zaterdag 17 oktober 2015

Goed nieuws!

Ik kom net van de dokter vandaan met goed nieuws, met de kleine is alles helemaal goed! Ik heb een echo gehad en hij is precies zo groot als hij moet zijn, vandaag precies 10 weken zwanger dus een centimeter of vier groot. Ik heb nog een echo gekregen en hij is helemaal goed :)

Hij (of zij?) was druk aan het bewegen met zijn armpjes en beentjes, heel leuk om te zien. Een mini mensje die lekker aan het dobberen is :D. Ik krijg er zo ook veel meer een gevoel bij, ik vond het nog zo onwerkelijk. Tot op heden is de zwangerschap voornamelijk door indirect bewijs aangetoond en nog een keer met je neus op de feiten gedrukt worden help wel.

De dokter gaf aan dat ik heel gezond ben en dat er naast de pap4 niks aan de hand is met mij. Ik vroeg hem hoe het nu zat met de test, dat ze dat in Nederland niet doen als je zwanger bent. Hij bevestigde dat (hij is Nederlands) en gaf aan dat dit in zijn ogen onjuist is, dat ze het wel kunnen onderzoeken maar dat het meer kunde/precisie vereist. Hij gaf ook aan dat het heel belangrijk is dat ze het weten zodat ze het goed in de gaten kunnen houden.

Al met al heb ik er een goed gevoel aan over gehouden, ik ben vooral heel blij om te horen dat het met de baby allemaal helemaal goed is. De dokter gaf ook aan dat de kans dat het nu nog mis gaat heel klein is, dus ik durf nu al wat blijer te worden!

28 opmerkingen:

 1. Moest onmiddellijk even je bericht lezen en ben blij voor je (jullie).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super goed nieuws heb je een fotootje van de echo mee gekregen?
  Ook fijn om te horen dat je verder helemaal gezond ben, hopelijk kun je nu gaan genieten van je zwangerschap en je wordt goed onder controle gehouden.. vertrouw daarop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad een fotootje meegekregen, thuis gelijk aan Maarten laten zien :)
   Ik doe mijn best om alle negativiteit los te laten, ik kan er toch niets mee. Inderdaad vertrouwen hebben in de artsen en dat alles goed komt.

   Verwijderen
 3. Oh hé, gelukkig joh!!
  Fijn hoor dat je nu wat meer met vvertrouwen blij kunt worden!
  (Handig dat je een Nederlandse arts hebt denk ik?).
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat superfijn zeg. Ben blij voor jullie! Nou, nog een weekje of 30 te gaan dan he? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel fijn! Houd het goede gevoel vast :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om te lezen. Op naar de volgende 10 weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn! Gelukkig is het nare bericht van die pap4 weer wat bijgesteld. Probeer dat vast te houden!
  Hoe doe je dat nu met je werk? Ga je nu wel weer werken of blijf je nog ziek thuis?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben tot en met woensdag nog thuis, daarna probeer ik het weer. Ik hoop dat het dan gewoon weer gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn om te horen dat alles goed is met de baby. En ik hoop echt voor je dat het met de rest uiteindelijk ook goed komt. Geniet er maar van. Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk nieuws. Als je het gezien hebt, ook al is het vier centimeter. Dat gevoel is perfect.
  Su

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed zo meis, Gefeliciteerd hoor. Komt tijd komt raad is mijn motto, dus pluk de dag en geniet van je zwangerschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een opluchting moet dat zijn! En dit is een stuk leuker om te lezen :-)
  Veel succes gewenst! (en ook aan Maarten met het isoleren)
  Groetjes Thimo :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hee Thimo,

   Ik heb de isolatie er al in liggen, nog wat kleine stukjes muur omhoog af cementen. en dan de hout platen er op en het is klaar.
   Trouwens ik geniet van je foto's , je 5 sterren restaurant heeft me flink doen glimlachen ! .

   Groet Maarten

   Verwijderen
  2. O wat leuk! Ik wist niet eens dat je mijn foto's bekeek :-D. Of ben jij majeko66? Want diegene heet ook Maarten haha.

   Verwijderen
  3. hehe, nee dat ben ik niet. Ik heb geen instagram account en wil ik eigenlijk ook niet. Maar je foto's bekijken doe ik graag, je staat in mijn favorieten !
   Groet
   Maarten

   Verwijderen
  4. O dat geeft ook niks hoor, Instagram is ook het enige wat ik heb ;-). Maar wel leuk om te weten dat Maarten en Maja van wegnaarzelfvoorziening mijn foto's ook zien! Fijne week gewenst, groetjes Thimo!

   Verwijderen
 13. Oh ik herken zo wat je bedoelt: met je neus op de feiten gedrukt worden als je de eerste echo ziet. natuurlijk ben je niet gek, een test of het uitblijven van je menstruatie + klachten geven al genoeg aan dat je zwanger bent maar toch is het zo'n enorme opluchting om een dansend babytje te zien op die echo! Het maakt het helemaal definitief.
  Ik heb inmiddels al aardig wat echo's gehad en toch is het elke keer weer bijzonder!
  Jullie hebben nog 30 weken te gaan, wij al 33 gehad! Hoe anders is dat!
  Wat betreft de pap, ja je moet het loslaten idd. Want er is nu niks mee te doen. Het is niet gezegd of er iets van komt of dat het weer weg is na de geboorte. Je weet eigenlijk nog niks behalve dat er iets zit, dat is heel jammer voor je gemoedstoestand. maar loslaten is inderdaad het beste.
  Nou, nogmaals gefeliciteerd en op naar de volgende 10 weken =D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat het goed gaat. De opmerking over dat het bijna niet meer fout kan gaan is onjuus5. Werd mij ook vertelt met 11 weken, toch ging het daarna ineens mis. De volgende arts zei dat zulke uitspraken pas na het eerste trimester passend zijn. Wil je niet ong3rust maken. Maar mij vi3l het toen rauw op mijn dak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp dat het altijd nog mis kan gaan, er kan bij de 20 weken echo ook iets aan het licht komen waardoor je voor een moeilijke keuze komt. Maar ik denk dat de dokter wilde zeggen dat de kans inmiddels al een heel stuk kleiner is en dat ik inmiddels moet/mag gaan proberen mij te binden.
   Ik merk dat ik nog wat terughoudend was wegens de onzekerheid.

   Verwijderen