woensdag 14 januari 2015

De Gasrekening is binnen!

Op 7 december schreef ik dat ik de meterstanden voor het gas had doorgegeven en ik verwachtte wel wat geld terug. Ik verwachtte een bedrag tussen de € 500,- en de € 700,-. Wat zat ik er ver naast! Vandaag ontving ik de eindafrekening in de mail, en met bibberende handen opende ik hem. Ik was zoo benieuwd! Wij krijgen over 2014 het enorme bedrag van € 1025,- terug!! Wow!

Het jaarverbruik eindigde op 1.635m3, terwijl ik op voorhand 3.500m3 had ingeschat. Dit verschil komt door verschillende dingen, ten eerste zijn wij gewoon zuinig met gas (zuiniger dan de vorige bewoner) en daarnaast was het natuurlijk ook nog een zachte winter. Over het hele jaar hebben wij eigenlijk 1.988m3 verbruikt, maar een deel van het verbruik is bij 2013 ingekomen doordat zij ons verbruik toen iets verkeerd inschatten. Daar hebben wij dus al eerder voor betaald.

Als ik reken met het bedrag wat wij terugkrijgen betekend dat ook dat wij in 2015 per maand geen € 145,- aan gas kwijt waren maar slechts € 60,-. Een flink verschil. Het termijn bedrag is ook verlaagd naar € 88,- maar ik weet nog niet of ik dat zo laat, ik wil het ook niet te laag hebben als de aankomende winter strenger blijkt. Ik hou het nog even in de gaten.

Voorlopig zijn wij in elk geval enorm blij met deze teruggave, en ik ga het netjes verdelen over mijn potjes. Zo gaan we de helft van het bedrag reserveren voor een extra hypotheekaflossing begin februari en de rest van het geld verdelen wij over de buffer en het potje voor woningonderhoud.
Zo begint  2015 wel heel erg lekker!

18 opmerkingen:

 1. Wow!
  Wat je terug krijgt is gewoon bijna een heel jaar je nieuwe voorschotbedrag!
  Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is nog eens een verrassing! Daar kun je mooie dingen mee/van doen.
  Doe es gek, omdat het bedrag stukken hoger is dan je verwacht had: koop jezelf er een mooie bos bloemen van of ga lekker saampjes uit eten, voor alle moeite die jullie hebben genomen en nog steeds nemen om zo zuinig mogelijk te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Je ziet nu,waar je mee bezig bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super zeg, wat een bedrag. Ik ben nog steeds wachtende op de afrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, dat is een behoorlijk bedrag! Een mooie meevaller!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, dat is inderdaad een lekkerrrrrrrr bedrag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. woow altijd leuk zo'n bedrag terug, hele meevaller :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is helemaal top! Wij hadden vorig jaar ook zo'n mooie meevaller. Maar ook wij zijn er huiverig voor om extra terug te moeten betalen aan de leverancier en er dan juist geen geld voor te hebben. We hebben het termijnbedrag echter wel verlaagd maar sparen nu het verschil elke maand. Zo hebben we een buffer voor het geval er nog wel een ernstig staartje winter aankomt. We zijn tenslotte nog maar op de helft ervan.
  Ik heb al wel berekend dat we op een jaar berekend wederom minder hebben verbruikt maar onze afrekening komt pas in juni dus wie weet?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo, daar heb je noges wart aan zo'n bedrag! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heerlijk joh , altijd beter dan bijbetalen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is nog eens een leuke meevaller. Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is een leuke meevaller! Fijn dat je de potjes daarvan weer wat kunt spekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is echt heel veel zeg! Hoe heb je dat nou gedaan? De verwarming zelden aan?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoeveel je terug krijgt heeft niet zoveel te maken met hoeveel je verbruikt hebt maar meer met hoeveel je teveel betaald hebt. Aangezien wij toch nog bijna 2000m3 gas verbruikt hebben kan je niet zeggen dat wij de verwarming nooit aan hadden :)

   Verwijderen
 14. ik hoop zeker ook op terug gave , mijn stand wordt eind maart berekent.
  ik betaal nu 77,- hoop dat ik na 70 kan. ik ben alleen dus verbruik dus ook minder dan een gezin natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen