar was niet veel,nou ja aardbeien plukken in November ook niet helemaal.
  Maar uithuilen en opnieuw beginnen is altijd het beste.
  Dus plannen maken is altijd goed zeker als het koud is buiten.
  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen