maandag 26 oktober 2015

Visite!

Hier gaat alles zijn gangetje, ik merk dat ik moeite heb met bloggen. Op dit moment gebeurt hier niet al te veel, ik ben nog steeds ziek en moe en kan niet zo veel. Bovendien lijkt het alsof ik alleen nog maar wat te vertellen heb over zwanger zijn, misschien moet ik mijn blog vernoemen naar 'weg naar zelf bevallen'  of  'op weg naar zwangerschapsvoorziening'.  Ik zal mijn best doen om het af en toe ook nog over wat anders te hebben :)

Mijn ouders zijn zaterdag op bezoek geweest en dat was heel leuk! Mijn ouders zijn echt super enthousiast over onze/mijn zwangerschap, het wordt hun eerste kleinkind. Ze vinden het nog wel een beetje moeilijk dat het nog geheim is, volgens mij zouden ze het het liefst aan de hele wereld vertellen. Maar dat komt snel genoeg. Mijn vader had een zure bom voor mij meegenomen :)

De komt van mijn ouders werd vergezeld met vele boodschappen uit Nederland. Ik had een flinke lijst door gemaild. Van mie, kruiden, sambal, een paar houten afwasborstels van de ah, hagelslag, sandwichspread, piccalilly, vruchtenthee, pepernoten, gevulde speculaas en nog veel meer.

Ik had een aantal (zwangerschaps?)hunkeringen naar bepaald voedsel wat je hier niet kan krijgen, van een aantal dingen was het mij in de laatste twee jaar nog niet opgevallen dat dat hier niet verkocht word. Zoals sandwichspread, echt al jaren niet gegeten. Ineens had ik er zin in, blijkt dat ze dat niet verkopen. Vruchtenthee was ook zoiets, dat drink ik eigenlijk nooit. Volgens mij dronk ik dat een jaar of tien geleden nog wel eens, maar nu ineens zin in. En de vruchtenthee hier is vreemd en vies, dus gewoon lekkere zakjes uit Nederland laten komen. Heeerlijk, precies wat ik ervan hoopte. De pepernoten en gevulde speculaas spreken voor zich, ik ga nu echt niet bakken (veel te moe) maar zowel Maarten als ik lusten best wel eens wat lekker :)

Verder heb ik mijn moeder nog even langs de action gestuurd, voor wat behanglijm en gatenvuller. Dat soort dingen zijn daar vele male goedkoper dan hier bij de bouwmarkt. En ik had wat nieuwe vaatdoekjes nodig, mijn huidige beginnen letterlijk uit elkaar te vallen. Zelfs ik ben niet zuinig genoeg om daar mee verder te poetsen :)

En naast alle gezelligheid, is ook nog eens mijn auto nagekeken. Mijn vader was vroeger apk-keurmeester en is pro als het om auto's gaat. Aangezien mijn onze auto binnenkort gekeurd moet worden was het fijn dat ik nu weet dat hij goed door de keuring gaat komen. Alles is nagekeken, afgesteld, bijgevuld en weer helemaal in orde. Heel fijn en heel lief!


Dus het was een enorm geslaagd bezoek! Ik weet niet precies wanneer we elkaar weer zien, ik zou voor de kerst nog wel een keer naar Nederland willen maar ik weet niet hoe ik mij voel en hoe dat uitpakt met mijn werk. We zullen zien. Voorlopig hebben wij het in elk geval heel gezellig gehad en daar kunnen wij wel weer even op teren!

13 opmerkingen:

 1. Tja ik weet hoe dat gaat... ineens heb je het alleen nog maar over het wonder in je buik en alle aanverwante onderwerpen.
  Maar wij begrijpen ook wel dat je leven nog doorgaat maar alleen is daar nu een rode draad doorheen gespannen in de vorm van je zwangerschap!

  Wat fijn zo'n bezoek uit Nederland. Ik kan me zo voorstellen dat je bepaalde dingen gewoon wilt hebben zoals je ze gewend bent en dan is het súper als anderen spullen voor je mee kunnen nemen. Gelukkig is NL niet zó ver van DE. Moet je je voorstellen als je overzees woont!

  Altijd handig zo'n apk-keurmeester. Hebben wij ook in de vorm van onze zwager. Dan weet je alvast wat je tegen gaat komen als het op het eigen erf niet opgelost kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het grote voordeel is dat mijn vader vroeger ook automonteur is geweest, hij lost het dus ook gelijk op :) Helemaal ideaal!

   Verwijderen
  2. Ja mijn zwager ook, maar alles wat ie hier niet op kan lossen bedoelde ik ook. Ik bedoel, een motorblok til je er niet uit zonder lier ;-)

   Verwijderen
  3. Ja mijn zwager ook, maar alles wat ie hier niet op kan lossen bedoelde ik ook. Ik bedoel, een motorblok til je er niet uit zonder lier ;-)

   Verwijderen
 2. Apart die trek in dingen die je normaal nooit eet.
  Ik had constant trek in aardbeienijs en ervoor en erna heb ik het nooit gegeten, vind het helemaal niet lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik at elke dag een zoute haring.....
  en had trek in tonnic, echt elke zewangerschap, heel gek!
  en nu heel af en toe als ik eens zin heb in een tonic kijkt mijn hubbie mij heel verschrikt aan......lachen ...ik ben 53...hi hi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan me voorstellen dat je ouders het wel van de daken zouden willen schreeuwen :-D en dat jij verteld over je zwangerschap, meid er groeit een leventje in je!
  Dat is toch gewoon een wonder dat ons lichaam zo iets gewoon helemaal kan maken.. nee hoor klets er maar lekker over ;-)
  Vind wel leuk om te lezen :-D
  Hoop je je snel weer wat beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk dat je ouders zijn geweest en zwijgen over zo'n groot nieuws is inderdaad voor een a.s opa en oma lastig. Ik weet van schoonouders ook al hadden ze meerdere kleinkinderen dat ze het steeds weer spannend vonden. Geniet van je zwangerschap en het wonder wat in je lichaam plaats heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn he, af en toe import vanuit Nederland ;)
  Heerlijk. En wat leuk voor je ouders. Mijn moeder zegt altijd dat het leuker is dan je eigen kinderen, haha. En bedankt.
  Leuk hoor, om mee te lezen wat je beleeft daar in de Heimat op dat gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, dat zwangerschaps-babbelen hoort erbij hoor. Lekker mee doorgaan. Ik vind zelf dat het met het proces "moeder/ouder worden"hoort. Je moet tenslotte heel veel info verwerven over een onderwerp waar je nog niet thuis in was. Daarbij komt ook nog, waar het hart vol van is loopt de mond over.
  Lekker je gang gaan, met alle zwangerpraatjes die je hebt.

  Groet, Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Over vaatdoekjes gesproken; heb je wel eens overwogen ze zelf te maken? Ik doe het nu al een aantal jaar en zou echt niet meer zonder willen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik heb er vroeger wel eens over nagedacht maar heb er eigenlijk nooit meer aan gedacht :) Hoe maak jij ze? Breien of haken? Heb je er misschien een linkje bij?

   Verwijderen