zondag 18 januari 2015

Een andere instelling

De laatste weken ben ik meer bezig met leven in het hier en nu, meer genieten en meer ontspannen en minder drukte in mijn hoofd. Daarnaast probeer ik mijzelf te verrijken, ik lees boeken, mediteer en affirmeer. Ik ben hier in mijn vakantie mee begonnen en voel mij hier heel erg goed bij.

Het begon mij op te vallen dat ik weer veel te veel achter de computer zat. Ik zat mij soms gewoon te vervelen terwijl ik op forums of blogs rondhing, en dat is nu juist niet de bedoeling voor mij. De computer is er niet om tijd te doden, maar om “ iets te doen”. Dat kunnen bankzaken zijn, iets opzoeken, e-mailen, skypen of chatten met vrienden, mijn begroting bijwerken of bloggen maar het computeren om het computeren is niet hoe ik mijn tijd wil doorbrengen.

Dus ik maakte een overzicht, waarvoor gebruik ik de computer? Hoe vaak is het nodig? Zijn er alternatieven? En ik besloot dat ik alles makkelijk in een uurtje per dag moest kunnen doen, en dat kon ook zeker. Het bevalt mij erg goed om minder achter de pc te zitten, en op sommige dagen zet ik hem niet eens meer aan! Het is een enorme winst qua tijd en ruimte in mijn hoofd. Ik zit ’s avonds soms gewoon in het vuur te staren, kopje thee erbij hmmmm.

Het gevolg is wel dat ik de laatste tijd wat minder hier te vinden ben, en niet zoveel schrijf op mijn blog. Ook hierover ben ik bij mijzelf te rade gegaan, het bloggen voelde een beetje als een verplichting en dat is voor mij zeker niet de bedoeling. Het doel van mijn blog is het delen van mijn ervaringen, mensen te laten zien dat je je dromen na kunt jagen en laten zien  dat het ook anders kan als je het echt wil. Het is niet zo zeer een dagboek als een reisverslag, dus vandaar dat ik besloot gewoon te schrijven als er wat te vertellen is. Zo blijft het hopelijk ook interessanter voor de lezer.

Door mijn computerverbruik te verminderen heb ik gevoelsmatig meer tijd, tijd die ik kan gebruiken aan dingen die ik belangrijk vind. Hierdoor ben ik rustiger in mijn hoofd en sta ik positiever in het leven, dit is niet alleen goed voor mij maar natuurlijk ook voor Maarten. Een extra bijkomstigheid is dus dat het ook nog gezelliger is thuis, al met al een echte win-win-win situatie!

15 opmerkingen:

 1. Je hebt helemaal gelijk, het moet leuk blijven!
  Fijne zondag..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van je zeg. Dat kan je dan opeens zo zat zijn van jezelf he, dat nutteloze gesurf. Heb eergisteren FB verwijderd, tot heden niet terug aangemeld. Ben gelijk weer begonnen met schrijven, wat ik veel leuker vind dan nutteloze statussen bekijken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maanden geleden heb ik mijn FB ook (definitief) verwijderd omdat ik voelde dat ik teveel naar dat FB 'getrokken' werd. Ik heb er enorm over getwijfeld of ik mijn account al dan niet definitief zou intrekken maar heb het uiteindelijk toch gedaan en ik moet zeggen dat ik FB nog niet gemist heb.
   Sindsdien ben ik mezelf ook beginnen opleggen om minder tijd op internet te spenderen en dat bevalt me goed. Ik lees nu weer veel meer of in de tijd dat ik FB had en vaak op internet 'zat', ga ook regelmatig gaan fietsen of gaan wandelen.

   Verwijderen
  2. Ik heb nooit facebook (of zoiets) gehad, en ik ben wat dat betreft helemaal niet bezig met dat soort sites. Ik ben wat dat betreft meer een forum-er :)

   Verwijderen
 3. Maar als ik bovenstaande had gedaan, had ik dit weer niet gelezen.:). Maar Facebook klopt eigenlijk wel. Wat voegt het toe om te zien waar anderen van genieten?

  Dus oke.. internet lezen met een timer. Goed besluit. Maar wat moet ik dan gaan doen?? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he! Ik ben deze maand begonnen met 's avonds lezen ipv series kijken en dan achter de laptop blijven hangen. Zo fijn, ik heb al 3 boeken uit! In februari verdwijn ik een maand lang van FB en Blogspot. Eens kijken hoe dat gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ...gelijk heb je! Ik gebruik mijn Ipad vooral om mijn kinderen en kleinkinderen in Australië te volgen, kranten en verschillende blogs te lezen. Nooit meer dan een uur, verdeeld over de dag. De computer is voor zakelijk gebruik! .....maar ik heb je wel gemist :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt helemaal gelijk! Ik kijk altijd uit naar je blog, maar herken nu ook duidelijk wat je schrijft ik moet zelf ook een limiet gaan stellen aan mijn internetgebruik en me bezig gaan houden met wat belangrijk is...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap van je! Daarin ben je zeker een voorbeeld voor veel mensen denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn,dat je nu weet,waar je je goed bij voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt helemaal gelijk, ik vind bloggen ook leuk. Maar vind het heerlijk om even op zaterdag de blogjes voor de week te schrijven. Ik vind het genieten en zo hoef ik door de weeks niet te computeren, zo kan ik heerlijk genieten van de lieve reacties, andere blogjes en nog meer borduren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gewoon doen waar jij jezelf het best bij voelt, het bloggen mag geen verplichting worden. Ik houd het bij één, hooguit twee keer per week, maar probeer wel dagelijks de reacties en wat andere blogs te lezen. Ben het computeren wel aan het minderen want ook ik zat soms doelloos achter m'n laptop.
  Facebook heb ik wel, maar ik kijk er niet vaker dan eens per week op en doe niet aan 'liken' en dat soort dingen (soms liked een FB-er een berichtje dat er iemand overleden is, nou ja zeg!). Ik vind het ook steeds meer een reclame-site worden.
  Heb erover nagedacht het weg te doen, maar omdat ik er verder niets op plaats, vind ik het op deze manier wel acceptabel.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed zeg!! Ik heb zelf de computer de laatste maanden in de avond en in het weekend ook meestal niet meer aan, terwijl hij eerder bijna dag en nacht aan stond. En ik mis er niets aan! Behalve een hoge stroomrekening misschien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen