zaterdag 8 april 2017

Kleine Hypotheek Update

Gisteren was ik ons hypotheekdocument weer aan het bijwerken, het was een paar maanden geleden dat ik dat voor het laatst deed (begin januari volgens mij) dus het was hoog tijd. We hebben weer een leuke mijlpaal bereikt waar ik helemaal vrolijk van word, inmiddels hebben wij 40% van onze hypotheek afgelost!

Ons stekkie!

Het huis (en grondstuk) is zelfs al voor 46% ons eigendom! Dit getal is anders omdat wij een deel eigen geld meegenomen hadden, en dus niet 100% gefinancierd. Ik vind dat best indrukwekkende cijfers en geef onszelf dan ook een schouderklopje :)

Extra aflossen kunnen we dit jaar niet meer omdat wij in januari al onze volledige boetevrije aflossing hadden gedaan, maar we zetten maandelijks geld op zij zodat wij op 1 januari 2018 gelijk de aflossing voor dat jaar kunnen doen.

De rest van dit jaar word er gewoon nog afgelost volgens het annu├»teiten-schema, het totaal bedrag is € 600,- per maand waarvan inmiddels € 482,- naar de aflossing gaat. Stapje voor stapje komen we dichterbij de eindstreep nu nog € 55.390,- te gaan :)

9 opmerkingen:

 1. Gelukwensen en complimenten! En ondertussen ook nog van alles aan huis en tuin opgeknapt. Leuke foto van een heerlijk thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lage hypotheek voor het huis en de grond die jullie hebben! Fijn dat het zo goed gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi inderdaad! En alle klussen die jullie steeds doen, laat de waarde van de woning denk ik wel toenemen, dus je "bezit" groeit ook lekker mee. En als ik dan doorreken, (rekenen is niet mijn sterkste kant) dan wordt het percentage "eigen stekkie" toch ook hoger??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om al zoveel afgelost te hebben! En wat staan de moestuinbakken gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Heerlijk! Mag je trots op zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supermooie foto!
  Zo word je huis steeds meer eigen, op klus en op financieel vlak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi deel al. En wat een mooie foto van het huis en de tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De hypotheek is een peuleschil. Misschien het huis omtoveren in een energiezuinige woning met veel comfort? Dat kost meer dan het restant hypotheek.

  Genieten zo op het platteland

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben een energieadviseur op bezoek gehad, binnenkort ontvangen wij een rapport. Daarover dan meer :)

   Verwijderen