vrijdag 9 oktober 2015

Een nieuw vest!

Dingen kopen is niet mijn sterkste punt, na jaren lang van zuinig aan doen kan ik aankopen bijna oneindig uitstellen. Nu draag ik in en rond het huis vaak een lekker dik vest, omdat het hier nogal koud kan zijn. Natuurlijk kan de verwarming aan maar niet terwijl ik in een shirtje loop, het blijft een vrijstaande woning met een bijbehorende gasrekening :)

Nu was mijn lekkere dikke vest inmiddels al een jaartje of 7 a 8 oud, en in die tijd heb ik hem eigenlijk dagelijks wel aangehad. Ja dagelijks, want in de zomer is het ook koel binnen en dan pak ik hem er graag even bij. En helaas begon je er ook echt aan af te zien dat hij zo veel gebruikt was, de naden waren kapot en rafelden en ook de voering was hier en daar te zien.

Ziet er niet meer uit toch?

Maar ja, waar koop je een lekker warm en dik vest? In elk geval niet op de vrouwenafdeling. Ik weet niet waarom het is, maar vrouwen schijnen het veel warmer te hebben dan mannen. Een 'vest' voor vrouwen is iets wat er vooral leuk uitziet maar vaak niet veel dikker dan twee shirtjes. Blijkbaar moet je als vrouw maar veel laagjes aantrekken en in de buurt van de verwarming blijven.

Zodoende struinde ik geheel tegen mijn principes de C & A binnen, en op de mannenafdeling vond ik zowaar iets wat aan mijn eisen voldeed. Mijn eisen: warm, comfortabel, liefst met capuchon en niet te veel synthetische stof of voering. Missie geslaagd!

Functioneel! Sexy hoeft het  niet te zijn :)

Super, nu kan ik de ritsen uit mijn oude vest redden en de stof weggooien. Ik bedacht dat de kat misschien nog een nestje ervan wil maken :) Ik slaagde ook nog voor nieuwe bh's bij de C & A, daarvoor kwam ik eigenlijk. Blijkbaar is dat de enige winkel hier in deze landelijke omstreken waar ze zwangerschapsbh's verkopen die geen godsvermogen kosten. Nu kan ik dus weer super comfortabel door het leven gaan met passende bh's en een warm vest :)

27 opmerkingen:

 1. Met een baby in huis moet je toch wel flink gaan stoken. een warme kruik is niet genoeg en teveel laagjes voor een baby te zwaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn om dit moment het huis aan het isoleren, daardoor zou alles wat wij nu stoken rechtstreeks naar de buitenlucht vliegen. Wij verwachten dat we over een maand of twee een veel comfortabeler huis hebben, de baby komt pas in het voorjaar van 2016 (als alles meezit).

   Verwijderen
  2. Sorry hoor, maar wat een onzin over flink stoken voor de baby. Zo en nu ga ik gauw weer op mijn handen zitten, want ik had me voorgenomen om nooit primair te reageren op anderen (mislukt).

   Verwijderen
  3. oja het vest lijkt me heerlijk! Goede vangst.

   Verwijderen
  4. ik las wel eens een blog waar de moeder in kwestie ook in de (milde) winter de baby wel eens buiten zette in de kinderwagen, lekker toegedekt en met een mutsje. Zag er lief en behagelijk uit. Ook in huis kan de baby een lekker mutsje dragen en fijne warme kleertjes dan kun je een eind komen met de verwarming laag. En tijdens het wassen van de kleine kun je een kleine ruimte al snel even lekker warm stoken met een electrisch kacheltje ofzo. Mogelijkheden genoeg zonder van je hele huis een broeikas te maken. :)
   Ik ben ook van de warme vesten en laagjes dragen. In de winter stook in nooit (behalve als ik bezoek krijg) maar ik woon in een goed geisoleerde flat waar het nooit kouder wordt dan 15 graden, dus dat is heel goed te doen.
   Ik hoop dat je een fijne zwangerschap zult hebben, en inderdaad mooi vest. :)

   Verwijderen
  5. Ik denk dat het ook allemaal wel mee zal vallen. Wij hebben natuurlijk ook een houtkachel, maar een groot huis. Wij stoken echt niet alle ruimtes even warm. Vaak de woonkamer en de pc-kamer met de houtkachel en dan als het echt koud is in de keuken en badkamer de verwarming wat aan.
   Het is voor ons echt niet nodig dat elke kamer 20-21 graden warm is.

   Het buitenzetten en buiten laten slapen van baby's doen ze volgens mij veel in Scandinavische landen en lijkt mij ook prima. Volgens mij is het alleen maar gezond om lekker in de frisse buitenlucht te zijn.

   Verwijderen
  6. Met flink stoken bedoelde ik het creëeren van een behaaglijke warmte, gewoon normale kamertemperatuur eigenlijk. groet zelfde anoniem als boven.

   Verwijderen
 2. Ohhhh gefeliciteerd met je/jullie zwangerschap! Wat heerlijk! (Had ik zomaar je vorige berichtje over het hoofd gezien! ;-) ).
  Ik ben ook dol op vesten, ik snap net als jij ook niets van die vvestjes waarin je alleen maar op de bank kunt zitten! :-P
  Goed geslaagd! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook vestenfan en draag ze ook elke dag behalve 's zomers. Heerlijk gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijn vest!
  Er zijn ook nauwelijks warme truien meer te vinden in de winkel. En als ze er zijn is dat idd vooral voor mannen. En dat terwijl vrouwen kouwelijker zijn. Ik ben al mijn tweede warme trui voor de winter aan het breien.
  Ik heb een nieuw vest nodig en ik ga eens kijken op de site van c en a.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb wat spullen gekocht van een degelijke duitse webwinkel met ook een nederlandse afdeling. Goed spul, niet duur. Duitse werklieden lopen er allemaal in. Ook vrouwenspullen.
  http://www.engelbert-strauss.nl/ of
  http://www.engelbert-strauss.de

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Engelbert Strauss is inderdaad echt mooi spul, Maarten is helemaal fan! Bij zijn vorige en huidige werkgever heeft hij ook bedrijfskleding hiervan, hij heeft nog nooit zulke fijne werkbroeken gehad. En ze zijn nog mooi ook.

   Ik had er nog niet aan gedacht dat ze ook aan particulieren verkopen, tof!

   Verwijderen
 6. Misschien bekijken of je wollen rompertjes voor de baby kan kopen voor volgend jaar winter....die houden beter de warmte vast....en als de baby na ongeveer een week zich goed op temperatuur kan houden is de omgevings temperatuur van 19 graden prima ( bij een normaal op tijd geboren baby rond de 3750 gram)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil voor de baby graag een schapenvel, volgens mij gaat dat ook heerlijk warm zijn. Een wollen rompertje is ook nog een idee. De uitgerekende datum is vooralsnog half mei, dan is het al na ijsheiligen. Tegen de tijd dat het winter word is hij/zij al weer 5 maanden oud.

   Verwijderen
 7. Heerlijk vest <3 Ben ook gek op zulke vesten! Wat een onzin trouwens, stoken voor de baby. Lekker bij je dragen, schapenvachtje in het bedje... Onze ZL heeft de eerste maanden van zijn leven tegen me aangezeten in een soortgelijk vest. Met de kachel op 17 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar met de zomer op komst als de baby komt, hoef je je daar sowieso niet druk om te maken he ;)

   Verwijderen
  2. Het staat inderdaad niet bovenaan mijn zorgenlijstje ;)

   Verwijderen
 8. Heerlijk zo'n vest/jas. En de baby en kou? De opvattingen zijn misschien gekleurd door onze cv. Ik lag als baby in de vreselijk koude winter van 1946/47 met mutsje en wanten aan in een slaapkamer,op een paar graden gehouden door een electrisch kacheltje. De mensen wisten niet beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk vest en soms moet je inderdaad bij de herenmode kijken wil je vinden wat je zoekt. Ik jaren geleden een keer een rood fleece vest gekocht ook zoiets heerlijks.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat je zelf al zegt, het andere vest kan echt niet meer.
  Ik vind het jammer dat jij jezelf niet vaker iets gunt; als je zo hard werkt als jij/jullie, waarom zou je dan niet eens een duurdere winkel binnenstappen waar ze wel dikke vesten hebben. Je doet er immers heel lang mee.

  Izerina schrijft dan wel dat er vroeger geen cv of dergelijke was en baby's altijd dik ingepakt werden, maar ik weet zeker dat als de ouders toen de beschikking en het geld gehad hadden om de kachel aan te doen of de cv aan te zetten ze dit maar wat graag gedaan hadden.

  't Is goed om op het milieu te letten, maar laten we a.u.b. niet doordraaien en ook eens genieten van wat de techniek ons gebracht heeft (en dan bedoel ik niet in milieuvervuilende auto's rijden e.d.).

  Fijne zwangerschap verder! Voel jij je al iets beter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel plezier met je nieuwe vest! Heerlijk dat je nu het geld hebt om het gewoon te kopen als je er aan toe bent!
   Op het Groninger platteland was het vanaf de jaren 30 de gewoonte om baby's buiten te laten slapen in een Lutje potje http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/kinderen/56194-laat-uw-baby-gezond-slapen-in-een-babyhuisje.html

   Verwijderen
  2. Mijn kinderen, geboren in 81 en 83 hebben hun middagdutjes altijd in zo'n babyhuisje gedaan. Gezond! En waait niet om( een kinderwagen op het Groninger platteland wel) en er springt geen kat in en er kunnen geen insecten bij. Verrijdbaar. Dus mogelijk om afhankelijk van de wind etc een goed plaatsje te zoeken. Toen ik pas in Groningen woonde dacht ik dat het konijnenhokken waren. Je kon ze lenen/ huren

   Verwijderen
  3. Nog even over jouw oude vest wel of niet "meer kon": het is maar net hoe je er naar kijkt. Er lopen hordes jongeren rond in een spijkerbroek die op de knieën en ook op bovenbenen totaal aan flarden is. Dat kan wel, want dat is mode. Jouw vest was inderdaad ook zo hier en daar kapot, maar misschien wordt dat binnenkort wel "mode"!

   Verwijderen
  4. De reden dat ik het oude vest nog niet vervangen had is gewoon luiheid. Gebrek aan tijd en zin. Bovendien hou ik niet van winkelen ;)
   Bovendien begon de kat steeds aan de rafels te gaan hangen :D

   Verwijderen
 11. Te koud voor een baby is niet goed, maar te warm al helemaal niet-! Warmte stuwing wordt geassocieerd met wiegendood... Onze baby, nu 5 weken, is eerder te warm dan te koud. Dus rompers met lange mouwen doen we niet meer aan bijv.kruikjes alleen gebruikt in kraamweek..
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk zo'n warm vest, ik ben ook op zoek maar het valt niet mee, de huidige mode is vesten zonder sluiting!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, want het moet er vooral leuk uitzien :S
   Ik kan je echt aanraden op de herenafdeling te neuzen, die kleding is vaak net wat praktischer :)

   Verwijderen