woensdag 28 januari 2015

Sla in een Pot

Ik ben momenteel helemaal fan van de sla in een pot. Omdat wij allebei voltijd werken hebben wij doordeweeks niet veel tijd (of zin) om te koken en lunch voor te bereiden. Nu eet ik graag 's middags op het werk een salade met een lekker hartig gerecht zoals bami, bonenschotel, macaroni of iets anders lekkers. Maar elke dat een salade maken is enorm bewerkelijk.


Blijkbaar hoeft dat ook niet, ik kan een salade 3 tot 4 dagen vers houden in een pot (of luchtdicht bakje). Als je gewoon de juiste volgorde aanhoud met vullen. Je begint met de dressing, daarin de harde stukjes die wat mogen weken (ik gebruik gesnipperde spruitjes, wortel o.i.d.), daarboven rauwkost ( ik gebruik komkommer, tomaat, paprika, gesnipperde ui) en daarboven leg je de sla. Als je bladsla/ pluk sla gebruikt die je niet snijd blijft het heel mooi, veldsla is goed geschikt. Hierboven kan je nog extra garnering leggen, tofublokjes of noten o.i.d. Tot gebruik in de koelkast zetten.

Als je klaar bent om te eten kieper je het geheel gewoon om in een schaal en je roert het even door. Zo simpel, lekker en gezond. En doordat ik meerdere salades tegelijk maakt gaat het ook sneller. Het blijft echt heel vers en lekker, veel beter dan ik had verwacht. Ik kan het iedereen aanraden!

8 opmerkingen:

 1. Zag dat op pinterest, leuk om te lezen dat het ook écht werkt! Ideaal als je weinig tijd hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dat is echt superhandig! Thanks :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat doen we hier soms ook. Maar aangezien we meestal veel thuis zijn is dat niet zo nodig om het zo te doen. Handig is het zéker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig hoor. Beter dan een duur plastic bakje met salade uit de supermarkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken ze, wil ze ook nog eens doen :) Maar ben nog al een uitsteller op het moment :) Heb wel me yoghurt en muslie steeds mee (wel bio, zo veel lekkerder)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf doe ik dart met gestoomde groeten, ook lekker om mee te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen