zondag 13 juli 2014

Nieuwe waterkoker

Ik ben gezwicht, ik heb een nieuw keukenapparaat gekocht. Hoewel ik het liefste gewoon een fluitketel op mijn gasstel zou zetten, zit ik met het probleem dat ik voorlopig nog geen gasstel heb. En ik moet het doen met mijn elektrische kookplaat. Dus voorlopig is water koken nu eenmaal iets wat ik graag met een waterkoker doe. Ik had zelf een heel lief kleinte van 0,8 liter, waar ik erg tevreden mee was. Echter deze was al (ruim?) tien jaar oud, en het element was al een tijdje groenig uitgeslagen. Ook na schoonmaken bleven de groene plekken, het lijkt een soort corrosie. Daarnaast begon ik mij meer en meer te storen aan het idee dat ik water kook in plastic, en ik heb mijn twijfels bij de gezondheid daar van.


Toen zag ik laatst een keer een nieuw model waterkoker, waarvan de binnenkant volledig van roestvrijstaal is. Dat is mooi! Aangezien wij ook nog wat andere dingen nodig hadden waren wij gisteren in de stad en daar zijn wij naar een grote elektra/media winkel gegaan. Zij hadden wel 25 soorten waterkokers, maar eigenlijk niet precies wat ik wilde. Balen dus, ik stond nog te twijfelen met een model wat toch eigenlijk niet voldeed, maar deze kostte € 40,- en dat vond ik ook veel te veel. Dus ik heb het opgegeven.

Toen gingen wij nog even langs de supermarkt om wat bio meel te halen, en wat bleek? Hier verkochten ze precies wat ik zocht. Een simpele waterkoker, niet te groot, waarvan de binnenkant volledig van RVS is. Super! En hij was ook nog in de aanbieding voor € 20,-. Deze heb ik natuurlijk gelijk meegenomen en ik ben tot nu toe erg tevreden met het apparaat.


Wat ook een groot voordeel is, is dat ik nu maar een keer water hoef te koken om mijn thermosfles te vullen. Mijn oude waterkoker was eigenlijk iets te klein daarvoor. Daarnaast heeft deze waterkoker een thermostaatfunctie, je zou dus ook het water kunnen verhitten tot 80 graden. Hoewel ik daar nog niet echt mee gespeeld heb. Dit is waarschijnlijk pas echt van toepassing als je bijvoorbeeld groene of witte thee zet, aangezien deze theesoorten beter smaken als ze met minder heet water gemaakt worden.


Hoe dan ook, ik ben erg tevreden met mijn aankoop! Ik hoop natuurlijk dat ook deze waterkoker weer tien jaar meegaat, maar dat kan je achteraf pas zeggen. Voorlopig ben ik blij met het gebruiksgemak en de makkelijk schoon te houden binnenkant van roestvrijstaal.

12 opmerkingen:

 1. Mooi dat ie toevallig in de aanbieding was!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap iets niet of je nu water verwarmd met een elektrische waterkoker of een elektrisch fornuis qua kosten zal het niet ontlopen en nu haal je wel een nieuw apparaat onnodig in huis ???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In een elektrische waterkoker wordt water veel efficiƫnter verwarmd dan in een pannetje op het elektrisch fornuis. Het scheelt zeer zeker wel in de kosten.
   Anna

   Verwijderen
  2. Volgens mij is het inderdaad efficiƫnter, maar voornamelijk ook makkelijker. Ik drink voornamelijk thee en ik vind een waterkoker voornamelijk heel fijn in gebruik. Dus wat dat betreft zeker niet onnodig :)

   Verwijderen
 3. als er veel kalk in zit kun je er een beetje azijn indoen, ietsje water erbij en dan aan de kook brengen, een poosje laten staan en dan een paar keer met water doorspoelen dan heb je de bodem weer mooi schoon. Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat jullie er meer plezier van hebben dan ik.... Na een klein half jaar begon hij water te lekken bij het handvat.... En aangezien hij bij een duitse supermarkt is gekocht, moet je de garanties ed allemaal zelf regelen..... alles naar de fabrikant opgestuurd en hun gaven mij de schuld, ik was er te ruw mee omgesprongen... De strijd maar opgegeven en een nieuwe gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is niet zo mooi, ik hoop inderdaad dat de mijne langer mee gaat!

   Verwijderen
 5. Mooie koker! Onze volgende wordt ook roestvrij staal.

  Tip: voor de groene of witte thee is het lekkerder als het water wel eerst gekookt heeft, en daarna weer is afgekoeld tot 80 graden. Daarna pas over de thee gieten.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoop dat je er meer plezier van hebt dan ik. Mijn roestvrijstalen ging binnen een half jaar aan de randen - jawel - roesten :S Wel een andere uit mogen zoeken en gekozen voor een ander merk en...die begint nu ook al... Hoop dat jij er meer plezier van hebt.

  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op mijn werk hebben we ook een roestvrijstalen waterkoker, die intensief gebruikt wordt en al jaren mee gaat. Hoop dat de jouwe ook zo goed bevalt.

  BeantwoordenVerwijderen