dinsdag 18 april 2017

Zielig meisje

Moe, zo moe ben ik. Vera is sinds zondag uit d'r doen. Het begon met een extra lang middagslaapje, gevolgd door een onverwacht avondslaapje. Die nacht werd ze om 2 uur wakker met koorts, ze bleef wakker tot 4 uur en sliep daarna wel verder maar werd elk half uur wakker met een huiltje. Tegen achten werd ze weer wakker en heb ik Maarten het bed uitgegooid, mét baby. Man wat was ik gesloopt, alleen heb ik nog even heerlijk een uurtje kunnen slapen want dat had ik echt nodig.

Toen was het eigenlijk wel duidelijk dat het waarschijnlijk tandjes zijn, hoewel we niets zagen en ze er normaal ook niet zoveel last van had. Maar de rode wangen, zure en dunne ontlasting en het hangerige waren eigenlijk een duidelijke indicator.

Afgelopen nacht was nog iets erger, weer om 2 uur wakker deze keer nog meer koorts (39,5℃) en hoewel ze wel nog wat kleine dutjes deed heeft ze geen lang stuk meer geslapen. Tegen de ochtend moest ze zoveel huilen dat het duidelijk was dat ze veel pijn had en besloot ik haar een baby paracetamol te geven.

Ik verwachtte er veel van maar helaas leverde het slechts 2 dutjes van 20 minuten op, uiteindelijk zijn we maar opgestaan. In de drager bij mij was alles goed, zolang ik maar rond liep. Ze is zelfs een paar keer bijna in slaap gevallen. Inmiddels weet ik ook zeker wat er aan de hand is, want ik zag een klein wit puntje doorkomen in haar mond. Zo te zien komen er hoektandjes of kiezen door, vandaar de extra pijn.

Maarten is na zijn werk nog even langs de apotheek gegaan en heeft Chamomilla  en Belladonna Globuli meegenomen en dat lijkt te helpen. Ze ligt nu lekker te slapen nadat ze lekker bij mij gedronken heeft, hopelijk gaat het snel weer beter met haar. Arm klein ding.

17 opmerkingen:

 1. Dat is mooi in DE. Ze verkopen Belladona in de apotheek. Ik hoop voor de baby en jullie dat het snel goed komt. Hopelijk later geen beugel nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh jee, sterkte ermee joh. Zo vervelend is dat. Hier heeft de kleinste er ook echt heel veel last van. En wij dus ook. Gelukkig is het ergste leed geleden als je zo'n puntje ziet. Maar een beetje baby gaat gewoon lekker in een stuk door en gaat voor de twee tanden en een kies in twee weken ofzo. Waaah! :o Ik voel je pijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb geen idee of het nog te koop is. Ik gebruikte vroeger chamodent en dat hielp goed. Was ook een kruiden/homeopathisch middel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bestaat nog maar is iets nederlands, de Chamomilla en Belladonna zijn de hoofdbestanddelen van dit middel dus het is grotendeels hetzelfde.

   Verwijderen
 4. O prut zeg. Hopelijk is het ergste leed geleden nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pas wel op, dat je haar niet zomaar een kinder asperientje geeft, ik ken een kindje die op de daarin aanwezige stoffen totaal verkeerd reageerde, gelukkig is het goed afgelopen. Ik heb zelf hetzelfde met ibuprofen, die neem ik ook nooit meer nadat ik hevige maagpijn kreeg. Bij twijfel vraag ik voortaan altijd aan de huisarts wat ik het beste wel kan innemen tegen pijn, ontstekingen ed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb deze paracetamol op advies van de apotheek gekocht, zijn zetpillen speciaal voor baby's.

   Verwijderen
  2. Asperientje= acetylsalicylzuur
   Paracetamol= paracetamol

   Dus asperientje is totaal iets anders, wordt vaak door elkaar gehaald

   Verwijderen
 6. Ach, altijd zo zielig, kleine kinderen die zich niet lekker voelen. Hopelijk kunnen jullie even bijtanken voordat het volgende tandenspektakel komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kleine kindjes die pijn hebben doen mijn hart breken. Hier hebben ze er allebei weinig last van gehad, deed wel vaak met zachte tandenborstel t tandvlees poetsen. De jongste van drie is tandenborstelverslaafd, zodra ze er een ziet moet ze poetsen. ��

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ah, wat sneu! Sterkte voor jullie alle 3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beterschap! Ik begrijp je helemaal, zit in precies hetzelfde schuitje. Gelukkig kwam mn moeder vanmorgen even een paar uur oppassen en helpen. Zo vermoeiend he.. En ik ben het eerlijk gezegd ook heel snel zat, dat gehang. Maar ja, t arme ding kan er zelf natuurlijk ook niets aan doen.
  Hoop dat Vera inmiddels wat opgeknapt is! Sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wonder boven wonder is ze weer helemaal opgeknapt vandaag. Heel fijn voor haar (en mij) :)

   Verwijderen
  2. Heerlijk! Hier nog ziek helaas, vanmiddag maar even naar de huisarts. Blijft maar hoge koorts houden :-(

   Verwijderen
 10. Och die arme kleintjes!
  Als ze al haar voortanden heeft dan krijgen ze (meestal...) eerst de eerste kiezen en daarna de hoektanden.
  Mijn zoontje van 16 maanden heeft nu de hoektanden door en moet voor zijn melkgebit nog de tweede kiezen en dan is hij klaar... ik hoop zo dat het meevalt!
  Met het barnsteenkettinkje heb ik nog geen keer paracetamol nodig gehad. Maar ik hen gelukkig ook niet zulke nachten als jullie gehad...
  Sterkte voor jullie allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Help ook om haar op een bijtring te laten kauwen die uit de ijskast of vriezer komt.

  BeantwoordenVerwijderen