dinsdag 11 april 2017

Geld terug van de Autoverzekering

Deze week kreeg ik mijn meevaller van de autoverzekering binnen. Ik belde eind vorig jaar met een medewerker en zij vertelde mij dat als ik (veel) minder kilometers reed dan aangegeven in mijn verzekering, ik een correctie kon aanvragen en geld terug kon krijgen. Dit wist ik voorheen helemaal niet!

Een jaar eerder werd ik routinematig gecontroleerd en moest ik  bijbetalen omdat ik meer had gereden dan aangegeven (€ 30,-) maar dat het ook andersom werkt vond ik eigenlijk wel net zo eerlijk. Ik volgde dus het advies van de medewerkster op en stuurde begin januari een korte mail, maar buiten een kort antwoord per mail had ik nog niets gehoord/ontvangen dus ik belde er afgelopen week maar even achteraan. Drie dagen later stond de correctie op mijn rekening en een dag later ontving ik de bijbehorende brief.
Zo kan het dus ook ;)

Ik had veel minder gereden dan aangegeven, ik gaf aan dat ik tussen de 12.000 en 17.000 km zou rijden maar dat bleek nog geen 5000 km en kreeg daarom € 82,80 terug. Ik betaalde achteraf dus geen € 25,- maar € 18,- per maand. Het is wel een sigaar uit eigen doos maar toch vind ik het netjes.

6 opmerkingen:

  1. Maar wie de sigaar niet oprookt heeft er ook niet van genoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh, zou dat in NL ook zo werken? Ik ga dat eens nakijken. Heel fijn voor je, ook al was t je eigen geld, je hebt t maar mooi terug gekregen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi systeem , zouden ze in meer landen wel in mogen voeren denk ik zo .

    BeantwoordenVerwijderen