dinsdag 4 april 2017

Nieuwe Zaaitrays

Onlangs kocht ik weer nieuwe zaaitrays omdat ze zo goed bevallen en omdat ze al weer allemaal vol zitten. Ik had al twee schalen met 60 zaaibakjes, en 5 met 77 vakjes. Nu besloot ik er een te nemen met nog kleinere vakjes, dus ik kocht er nog 5 met 150 vakjes.

De bakken zijn van heel stevig plastic en ik kocht er ook schalen bij die je er onder kunt zetten, ik vind ze echt ideaal voor het opkweken van planten. Ze zijn niet heel goedkoop, maar ook niet belachelijk duur en gaan echt minimaal 10 jaar mee. Ik gebruik ze in de vensterbank en in de kas. Ze kwamen net op tijd want ik had inimini sla plantjes die ik in een groter bakje wilde zetten, dus ik heb nu al een tray vol met (wilde) sla plantjes.

Leeg

Een hele stapel

Vol kleine plantjes

In de kas komt er ook van alles op...


En de vensterbank in de woonkamer...

En de vensterbank in de keuken...

Gelukkig hebben we genoeg vensterbanken op het zuiden.
Ik kocht ook nog een aantal vierkante plantenpotjes van 9x9 cm, omdat die zo handig naast elkaar staan op zo'n onderschaal. En ook al heb ik veel bloempotjes, in deze tijd van het jaar kom ik ze al snel te kort. Ik zaai dit jaar ook extra tomaat, pompoen en courgette plantjes in de hoop dat ik er wat van kan verkopen. Ben benieuwd of dat lukt.

Voorlopig ben ik er in elk geval maar druk mee, en ik geniet met volle teugen. Want tuinieren is toch eigenlijk wel wat ik het liefste doe, zeker met dit heerlijke voorjaarsweer.

12 opmerkingen:

 1. De gedachte aan al dat lekkers,dat je straks kunt oogsten. Heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè, lekker zaaien en verspenen en je verwonderen dat er uit die kleine zaadjes prachtige planten komen. Mag ik vragen waar je die zaaitrays koopt? Ik denk er ook al een tijdje over om ze aan te schaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kocht ze via de Duitse ebay, dit is de link naar de shop: http://stores.ebay.de/SAMEN-SCHRODER/Saat-Pikierschalen-Quickpot-/_i.html?_fsub=1606599015&_sid=48127445&_trksid=p4634.c0.m322

   Het gaat om zaaitrays van het merk Quickpot.

   Verwijderen
 3. Wat zie je bruin zeiden vrienden vanavond. Tja, met je handen in de grond zitten. Veel grond. Ik ga zwarte bessen, kruisbessen, frambozen en blauwe druiven zetten. Hoef je weinig aan te doen en is lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja goed plan, beetje snoeien en de vogels weghouden en je hebt veel lekkers!

   Verwijderen
 4. Wat ziet dat er geweldig uit! Ik kan me voorstellen dat je hier ontzettend van geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor diegenen met minder geld/minder behoefte geld uit te geven: deze trays zien er hetzelfde uit als trays van bloedafnamebuisjes. Misschien bij de huisarts vragen of ze die kunnen bewaren voor je? Folietje eroverheen en broeien maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaat ook heel goed met lege eierdozen of wc-rolletjes.

  Kost niks en je kunt ze als ze groot zijn, zo in de tuin zetten, wc-rolletje vergaat vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat in het verleden wel geprobeerd maar dat ging hier niet zo goed, ging schimmelen en kwam niet goed op. Vandaar nu zo :)

   Verwijderen