zaterdag 3 oktober 2015

Kinderen Ja/Nee deel 2

Een tijd geleden schreef ik een stuk over onze toekomstplannen betreffende kinderen. Het was veel gelezen en volgens mij een van de posts met de meeste reacties. Inmiddels is hier wat meer over te zeggen, het lijkt er namelijk op dat het antwoord 'ja' gaat worden.

Een paar weken geleden kwam ik er achter dat ik zwanger ben, inmiddels ben ik precies 8 weken zwanger. Toen ik er achter kwam was ik er eigenlijk wel blij mee, maar dat gevoel heeft nu wat meer plaatsgemaakt voor misselijkheid (de hele dag door). Waarschijnlijk beïnvloed dat mijn brein :) Maarten is heel erg blij en gelukkig, en hoewel het nog heel pril is kijken wij er beide naar uit.

Voorlopig eerst maar even het eerste trimester doorkomen, dan is het allemaal wat zekerder. En ik hoop (heel erg) dat ik mij dan wat beter voel. Ik heb nooit echt over zwangerschap nagedacht en ken ook niemand die het meegemaakt heeft, dus ik had niet verwacht dat ik mij zo vreselijk rot zou voelen. Maar volgens het almachtige internet, zou dat in de meeste gevallen alleen in het eerste trimester zijn dus daar gaan we maar van uit.

Dit word in elk geval een heel avontuur voor ons, de eerste zwangerschap, een kindje? Hoe gaat dat allemaal hier in Duitsland? Wij zijn gisteren bij de Frauenarzt geweest en ik heb een (vroege) echo gehad, alles ziet er goed uit en het hartje klopte netjes. Spannend hoor!

62 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd, jullie hebben je leven wat op orde. Er komt meer geld binnen dan je nodig hebt. Een jaar terug was het nog niet zo'n goed iedee.
  Sterkte met je zwangerschap..ik heeb vaker gehoord dat een zwangerschap tegen valt.

  Als alles goed gaat, jij en het kind gezond is het een feest fijn voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd!
  En over je klachten. Elke zwangerschap is anders en elke vrouw ook. Luister naar jezelf dat is het meest belangrijk. Ik had destijds alles gelezen wat los en vast zat (zonder internet is dat een stuk minder dan nu ;-P) en het ging allemaal anders dan de boekjes. Soms was het zwaarder en soms was het leuker, maar een heel bijzondere tijd was het sowieso :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd!!! Ik was de eerste drie maanden ook hartstikke moe en zeker niet fit. De resterende tijd van de zwangerschap voelde ik me veel beter. Wat leuk, een kindje van jullie beiden, hij of zij heeft later in ieder geval genoeg speelruimte in en rondom jullie huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zeker, wij hebben echt een hele mooie plek hier.
   Ik denk ook dat wij een kindje veel te bieden hebben en maak mij daarover geen moment zorgen :)

   Verwijderen
 4. Wat leuk, van harte gefeliciteerd!
  Ik hoorde niemand die ooit misselijk was (of ja, een beetje) maar ik was zelf enorm misselijk en ik gaf ook heel veel over :/ maar gelukkig ging dat na het eerste trimester snel voorbij... Maar al die positieve verhalen, ik was toch echt flink ziek.
  Ik hoop dat jij je ook snel beter voelt.

  Samen besparen, nu Doortjes blog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overgeven doe ik gelukkig ook niet, hoewel misselijkheid op zich zelf al vervelend genoeg is natuurlijk. Ik voel mij eigenlijk alleen goed als ik slaap :)

   Ik ken ook alleen de verhalen van mijn moeder, zij had zich nog nooit zo goed gevoeld. Helaas heb ik mij nog nooit zo slecht gevoeld, houd elkaar een beetje in balans ;)

   Verwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd! Wat een ongelofelijk leuk nieuws! Pasgeleden vroeg ik het me nog af, denkend aan je post hierover. En een kloppend hartje, lief <3
  Oh en hier ook de eerste 12 - 13 weken compleet gevloerd door intense moeheid en al te blij en rozewolkerig was ik ook al niet hoor. Komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die vermoeidheid, dat is ook wat zeg.
   Was net enthousiast begonnen met fietsen naar het werk, dat ging natuurlijk al snel niet meer. Inmiddels doe ik naast mijn werk eigenlijk niets meer, bank hangen, slapen en stargate kijken :)

   Ik geloof ook niet dat ik een rozewolktyp ben, ik wordt vooral heel kriebel van mensen die hyper-enthousiast zijn :)

   Verwijderen
 6. Wat leuk! Gefeliciteerd! Ook ik was in de eerste maanden enorm misselijk, zeker in de bus en auto. Ik had anders nooit last van wagenziekte, maar in combinatie met zwangerschap was ik na een paar kilometer al hondsberoerd.
  Meestal is het na 3 maanden over en is er ruimte om te genieten van je zwangerschap. Dus ga er maar van uit dat dit bij jou ook zo is. In de 2e drie maanden voelde ik mij prima!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was altijd al wagenziek en kan momenteel alleen maar zelf rijden, meerijden gaat helemaal niet. Verder ben ik 'gewoon' de hele dag heel misselijk, kan amper wat eten, kan niet koken ik kan niet eens aan eten denken. Pffff

   Ik hoop zeker dat het bij mij ook zo is, nog 4 weken volhouden :)

   Verwijderen
 7. Wat een groot nieuws, gefeliciteerd. Ik was ook heel misselijk de 1e 3 maanden, vooral in de ochtend en redde het niet om op mijn werk te komen zonder overgeven onderweg. Bleh. Maar daarna was het over en voelde ik me tot de bevalling heel goed met veel energie.
  Ik hoop voor jou dat je een voorspoedige zwangerschap hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd!!! Ik las over jullie twijfel, begreep het heel goed, heb zelf 5 jaar getwijfeld, en ben zo blij dat wij toch 2 kinderen heb mogen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte. Hartstikke leuk joh.
  En de zorg is in Dld ook prima hoor.
  Misschien iets meer van de regeltjes, maar daar ben je ondertussen vast al aan gewend.
  Heel veel succes met je zwangerschap.
  Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WAt fijn voor jullie. Ik hoop,dat je je snel beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat je je snel beter gaat voelen. Geniet van deze bijzondere tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, gefeliciteerd hoor! Nee, misselijk zijn is echt niet leuk, hopelijk ben je er snel vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd, mooi nieuws. Ik was bij zoon drie dagen misselijk en toen niet meer. Bij dochter vrij lang misselijk ook de hele dag door. Ik nam nog in bed een droge cracker en ook vanille vla hielp mij erg goed. Na een maand of vijf ging het opeens weg en had ik een prima zwangerschap, veel energie ook. Uiteindelijk werd dochter geboren en tijdens de bevalling en keizersnede was ik heel misselijk. Raar hoor.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een fijn nieuws zomaar op zaterdagmorgen. Heel hartelijk gefeliciteerd.
  Ben benieuwd wat er anders in Duitsland is rond zwangerschap en bevallen in Duitsland.
  Blijf je ook werken?

  Zelf ben ik geen enkele maal misselijk geweest en had een fijne zwangerschap en snelle bevalling na 2 weken overtijd kreeg ze kennelijk haast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals het er nu naar uit ziet ga ik in april volgend jaar met verlof, en het eerste jaar ga ik zeker niet werken. Hoe we dat verder aanpakken moeten wij nog even uitzoeken en zal ik ook met mijn werk bespreken.

   Verwijderen
 15. Allereerst gefeliciteerd en een hele fijne zwangerschap. En de misselijkheid normaal gesproken wordt het na de eerste 3 maanden minder. Geniet van de zwangerschap want vooral de eerste keer is alles zo nieuw en spannend en het blijft een bijzondere ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gefeliciteerd! Dat is een mooie verrassing! Ik weet zeker dat het heel mooi in jullie leventje gaat passen. En dat zorgt dat het past.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Van harte hoor. Die 9 maanden heb je ook nodig om je geestelijk voor te bereiden. Probeer tussen het misselijk zijn door, maar te genieten, je krijgt er ook heel veel voor terug. Fijne zwangerschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geestelijk voorbereiden is ook echt nodig, ik was eigenlijk nog niet zo ver :)
   Ik merk dat ik het er soms nog heel moeilijk mee heb, de vermoeidheid en misselijkheid helpen daar niet mee. Het is natuurlijk ook pril dus ik besef het nog niet helemaal geloof ik.

   Verwijderen
 18. Van harte gefeliciteerd!!!! Wat een ontzettend leuk nieuws!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk. Gefeliciteerd! Die misselijkheid gaat wel over en dan lekker genieten maar..
  Groet Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik lees voornamelijk mee, maar nu wil ik graag even reageren! Van harte gefeliciteerd en wat een ontzettend gaaf en gezellig nieuws. Hopelijk gaat de misselijkheid snel over en kunnen jullie beiden gaan genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Van harte gefeliciteerd. Ook hier eentje die erg misselijk was. Ik leefde op droge toastjes. Dat resulteerde in maar (bij dochterlief) 2,3 kilo erbij. Ik kon niets hebben. Ook bij zoonlief erg misselijk.
  Ach, elke zwangerschap is anders en elk mens ook. Probeer er zoveel mogelijk van te genieten en rust goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Van harte gefeliciteerd. Een nieuwe fase. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat geweldig! Van harte gefeliciteerd!
  Ik werd pas na de bevalling van oudste erg misselijk, ook akelig...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh wat geweldig! Spannend zeg!
  Probeer er ook een klein beetje van te genieten, ondanks de misselijkheid...
  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gefeliciteerd! Ik hoop dat je je gauw wat prettiger voelt en er meer van kan gaan genieten! Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Van harte gefeliciteerd! Ook wij zijn dit jaar onverwachts zwanger geraakt. Hoewel iets minder onverwachts als jullie geloof ik, maar wij hebben er ruim 6 jaar op gewacht en dachten dat het niet meer komen ging.
  En dan is het even omschakelen he!
  Wij hadden allerlei verbouwplannen op het schema staan voor deze zomer, en omdat ik dus écht helemaal niks kan (ja een schroefje aangeven) duurt die verbouwing wat langer dan gepland.
  Maar we hebben nu een nieuwe huiskamervloer, de laatste huiskamermuur is geïsoleerd, de schouw en asbest pijpen zijn weg en er is een inloopkast in onze slaapkamer gekomen. Nu alleen nog de puntjes op de i zetten en ik ben inmiddels al 32 weken zwanger...
  Ik was het eerste trimester ook misselijk, blegh. Niks is lekker en als je dénkt dat je er trek in hebt vergaat die trek je wel als je de pot/verpakking open trekt.
  Volgende trimester kwam de lage rugpijn en nu heb ik een klemzittende lever dus moet ik ook veel liggen.
  Maar het kindje is welkom, écht waar. En als de mensen vragen hoe het gaat zeg ik ook dat met het kindje alles super gaat, maar ik me zelf niet zo goed voel.
  Gewoon eerlijk in zijn, werkt het beste.
  Ik hoop voor jullie dat het allemaal goed mag gaan, gelukkig ben je daar zelf ook realistisch in maar toch kan ik me voorstellen dat het écht nog niet geland is.
  Als ik 's-morgens wakker wordt en me probeer om te draaien bedenk ik me ook nog wel eens: ohja ik ben zwanger... ;-)
  Nu ben ik verder gewoon heel erg benieuwd hoe natuurlijk jullie voor de Baby gaan. Dan denk ik aan luiers, voeding en vaccinaties. Maar dáár heb je nog wel even tijd voor om over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn voor jullie dat je toch zwanger bent! Ik kan mij voorstellen dat het na zo lang toch even omschakelen is!

   Ik ben hier inmiddels ook niet echt een hulp in huis, dus ik hou het bij thee maken en als het lukt wat eten regelen.

   Wat betreft te misselijkheid, ik snap het nut ook echt niet. Voordat ik zwanger werd at ik eigenlijk heel gezond. Maar momenteel krijg ik eigenlijk niets weg van wat ik normaal at. Geen groente, champignons e.d. Ik kan net af en toe wat sla eten, en dat terwijl ik mij juist had voorgenomen super gezond te eten.

   Ik leef voornamelijk op kleine witte bolletjes uit de supermarkt, probeer mijzelf te dwingen elk uur een klein beetje te eten. Het gaat niet van harte, en het is ook erg frustrerend. Ik hoop echt dat ik over een paar weken weer van mijn eten kan genieten!

   Natuurlijk ga ik hier nog regelmatig wat posten over hoe we het allemaal gaan doen, plannen genoeg :) Ik wil mij ook nog inlezen over verschillende onderwerpen omdat ik niet overal verstand van heb, dus gelukkig hebben wij nog tijd!

   Verwijderen
  2. Tja die misselijkheid... sterkte! Ik heb het (gelukkig) nog niet mogen meemaken, maar het schijnt te maken te hebben met je oestrogenen. Meer een bijverschijnsel dan dat het een nut op zich heeft, dus. Die oestrogenen heb je wel weer echt nodig, om je baarmoederslijmvlies te laten groeien enzo. Onderschat niet dat je al de basis hebt gelegd door eerder gezond te eten, die vitamines zijn nu ook nog (deels) beschikbaar dus dat scheelt. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan, toch?
   Sterkte ermee!

   Verwijderen
  3. Ja ik was ook een supergezond dieet gaan volgen (voor mij dan) glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij (en uiteraard een koffie en alcohol maar dat deed ik al).
   Maar dat vergt veel creativiteit in de keuken en daar had ik de puf niet voor.
   Nu koop ik maar glutenvrij en het maakt me even niet uit of daar dan suiker in zit... je moet toch iets eten he.
   Ik ben heel erg benieuwd welke wegen jullie verder in slaan maar ik gok erop dat je eerst dat eerste trimester maar eens moet 'overleven' ;-)

   Verwijderen
  4. Zo voelt het inderdaad wel, overleven.
   Bovendien wil ik ook het zekere voor het onzekere nemen, we zitten natuurlijk nog vroeg in de zwangerschap. Na 12 weken is het een stuk zekerder.

   Verwijderen
 27. Oh en voor de misselijkheid liep ik de hele dag te zeulen met een fles sinas. Ik weet het NIET natuurlijk en vol suiker. Maar bij mij het ENIGE wat werkte om in elk geval iets te kunnen eten....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hehe, ik heb hier waterijsjes :)
   Dat helpt mij een beetje, ook zeker niet gezond maar je moet toch wat he.

   Verwijderen
  2. Je moet inderdaad wat. Fijn dat je in elk geval íets hebt he =D

   Verwijderen
 28. Van harte gefeliciteerd met de zwangerschap :-D
  En probeer een beetje te genieten van de dingen als een mooie echo en het hartje horen etc. Dat maakt de misselijkheid een beetje beter te doen, wat ik weet nog heel goed hoe *piep* dat is.
  Ik ben trouwens een keer bij de homeopaat geweest en heb toen homeopathische korreltjes voor onder de tong gekregen. Voelde me nog heel ellendig maar er bleef in ieder geval iets te eten en drinken in. Dus misschien een tip...

  groetjes,
  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh wat een leuk nieuws, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Sterkte met de misselijkheid en succes met de zwangerschap en bevalling.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Gefeliciteerd! Hopelijk gaat de misselijkheid snel over en kunnen jullie er volop van genieten! En het is weer een leuke uitdaging om low-budget een baby groot te brengen (wat prima kan!). Veel geluk gewenst!
  Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Gefeliciteerd zeg! Wat een fijn nieuws! Met een beetje geluk wordt de misselijkheid inderdaad minder na 12 weken. Dus houd vol!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Nicole !

   Ik kan je vertellen dat ik me erg gelukkig voel en zeer uit kijk naar de tijd dat mijn vrouw zich beter voelt ;-) .
   Het is dan ook niet niks al die lichamelijke veranderingen.
   En ja Papa worden iets waar ik zeer benieuwd naar ben.

   Groet
   Maarten.

   Verwijderen
 33. Reacties
  1. heee Grandma,

   Bedankt voor je felicitatie !

   Groet
   Maarten

   Verwijderen
 34. Gefeliciteerd,
  Niet zo klagen hoor! Ik heb 10 kinderen!!
  Zo'n grote zegen om kinderen te ontvangen.
  Je hebt altijd je kinderen nog die kunnen helpen als je oud en stoetelig word.
  Want voor dat wij eraan toe zijn is de zorg nihil voor oudjes.
  Geniet ervan.
  Gr,Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uhm... jij hebt er misschien 10, maar voor dit gezin is het de eerste. E dan hoef je heus niet net te doen of je er al 10 hebt.

   Daarnaast: haar zwangerschap is van haarzelf en als ze wil klagen, dan moet ze dat vooral doen.

   Verwijderen
 35. 10 kinderen?! Hoe kan jij dat betalen in de hedendaagse samenleving? U of uw man zal wel een pittig goed salaris hebben. Laat staan het huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een leuk nieuws, gefeliciteerd! En ik zal opbiechten dat ik bij nummer 1 bij de huisarts zat om te melden dat ik echt een vreselijke ziekte moest hebben. Ik vertelde Hoe ik me voelde en hij vroeg vervolgens geduldig of ik al een zwangerschapstest had gedaan, eueu.... Ik kende ook niemand die zw anger was geweest en dat je je dan zo slecht kunt voelen pfff ff. .. Ik hoop voor je dat het na het eerste trimester beter wordt. En nogmaals gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig, kan ik mij goed voorstellen. Van veel kwaaltjes had ik ook geen idee dat ze bij zwangerschap hoorden dus het zou mij ook kunnen overkomen :)

   Verwijderen
 37. Wat spannend, van harte gefeliciteerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Van harte gefeliciteerd alle twee!

  BeantwoordenVerwijderen