zaterdag 5 oktober 2013

Boodschappen en menu week 41

Menu

5-Oct   zaterdag Hartige taart met hamblokjes en broccoli
6-Oct   zondag Hartige taart met hamblokjes en broccoli
7-Oct   maandag Vegetarisch linzenprutje
8-Oct   dinsdag Vegetarisch linzenprutje
9-Oct   woensdag Groentestoofschotel met kikkererwten
10-Oct   donderdag Groentestoofschotel met kikkererwten
11-Oct   vrijdag Erwtensoep uit de vriezer


Boodschappen
aantal artikel  bedrag   totaal 
0.386 Paprika rood 2 stuks   1.69   0.65
0.34 Courgette 2 kleintjes   1.29   0.44
0.738 Bio- fairtrade bananen   1.79   1.32
1 Melk vol 1L bio   0.99   0.99
1 Melk halfvol 1L bio   0.95   0.95
1 Karnemelk 500ml   0.35   0.35
1 Yoghurt bakje bio   0.29   0.29
1 havermout, hele vlokken   0.39   0.39
1 Kattenbrokjes 1 kg   0.89   0.89
1 Bloem biologisch 1kg   0.99   0.99
1 Potje sperziebonen   0.69   0.69
0.052 Gember   5.99   0.31
1 Broccoli 500gr   0.59   0.59
totaal   8.85

Deze week heb ik besloten toch wat meer mijn idealen te volgen in het boodschappen doen, ik doe mijn best de beste kwaliteit voedsel te kiezen voor een beperkt budget. Vandaar dat ik (waar ik het kon vinden) van veel dingen de biologische versie heb gekozen. Ik hoop dat het me lukt om dit te blijven doen, maar als het echt niet lukt dan zal ik wat moeten schipperen.

De hartige taart maak ik helemaal zelf (zonder zakjes). Alle basis ingrediënten voor een simpel deeg heb ik altijd wel in huis. Eieren had ik nog (van de buren gekregen laatst) en ook de hamblokjes komen uit mijn voorraad. Ik doe hier de (hele) broccoli in, en aangezien dat wat weinig groente is doe ik er ook nog wat ui en misschien tomaat in.

Het vegetarisch linzenprutje is hier bekend en bemint. Aangezien ik een goede voorraad aardappelen, uien en wortel heb is dat zo in elkaar geflanst. Als aanvulling gaat er nog wat paprika in en natuurlijk linzen.

Woensdag en donderdag verwen ik mijzelf met de groentestoofschotel met kikkererwten. Dit maak ik in de snelkookpan zodat het korter op 'het vuur' hoeft. Hierin gaat paprika, wortel, knoflook, ui, courgette en tomaten. Dit alles met de kikkererwten in een saus op basis van gezeefde tomaten met lekkere Indische kruiden. Erbij eet ik volkorenrijst. Misschien maak ik wat meer om in de vriezer te stoppen.

En vrijdag lekker makkelijk wat soep dat ik vorige week ingevroren heb. Ik ben helemaal tevreden met het weekmenu! Straks eens kijken of de yoghurt deze week gelukt is. Dan hebben we ook nog een lekker toetje!

8 opmerkingen:

  1. Het weekmenu ziet er prima uit! Ik ben benieuwd of het met de Yoghurt gelukt is. Waar doe jij de boodschappen? Bij een Aldi of een Pennymarkt of ....?
    Prettig weekend gewenst en lekker ite zeggen ze hier in Friesland
    Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ik doe mijn boodschappen voornamelijk bij de lidl (90%), maar voor sommige andere dingen ga ik ook naar de Kaufland, Aldi, Markant en Edeka, soms ook Netto.

      Verwijderen
  2. Dat ziet er weer goed zeg. Fijn dat het je weer gelukt is.

    liefs grandma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat het je gelukt is. Ik zou echt niet blij worden van twee dagen achter elkaar het zelfde te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het wel makkelijk, zeker als ik alleen ben. Soms vries ik wat porties in, maar vaak vind ik het toch lekkerder als het niet ingevroren is geweest. Veel dingen zijn de tweede dag lekkerder dan de eerste dag. En het maakt mij niet zoveel uit, ik denk dat het maar net is wat je gewend bent.

      Verwijderen
  4. Weer een geweldige week qua boodschappen en maaltijden!! Ik ben benieuwd naar het recept van de groentestoofschotel?? WMT

    BeantwoordenVerwijderen