zondag 9 april 2017

Gezeur met de Gasaanbieder

Al enige jaren wissel ik jaarlijks van energie aanbieder, zo ook hier in Duitsland. En ik heb eigenlijk nog nooit problemen gehad, tot op heden. Wij wisselen per 1 april van gasleverancier en ineens viel mij op dat het termijn bedrag te hoog was, bij nader bestuderen van de brief bleek dat ze ons gasverbruik (veel) te hoog inschatten.

Ik had aangegeven dan wij 2000m3 per jaar verbruiken hiermee komt onze maandelijkse afschrijving op ongeveer € 88,- echter zij schatten ons verbruik op 3800m3 en willen maandelijks € 156,- afschrijven! Dat is nog al een verschil. Ik kwam hier achter en belde gelijk, zij gaven aan dat zij de gegevens van de netbeheerder kregen. Op mijn verzoek wilden ze er nog wel een keer achteraan gaan.

Voor de zekerheid belde ik ook maar even de netbeheerder, die mevrouw vond het ook vreemd want zij zag mijn verbruik. Geregeld zou je denken toch? Helaas, zo simpel was het niet. Want ik kreeg een mailtje van mijn aanbieder dat de netbeheerder het verzoek tot wijziging van de jaarlijkse schatting had geweigerd. Pfff.

Ik vermoed dat de netbeheerder het verbruik van de laatste 6 maanden gebruikt om een jaarverbruik te schatten, echter was het de laatste 6 maanden herfst/winter en dat is dus niet representatief. Eigenlijk zou een netbeheerder beter moeten weten, zeker omdat zij gewoon kunnen zien hoeveel wij per jaar verbruikt hebben hier in de laatste 4 jaar. Hoe dan ook ik ging er van uit dat het hiermee opgelost was.

Helaas bleek dit niet het geval, ik kreeg een mailtje van mijn nieuwe aanbieder dat ze nog een keer hetzelfde geschatte verbruik doorgegeven kregen. Dus toen heb ik ze de maandelijkse meterstanden van de laatste 3 jaar doorgegeven, ze zouden het hiermee nog een keer proberen. Helaas werd dit weer afgewezen door de netbeheerder. Uiteindelijk heb ik nog een keer gebeld met de leverancier en de netbeheerder, en nu de rekeningen van de laatste jaren ingestuurd. Ik word ondertussen een beetje gek van dat gezeur, maar ik ga niet € 800,- extra betalen om het aan het eind van het jaar weer terug te krijgen. Hopelijk is het nu genoeg, afwachten. *duimt heel hard*

6 opmerkingen:

 1. Wat vervelend zeg! Kan de gasleverancier mooi rente ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het bedrag van €88 per maand bij een gasverbruik van 2000m3 riant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verwacht ook hiervan nog wat terug te krijgen, ik denk misschien wel € 300,-

   Verwijderen
 3. Energie beheerders rekenen vooral in hun eigen straatje... Zo kan ik niet naar een gewenste beheerder overstappen omdat er op dit adres ( appartement met 4 woonlagen) eerder wanbetalers zijn geweest. Ze hebben lak aan toevoegingen op het woonadres en verlangen dan van mij een waarborg van enkele honderden euro's. Terwijl ik geen wanbetaler ben.
  Ze kijken dus vaker naar het adres( en verleden) dan naar de persoon en om daar doorheen te komen valt niet mee.
  Succes en groet, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb bij 2 grote energiebedrijven in NL gewerkt en beiden werkten met een bepaalde rekensom om het jaarverbruik te berekenen. Dus als je maar van een half jaar meterstanden hebt dan schatten ze met die rekensom het verbruik in de andere 6 maanden.
  En dan kom je dus niet op simpelweg het dubbele van de 6 bekende maanden uit....
  Maar wel heel irritant dat jij hier nu dus duidelijk niet mee te maken hebt.
  Maar goed, wij zijn grootverbruikers omdat we een woonvereniging zijn en dat zorgt ook nog wel eens voor een grote foutmarge of enige hilariteit aan de telefoon... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen