dinsdag 13 oktober 2015

Het klussen schiet goed op!

Een paar weken terug schreef ik over het grote isolering-project waar wij mee begonnen zijn. Inmiddels schiet het al aardig op! Alle planken zijn er uit, de hele tussenruimte is schoongemaakt en overal zit al dampscherm in. En dat is nog niet alles, Maarten is zelfs al begonnen met het isolatiemateriaal! De helft zit er al in, wat een verschil!


Er moet natuurlijk nog wel wat gedaan worden, maar je ziet al zo veel vooruitgang! Als alles meezit dan zit het waarschijnlijk over een week of twee, drie  helemaal dicht! Ik hoop het, want voor Maarten is dat ook weer een last van zijn schouders. Hij werkt heel hard, naast zijn voltijdbaan is hij in de avonden en in het weekend druk in de weer om het allemaal af te krijgen. Het word natuurlijk ook op de hooizolder steeds kouder, en dat is  niet lekker werken.

Natuurlijk zijn we er nog niet als we boven klaar zijn, het gaat er natuurlijk allemaal om om de ruimtes eronder leefbaar te maken. De betreffende ruimtes zijn de hal en de aangelegen twee slaapkamers. Ik gooi de plattegrond er nog even in:


Dus de hal ziet er zo uit:


Hier gaan wij voorlopig niet echt wat mee doen. Maarten heeft hier twee extra lichtpunten gemaakt en dat maakt een groot verschil. De gang krijgt alleen indirect licht van de kamers ernaast, die ramen liggen op het oosten. Omdat de gang echt lang is kan het heel donker zijn daar, drie lichtpunten is geen overbodige luxe en ik ben er ook heel erg blij mee! Het enige wat ik hier wil veranderen is de viezige muur, het valt op de foto niet zo op maar onderaan is de muur erg groezelig. Ik zou het geheel graag een likje verf geven en alle kleine schilderijtjes weghalen. Een groot schilderij aan het eind van de gang lijkt mij leuker, maar de kleine schilderijtjes verbloemen nu vergeling en spijkers :)

De grote slaapkamer ziet er nu zo uit:Dit is de kamer waar wij graag willen gaan slapen. Momenteel slapen wij in de woonkamer op een matras op de grond. In deze slaapkamer moet er nog redelijk wat gebeuren, kasten eruit, behang eraf, tapijt eruit, nieuw behang op de muur en de ondervloer en tapijttegels er in. Radiatorfolie, gordijnen ophangen en beslissen of wij hier weer kledingkasten willen hebben en die eventueel plaatsen. Dit is wel waar ik het meeste naar uitkijk, de slaapkamer word mijn meesterwerk :D

Dan is er nog de kleine kamer ernaast, die ziet er nu zo uit:Dit wordt met grote waarschijnlijkheid de kinderkamer, hoewel de kleine eerst bij ons op de kamer zal komen. Het lijkt mij een goede plek voor een commode, hier kunnen wij dan ook alle luierspullen bewaren en de kleding ofzo. Inrichting hiervan is nog niet duidelijk, eerst maar eens leeg maken :)

Ik ben van mening dat het behang eigenlijk nog prima in orde is, en de gordijntjes vind ik eigenlijk ook wel passen. De kamer kan helemaal verduisterd worden door het geïntegreerde rolluik dus de gordijntjes zijn puur decoratief. De vloer kunnen wij denk ik ook wel zo laten, het geheel is wellicht wat gedateerd maar geen baby die dat opvalt. Wat dat betreft geef ik het geld liever uit aan dingen waar de baby echt wat van merkt :)

Duidelijk dus, een hoop te doen nog. Maar ik merk dat ik er wel naar uitkijk, na twee jaar lijkt het mij leuk op weer een bed te hebben. En een bijkomend voordeel is dat de woonkamer weer echt woonkamer word. Het huis wordt toch weer wat meer af en dat is altijd leuk!

Ik ben nog niet helemaal fit, maar over een week of drie ga ik het tweede trimester in en ik verwacht dan bakken met energie. Bovendien ben ik altijd al een hormonale poetser en opruimer geweest, dus ik verwacht van de zwangerschapshormonen niets minder :)
Hopelijk kan ik hier over een paar weken (?) al wat foto's plaatsen van de enorme vooruitgang die wij hebben geboekt. Voor nu blijf ik gewoon even rustig op de bank zitten :)

11 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Zeker! Hij heeft twee rechterhanden :)

   Ik ben heel blij dat hij zich zo inzet voor ons, ik heb echt het gevoel dat ik op hem kan bouwen en dat vind ik heel fijn!

   Verwijderen
 2. Heerlijk als je je huis steeds meer ziet opknappen en gezelliger worden. Lijkt mij heel leuk om mee bezig te zijn, je hebt zoveel eer van je werk en ziet meteen het resultaat van al dat klussen en (her)inrichten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anoniem.

   Dat is het zeker, ik haal altijd veel voldoening uit dingen maken. En idd resultaat is iets wat mij weer nieuwe energie geeft om iets nieuws te beginnen. Persoonlijk wil ik altijd te veel dus ik moet goed opletten dat ik mezelf niet voorbij loop. Zoveel nog te doen hier ;-)

   Groet
   Maarten

   Verwijderen
 3. Maarten heeft nu een doel. Een zeven maanden doel! Zet hem op he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie doet me glimlachen.
   Dank je voor de extra zet in de rug. Hopelijk ben ik klaar zo rond begin Dec. met isoleren.
   Tja de slaapkamer zelf moet ik nog zien. Op mijn planning staat ook nog een boom die om moet rond 20 dec. ivm met dat ik wil dat die weer loopt.
   De slaapkamer verwacht ik rond Feb. klaar te hebben.

   Groet

   Verwijderen
 4. Ik hoop dat het jullie allemaal lukt binnen een goede termijn.
  Wij hadden dit jaar een klusvakantie gepland waarin we de woonkamer wilden aanpakken (nieuwe vloer, de laatste schrootjes eraf en die muur isoleren en de schouw eruit)
  En boven wilden we een inloopkast maken waar een berging was en die berging verplaatsen naar zolder waar dus een vloer moest komen.
  Afijn, ik was ineens zwanger! 1e trimester moe en misselijk, 2e trimester lage rupijn en 3e trimester een vastzittende lever. Kwam erop neer dat ík NIETS kon doen behalve dozen uitzoeken welke voor de baby waren en welke op zolder moesten enz.. en me ergeren als iets niet opschoot!
  De vloer viel tegen en kostte ons 3 weken extra.
  De zolder viel tegen en kostte ons 1 week extra.
  De schouw viel tegen ivm asbest, 4 weken extra.
  De inloopkast daardoor ook omdat daar de buis liep, en de zolder idem 2 week extra.
  Nu ben ik inmiddels 33 weken zwanger en overal en nergens zijn er klusjes die nog moeten.
  Babykamer moet nog geverfd en er moet een stopcontact verplaatst.
  Inloopkast daar moeten de deuren in, deurpost en deuren moeten nog gelakt.
  In de slaapkamer moet een kast uit elkaar gehaald en in die plaats een plank opgehangen.
  Huiskamer heeft een muurtje waar nog afdeklatten op moeten die eerst nog gelakt moeten worden. Er moet een trapje komen voor de verhoging. En er moet nog een raamkozijn afgewerkt worden.
  Máár de plinten zitten erin in de huiskamer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wow wat een pech hebben jullie gehad met het klussen, ik kan mij voorstellen dat je daar graag klaar mee wil zijn. Ik kan alleen maar hopen dat het bij ons voorspoediger gaat.
   Ik wens je in elk geval veel succes met de laatste loodjes!

   Verwijderen
  2. Ja, dank je. Ik kan het hard gebruiken. Nu weer een tegenvaller. De giga emmer witte latex schijnt bedorven te zijn (rotte eierstank uit de mmer) teruggebracht en de bouwmarkt gaat hem eerst naar de fabrikant sturen voor ze ons uitsluitsel geven over een vergoeding oid... Dus nu kan manlief niet verder met verven in de slaapkamer en keuken grrr.

   Verwijderen
  3. Oh wow, dat is echt super pech! Kan je niet iets met de bouwmarkt regelen? In mijn ervaring zijn ze meestal vrij coulant.

   Verwijderen
  4. ze hebben het opgestuurd en nu wachten we maar af, hij heeft ondertussen de babykamer geverfd ;-)

   Verwijderen