zondag 2 oktober 2016

De Voordeur

Begin dit jaar hebben we in een deel van ons huis verbeteringen doorgevoerd en geïsoleerd. Toen waren we het klussen wel weer even zat. Nu Vera er is zijn we er nog niet aan toe om gelijk weer een grote klus te beginnen, maar iets kleins moet wel kunnen. Zo kwamen we op het idee om de voordeur aan te (laten) pakken. Onze huidige voordeur is van glas in een aluminium frame, enkel glas natuurlijk en het geheel is een enorme koudebrug. Nu hebben we er een gordijn voor en dat helpt wel iets, maar in de winter zit het gordijn tegen de deur aan gevroren. Niet echt lekker zeg maar.

Zo ziet het er nu uit

We hebben aan de andere kant van het huis ook een aluminium met glas deur zitten die we graag willen vervangen door iets winterbestandigers. Dus we hebben offertes aangevraagd, de eerste kwam op een dikke € 4000,- en de tweede op iets meer dan € 3000,- al stukken beter! We wachten nu nog op de derde offerte, ik ben benieuwd op hoeveel die uit komt.

Ik moet zeggen dat het wel iets is waar wij erg naar uit kijken, toch weer een verbetering. Ik ben ook heel benieuwd hoeveel het gaat schelen op de kou in huis en hoe het er uit gaat zien. Waarschijnlijk is het in een dagje gedaan, dus wat dat betreft is het een klein klusje. Maar voor ons is het helemaal makkelijk omdat we het laten doen, ook wel eens lekker!

6 opmerkingen:

 1. Wij hebben een paar jaar terug een nieuwe voordeur erin laten zetten met heel goed hang en sluitwerk en heel duur maar wel goed inbraakwerend glas ernaast. Is de investering waard, zowel om kou te weren als inbrekers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'n Goede voordeur met (eventueel dubbel) glas in kleine raampjes op ooghoogte, goed hang- en sluitwerk en een buitenlamp met sensor (bewegings- of licht/donker) is ideaal en houdt de kou buiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben vorig jaar onze aluminium schuifpui laten vervangen door een kunststof exemplaar. Wat een verschil! Het is zoveel behaaglijker in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niet of jullie alleen Duitse bedrijven hebben laten offreren, maar als je relatief dicht bij de grens woont loont het zeker de moeit om ook Nederlandse bedrijven te vragen.
  Onze ervaring is dat die toch vaak veel goedkoper zijn met dat soort dingen, en geen bewaar hebben in Duitsland te werken.
  Vaak ook goed onderhandelbaar, dat zijn Duitsers niet gewoon he :)
  We blijven tenslotte Nederlanders...

  BeantwoordenVerwijderen