dinsdag 20 januari 2015

Mijn eerste bulkbestelling!

Een tijdje geleden schreef ik dat ik mijn instelling ten opzichte van het boodschappen doen een beetje bij zou stellen en dat ik meer gebruik zou maken van goede aanbiedingen om groot in te kopen. Nu is het voor mij nog erg moeilijk om meer uit te geven dan ik per week begroot heb maar het begint te komen. Ik ben al een aantal goede aanbiedingen tegengekomen en ik heb daarbij groot ingeslagen, zo heb ik bijvoorbeeld 5 kg zwarte bonen, 8 kg witte bonen en 8 kg linzen op voorraad.

Daarnaast heb ik op internet gekeken op zoek naar goede aanbiedingen voor producten die ik veel gebruik. Een van die dingen is een 5 granen mengsel voor mijn zelfgemaakte muesli ik haalde dat altijd bij de DM of Rossmann een zakje van 500 gram kost daar € 1,69 (biologisch). Online vond ik een winkel waar ze zakken van 2,5 kg verkochten voor € 6,49. Per kilo is dat dus € 2,59 in plaats van € 3,38 een noemenswaardig verschil. De kwaliteit is hetzelfde, beide biologisch en het scheelt het ook veel verpakkingsmateriaal. Ik gebruik ongeveer 500 gram per week en besloot 6 pakken te bestellen, ik verwacht hier ongeveer een half jaar mee te doen.


Bij dezelfde winkel verkochten ze ook edelgistvlokken, die haalde ik tot op heden bij de biowinkel (in Nederland) voor € 4,29 per 175 gram. Bij deze winkel kostte ze € 3,99 per 200 gram. Dit was niet het goedkoopste aanbod maar als ik het apart zou bestellen zou ik door de verzendkosten duurder uit zijn. Ik besloot hiervan 3 pakjes mee te bestellen omdat ik het graag gebruik als kaas-vervanger. Mijn bestelling was precies € 50,91 en daardoor hoefde ik ook nog eens geen verzendkosten te betalen, super! En hoewel ik het eigenlijk heel moeilijk vond om zoveel (extra) geld aan boodschappen uit te geven ben ik er heel blij mee!


De 15 kg 5-granenvlokken bleek best veel te zijn om ergens op te bergen en kreeg ik niet meer in mijn kastjes gepropt, toen bedacht ik mij dat ik nog wat ongebruikte ruimte had. De vaatwasser heeft nu dus ook een nuttige bestemming gekregen.

14 opmerkingen:

 1. Super goeie deals toch? Dat je hiermee uiteindelijk bespaard en dus rationeel een heel goede beslissing hebt genomen komt ook vanzelf wel binnen bij je gevoelskant.
  Groetjes
  Niet-bloggende-Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook veel in bulk, het meeste bewaar ik in watertonnetjes.Luchtdicht en er kan geen muis bij. Maar goed, die kan ook niet in de afwasmachine, goed idee!

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar koop je dit in bulk> Ik vind het altijd lastig om keuze te maken, anne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn hoor zo'n voorraad, goed dat je dat toch gedaan hebt nu.
  Moest ff lachen om de opslagplaats, maar wel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wouw wat een voorraad, en leuk dat je deze opslag plaats gebruikt, moest wel even lachen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De vaatwasser! Leuk. Ik was ook liever met de hand af. Gaat sneller, schoner. Ik heb twee spoelbakken, was af met een schuursponsje op de uitdrupdoeken van de Action. Tegenwoordig heb ik daaronder twee panmenrekken van de Ikea, omdat het aanrecht minder ging glanzen. Dat is nu opgelost, mede omdat ik een tijdlang het aanrecht heb ingewreven met meubelwas van de Action.
  Supersnel het afwasswn. Dat het aanrecht niet leeg is boeit me niet. De keuken is een werkplek geen meubeltoonzaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat doe ik ook regelmatig. De vaatwasser gebruiken als kast. Die voorraad vind je de komende weken terug. Heb je dan veel minder kosten in de boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat scheelt behoorlijk, al is het nu even een grote uitgave, uiteindelijk bespaar je er flink mee! Ik vind de afwasmachine ideaal, dus die gebruik ik niet als opslagruimte ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn afwasmachine gebruik ik waarvoor hij oorspronkelijk bestemd is: voor het opbergen en wassen van vaat, maar als je hem toch niet gebruikt, dan is het natuurlijk een prachtplek voor jouw voorraad.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoop inderdaad voor je dat er geen muizen in je vaatwasser komen. Fijn hoor zo'n voorraad.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Koop ook heel veel in bulk/grootverpakking, vaak nog met extra korting, (internet)winkels hebben regelmatig acties/kortingscodes.
  Wel oppassen voor muizen en andere ongemakken die je voorraad kunnen aantasten, maar het scheelt uiteindelijk echt, koop het meeste zo (veel) voordeliger, hoewel het besparen hier wat harder gaat dan bij jullie vermoed ik :D
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Google huber muhle, is idd een goede site!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als je het trouwens erg moeilijk vindt om meer uit te geven dan je per week begroot hebt, kun je de bulkbestelling nu ook uit 1 van je spaarpotjes betalen (heb je feitelijk ook gedaan denk ik) en vervolgens elke keer als je iets van je bulkbestelling aanbreekt, dit met je weekbudget uit je voorraad 'kopen'. Daarna stop je dit geld in een nieuw bulkspaarpotje en spaart zo voor je volgende bulkbestelling.
  Nu ik het zo schrijf, klinkt het heel erg omslachtig en dat is het ook (ben zelf meer van de grote (spaar)hoop :D ), maar misschien beter voor je gemoedsrust?
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen