donderdag 29 oktober 2015

Het isoleerproject ist fertig!!

Hiep Hiep Hoera voor Maarten, ik kan wel zingen (en huilen maar dat zijn mijn hormonen) want het is al klaar! Maarten heeft de hele isolering boven onze benedenkamers er al in en alles is netjes dicht, zo dicht dat er (hoogstwaarschijnlijk) geen muisje meer doorkomt. Het was echt enorm veel werk en Maarten heeft het helemaal alleen gedaan, bijna elke avond na het werk en elk weekend heeft hij zich uit de naad gewerkt. Bedankt lieverd!! Je bent een topper!!



Dat betekend dat de kluswerkzaamheden nu naar het woondeel eronder verplaatst kunnen worden, en Maarten laat er geen gras over groeien want ook daar heeft hij al bergen verzet. Laatst liet ik jullie meekijken in de nog om te toveren slaapkamer, dat zag er toen zo uit:


Nu ziet het er zo uit:





Alle behang is er af, de lelluke raamstickers zijn verwijderd en de vloerbedekking is er uit. Het is een blank canvas :) En dat is maar goed ook, want vandaag of morgen word het behang bezorgd en de ondervloer en dan kunnen we knallen :) Het word echt te gek!

Wat ook heel fijn is, het lijkt inderdaad een stuk warmer in dat deel van het huis. Normaal werd het kouder naar mate je verder richting de badkamer liep en nu is dat helemaal niet meer zo. Vorig jaar was het met de verwarming flink aan amper 10 graden in de badkamer, nu is het met de laagste stand al lekker comfortabel. En daar deden we het natuurlijk voor!

Onze toekomstige slaapkamer gaat ook heel comfortabel zijn, de kamer is klein ( 4 bij 4 en 2,30 hoog) en daardoor makkelijk warm te stoken. De ramen kunnen allebei open, zitten in een kunststof kozijn en aan een kant zit een horretje zodat je altijd kunt luchten zonder dat er muggen e.d.naar binnen vliegen. Bovendien zit er een rolluik waardoor je de kamer goed kunt verduisteren, altijd fijn zodat je lekker in het donker kunt slapen. Een bijkomend voordeel is dat het toilet een stuk dichterbij ligt, dat scheelt zeker een meter of 10 lopen. De afstand is gehalveerd :)

Dit is de eerste kamer die wij echt naar wens inrichten en veranderen. In andere kamers hebben wij het bestaande behang gewoon zo gelaten en wat met de meubels geschoven. Bij deze kamer was dat geen optie want vies en oud. Maar het is wel heel leuk om een beetje te 'nesten' samen! Hopelijk kan ik hier binnenkort foto's showen van onze nieuwe slaapkamer!

12 opmerkingen:

  1. Wat schiet het lekker op! Straks is alles gezellig en fris als jullie kindje geboren wordt. Wat wonen jullie daar toch mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goed bezig, wordt zeer mooi! altijd leuk om mee te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, dat vinden de hormonen dan wel weer fijn, toch? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh zeker! Het is dat ik nog niet helemaal fit ben anders had ik het hele huis al opgeruimd en ingericht, nu ik mij wat beter voel krijg ik steeds van die ideeën hoe iets beter kan :)

      Verwijderen
  4. Heerlijk om zo te nestelen en wat wordt het mooi!
    En kan het nog goed herinneren van mezelf.
    Mooie tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. WOW, complimenten Maarten! Jij hebt vast en zeker ook last van zwangerschapshormonen!
    Wat fijn dat de warmte meteen merkbaar is. Ik popel om de slaapkamerfoto's te zien als het af is...met Maarten die zo hard aan het werk is, zal dat volgende week al wel kunnen.
    (Grapje hoor, neem je rust ook Maarten, even relaxen vóór het volgende project)

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heee Greet,

    Dank je, Ja zeker heb ik ook nestel drang. Misschien is het volgende week idd al af, want kijk er naar uit om even een tijdje niks te doen.
    We houden jullie allen zeker op de hoogte.

    Groet Maarten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk hé zo'n goed geisoleerd huis , het was 1 van de eerste dingen die wij deden nadat het dak vervangen was. Wij hebben een huis wat voor 90 % uit leem bestaat en dat gelukkig goed de warmte vast houd s'winters. Vooral nu we overal cv hebben ( houtgestookte cv ) is dat heerlijk. Je zal merken straks met de baby hoe heerlijk dat is .

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw wat super zeg! Dat zal zeker een hoop comfort schelen ja!
    Oh en die wc dichterbij daar ga jij nog veeeeeel plezier van beleven ;-) Ik weet nog dat wij een wc boven kregen toen ik zwanger was van mijn dochter. Ik was zo blij dat ik ook wel kon janken lol
    Geef je lieverd maar een grote pluim want dat heeft ie wel verdiend =D

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heerlijk dat het isoleren nu klaar is!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jippie! wat een kanjer is die Maarten toch.

    BeantwoordenVerwijderen