zaterdag 18 april 2015

De Logeerkamer

Vandaag ziet er uit als weer een mooie dag. Nu ben ik de laatste dagen echt snotverkouden geweest gelukkig lijkt het weer wat beter te gaan, want vandaag krijgen wij visite van schoonvader. Hij komt vanwege de verjaardag van Maarten dit weekend en Maarten kijkt er heel erg naar uit (en ik ook natuurlijk).

Omdat schoonvader blijft slapen heb ik gelijk even de logeerkamer opgeruimd zodat hij stof en spin vrij is (in elk geval voor nu) en lekker fris en fruitig. Foto's kunnen natuurlijk niet uitblijven. De logeerkamer is de grootste slaapkamer in het huis en ligt op de bovenverdieping precies boven de keuken. De reden dat wij hier zelf niet slapen is omdat wij graag op de begane grond slapen en hier is ook nog een redelijk grote slaapkamer die wij later in orde maken.


Wij komen momenteel eigenlijk nooit boven, misschien een keer per week maximaal. Als wij boven zouden gaan slapen zouden wij daar ook vaker schoon moeten (willen) maken.


Aan de logeerkamer hebben wij weinig gedaan, het behang e.d. hebben wij allemaal gewoon zo gelaten. De meubels stonden in het huis toen wij het kochten en komen uit verschillende plekken in de woning. Het bed meubel stond beneden in de slaapkamer en leek ons prima voor een logeerkamer, wij hebben zelf een fijn bed wat wij t.z.t. graag weer gebruiken.


Wij vonden ook nog een luie stoel in de woonkamer, een salontafel in de tv-kamer, en een extra uitschuifbaar tafeltje met stoelen in de keuken (wat wij in de weg vonden staan).


Wij hebben zelfs de gordijnen gewoon laten hangen. Als wij later een keer de bovenverdieping aan gaan pakken dan kunnen wij deze kamer ook meenemen, maar voor nu vonden wij het zonde om er gelijk heel veel geld tegenaan te gooien om een kamer in orde te maken waar wij bijna nooit komen.Toch vind ik het best een gezellig geheel geworden, het blijft een enorm ruime en lichte kamer dus veel kan je er niet aan verpesten. Daarnaast is het uitzicht is super, je kijkt uit over onze tuin en over de akker ernaast, in de verte zie je net het dorpje liggen waar wij bij horen.


Alles bij elkaar is het een prima logeerkamer. Ruim, licht en rustig. Ik ben er blij mee dat wij een slaapplek voor gasten in orde hebben, het is wel zo makkelijk omdat de meeste van onze familie/vrienden ongeveer 200 km verderop wonen. Perfect dus!

5 opmerkingen:

 1. Leuk behang voor zo'n grote kamer die kan dat prima hebben. En het zijn heerlijk tijdloze en waarschijnlijk degelijke meubels, prima hergebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er gezellig uit hoor. Als je er niet hoeft te verbouwen om te isoleren dan zou ik het inderdaad ook zo laten.
  Mooi dat budhabeeldje met kaarsje. Dat soort details maken het echt af.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanmorgen was in de uitzending van Vroege Vogels op de radio een item over de biomeiler, wordt in Duitsland ook gedaan.
  Iets voor jullie?

  http://vroegevogels.vara.nl/Fragment.150.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=372287&cHash=342811bd181056d601fc4f54111359c3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie en ruime slaapkamer en ik vind het behang met de boom gaaf. Ik heb ook een logeerkamertje, altijd wel handig. Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er heel gezellig uit, veel plezier met schoonvader .

  BeantwoordenVerwijderen