zaterdag 25 april 2015

Onze kleine word groot

Inmiddels is Khaleesi al ruim 10 maanden oud en al een heel dametje. Ze vind steeds meer haar weg op ons terrein en is soms ook al 's nachts op stroperspad. Muizen vangen kan ze als de beste dat heeft ze vroeg geleerd, het mooie is dat zij ze ook helemaal opeet. Ze is een goede werker!


Met het voorjaar in aantocht kon het toch niet uitblijven, ze is inmiddels krols geworden. En dat is mooi (voor ons) want nu kunnen wij haar eindelijk laten steriliseren (volgens de dierenarts was het beter om te wachten tot ze voor het eerst krols werd). Helaas kwamen wij er net iets te laat achter en ze is naar alle waarschijnlijkheid al gedekt, want bij een inspectie wegens herrie vonden wij een kater op onze hooizolder. Na overleg met de dierenarts wordt ze nu daarom de 28e gecastreerd zodat een eventuele zwangerschap niet voldragen zal worden.

Het is dubbel ergens vind ik het wel zielig om haar onder het mes te laten gaan, maar we kunnen ook niet hebben dat er meerderen nestjes met (ongewenste) kittens komen. Dus dit is voor nu het verstandigste. Voorlopig moet ze dus een paar weken binnen blijven zodat ze goed kan genezen, met een beetje geluk kan ze deze zomer weer veilig en gezond buiten rond scheumen.

7 opmerkingen:

 1. Jammer dat jullie te laat waren maar goed dat jullie het zo aanpakken. Er zijn inderdaad al veel te veel katten die geen baasje hebben. Die mythe dat iedere poes een nestje gehad moet hebben heerst helaas nog veel te veel. Om nog maar niet te spreken van reguliere fokkers en mensen die het maar gewoon laten gaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is de beste oplossing.Wat heeft jullie poes een heerlijk leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattige kat. Heel goed dat jullie haar laten steriliseren. Onze buren hebben een poes van nu 6 jaar en hadden die nooit laten helpen , de poes was ineens erg ziek en bleek een baarmoederontsteking te hebben ( het pus ) liep eruit . De oorzaak was dat ze nooit gesteriliseerd was , dus heel goed dat jullie haar laten helpen. En dan heb ik het nog niet eens over de ongewenste nestjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is trouwens ook een fabeltje dat je kat krols moet zijn geweest. Het is vaak beter om dat voor te zijn want als ze eenmaal de hormonen in het lijf hebben gehad zijn het heel andere poezen dan als ze dat niet hebben. Hier worden de poezen met 6 maand oud geholpen en dat werkt prima, geen gedoe en heerlijk rustige dames =D Maar wel een wijs besluit van jullie hoor! Beter voorkomen dan genezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad wel een beetje sneu voor t moedertje. Meestal raak je een nestje wel kwijt hoor, vooral in een omgeving waar jullie wonen. Evengoed handig om haar te laten helpen. Onze Boots had een akelige bevalling, dat werd een keizersnee, gelijk het baarmoedertje verwijderd. Na 10 dagen liep madammeke , ondanks het nestje van drie kittens, al weer vrolijk buiten. Kwam ze binnen met lekkere hapjes voor de kleintjes ahum. Verbazingwekkend hoe snel ze genezen :)
  Onze katertjes ook laten helen voordat de hormonen begonnen te gieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ongewenste kittens is natuurlijk niet de bedoeling, al is het stiekem wel een klein beetje zielig. Maar gelukkig kan ze straks weer vrolijk rond huppelen.

  BeantwoordenVerwijderen