vrijdag 10 april 2015

Bezoekje aan Nederland

Vandaag ben ik even in Nederland, gistermiddag ben ik gelijk naar mijn werk vertrokken zodat ik niet in een dag heen en weer hoef te rijden. Wij hebben dit weekend namelijk afgesproken met een goede vriend van ons, hij heeft alleen zelf geen vervoer. Hij zou met de trein kunnen gaan maar dat is eigenlijk nog duurder dan twee keer heen en weer met de auto, bovendien duurt een enkele reis vijf uur. Nu besloot ik het nuttige met het aangename ten verenigen en gelijk even mijn ouders te bezoeken en boodschappen te doen. Maarten brengt hem dan zondag weer terug. Zo hoeven wij ook niet allebei veel tijd in de auto door te brengen.

De laatste keer dat ik in Nederland was is al weer vier maanden geleden! Ik vind het extra leuk om mijn ouders even te bezoeken en ik ben gezellig blijven slapen. Zo ga ik gelijk even langs de toko voor verschillende boodschappen en ik snuffel even langs de kringloop. Als alles meezit kan ik (ruim) voor de middag vertrekken en zijn wij op tijd weer thuis, dan hebben wij ook nog wat aan de dag.

Ik heb vandaag speciaal vrij genomen zodat ik mij niet hoef te haasten, dus heb ook een lekker lang weekend. Fijn is dat! Hopelijk is het nog een beetje lekker weer dit weekend en kunnen wij lekker in de tuin klussen. Ik ben bijna klaar met de moestuinbedden en mijn handen jeuken om het nu eindelijk af te maken, zeker omdat het onderhand al half april is. En Maarten kan wel wat hulp gebruiken met de voorbereidingen van de kas, werk is altijd leuker en lichter met twee man!

8 opmerkingen:

 1. Hoe is dat om in Nederland te zijn? Is dat niet lastig? Dat je het dan gaat missen of zo? Je hebt er trouwens wel een prachtige dag voor!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Nederland zijn is wel ok, ik kom daar echt voor mijn familie en vrienden anders zou ik niet meer terug gaan. Nederland is voor mij wat ik niet wil, te druk, te veel mensen en te veel bebouwing. Ik mis vooral ons plekje als ik in Nederland ben, ik ben daarom ook altijd blij dat ik weer thuis ben.

   Verwijderen
 2. Leuk, even in Nederland. Maar vast ook wel weer lekker om weer thuis te zijn!
  Lekker een lang weekend met mooi weer! Gelukkig ben je nog ruim op tijd met je moestuin, toch?
  Wij gaan over 2 maanden als het goed is. Ik heb nu al zin in toko, vreeken (de zadenhandel) en friet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had eigenlijk in maart al dingen willen inzaaien, dus wat dat betreft vind ik het laat. Maar er is nog genoeg te doen rond deze tijd dus zo erg is het niet :)

   Toko's zijn echt heerlijk he? Ik mis dat hier misschien wel het meest. Ik vond een toko in Leer toen ik daar naar school ging maar die was echt heel duur. Ik kan echt wel merken dat er hier in (dit deel van) Duitsland veel minder Aziaten e.d. zijn, het aanbod van exotische dingen is minimaal.

   Verwijderen
 3. Geniet van jullie weekend met de vriend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij de toko kun je ook leuk inslaan voor groentes. Zo heb ik laatst topinamboer, okra, en twee soorten turkse paprika gekocht. Gaan we proberen in de tuin :-)
  Fijn weekend!

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa leuk idee! Je kunt ook stengels citroengras kopen en laten wortelen. Ik zat mij gisteren nog af te vragen of je laos/galanga in de grond kunt stoppen, lijkt mij ook wel tof.

   Verwijderen
  2. Citroengras lijkt me ook een leuke!

   VeggieMo

   Verwijderen