vrijdag 18 juli 2014

Khaleesi en de vijver

Gisteren was Khaleesi vriend aan het helpen om aardbeien te plukken. Natuurlijk heeft ze nog niet veel ervaring met buiten lopen en het werd gelijk een heel avontuur. De arme drommel kwam namelijk per ongeluk in de vijver terecht, wat een schrik! Ze kon zich behoorlijk goed boven water houden, en vriend heeft haar bijna gelijk opgevist dus niks aan de hand verder.


Behalve natuurlijk een half verzopen kitten die helemaal onder de kroos zit. En daar moest natuurlijk wel wat aan gedaan worden. Dus het arme ding mocht nog eens nat worden, dit maal met lauwwarm water in de gootsteen. Ze leek het gelukkig niet al te erg te vinden, ze was immers toch al nat.Na het wassen heeft vriend haar zorgvuldig afgedroogd, en nog even flink met haar geknuffeld. En dat leek ze wel te waarderen. Zij begint al net zo'n slijmbal te worden als haar moeder is. Maar ja, wie kan zo'n schatje nu weerstaan?

13 opmerkingen:

 1. Hihihi, dat is vroeger ook met onze kat gebeurd.. bij haar eerste wandeling buiten. Ze zat alleen niet zo rustig in de wasbak ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alle katten die we gehad hebben kwamen één keer onder het eendenkroos thuis. Dat waste ik ze in de gootsteen. Ze leerden er wel van want het gebeurde daarna nooit weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze hond als pup 3 maal geprobeerd over kroos te lopen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De hond van mijn ouders heeft in haar enthousiasme ook meermaals in de gracht gelegen. In de zomer is het water net zo groen als het gras, en in de winter is het water net zo wit al de sneeuw.
   Als dolenthousiaste pup is dat maar moeilijk te zien :)

   Verwijderen
 4. mijn dochter went haar katten er zo snel als het mag aan badderen , meestal vinden ze het als je het van jongsaf aan doet niet eens erg, we hebben er zelfs een gehad die altijd mee de badkamer in wilde als je ging douchen , ze ging er nog net niet onderstaan, maar vond de spetters altijd reuze interessant. een katje is eens achter ons huis in het water gevallen en kon er door de hoge wal niet meer uitkomen , we waren zelf niet thuis maar gelukkig hebben 2 buurmannen die het gemiauw hoorden haar er met een emmer uitgevist en voor de verwarming op laten drogen tot wij er weer waren , die heeft echt enorm veel geluk gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat er ook nog een groot verschil zit tussen wassen of in een sloot of vijver vallen, zeker omdat de temperatuur een stuk minder aangenaam is :)
   Het is inderdaad slim om ze er vroeg aan te laten wennen, als ze klein zijn laten ze ook nog veel toe.

   Verwijderen
 5. Wat een droppie!! En wat een avontuur! Het zal vast niet snel weer gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Arm kattenkind in de vijver gelukkig zagen jullie het . Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel even wennen, he, dat je vriend nu je man is, ha ha!!
  groet Dirkje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Arm ding :) Maar wat een dotje en gelukkig zagen jullie het, wil er ni aan denken hoe dit anders was afgelopen. brr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk (hoop) dat ze er zelf wel uit gekomen was, maar dat blijft altijd gissen. Ik ben blij dat vriend het risico niet genomen heeft.

   Verwijderen
 9. Heerlijk om te lezen. Tja het is even schrikken maar vaak blijft het bij die ene keer en leren ze ervan.
  Mijn eerste kat dronk altijd uit de vijver totdat ze er inviel en sindsdien nooit meer uit de vijver gedronken. Een andere kat van mij vond de douche heerlijk en kon hele gevechten houden met de douche sproeikop als deze aan stond. Je had alleen een natte kat na afloop.

  BeantwoordenVerwijderen