Ingrediƫnten:
2 uien, fijngesneden
4-6 teentjes knoflook
150 gram diepvries doperwten
250 gram champignons
1 tl gedroogde tijm
½ tl zout
een flinke scheut witte wijn
140 gram zilvervliesrijst ongekookt
0,5 tot 0,75L
groentebouillon
2 el edelgistvlokken
1-2 tl citroensap
Bereidingswijze:
Verhit een pan met wat bouillon en fruit hierin de
fijngesneden uien en knoflook. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze ook
toe samen met de tijm, zout en de witte wijn. Roerbak dit alles totdat de
champignons zacht worden en voeg daarna de (ongekookte) rijst toe. Roer het
geheel flink door zodat de rijst goed verdeeld is in het groente-kruiden
mengsel en de rijst een beetje begint
aan te bakken. Voeg nu steeds een beetje bouillon toe terwijl je goed blijft
roeren in het geheel, doe dit totdat de rijst gaar is en voeg op het laatst de doperwten,
edelgistvlokken en het citroensap toe en roer het nog even goed door. Naar
smaak kan je nu nog wat extra zout, peper of citroensap toevoegen. Het gerecht
is nu klaar om te serveren, eet smakelijk!
Klinkt goed, smaakt vast heerlijk maar het kleurtje .....komt vast van zilvervlies rijst :)
BeantwoordenVerwijderenIk stuur het linkje van dit recept evengoed door veganistische dochter en schoonzoon die zijn altijd in voor een nieuw receptje.
Lijkt me heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenDankjewel, dit bewaar ik.