donderdag 13 oktober 2016

Rondje Tuin

Gisteren bedacht ik me dat ik onze enorme walnotenoogst moest gaan rapen, ik verwacht toch zeker 10-15 noten te vinden. Helaas kwam ik er maar een tegen. Misschien dit weekend nog maar beter zoeken, het is lastig door de struiken manoeuvreren op drassige grond met 7 kilo baby in een drager.

Ook maar even langs de courgetteplant, wat met deze kou zal hij niet lang meer leven. Ik vond 1 grote (verstopt), 2 van een mooie maat en 2 mini's. Dat wordt nog even courgette eten!


In het hoornaarsnest lijkt het al wat minder druk te worden, hoewel er nog een heel stel actief waren. Ben benieuwd hoe lang dat nog door gaat.


De kat vond het heel gezellig dat ik ook buiten was en rende voor mij uit. Overal je neus in en van blijheid heel hard de boom in rennen, om vervolgens de boom te knuffelen :)Ik besloot nog even door te lopen en de tuin te verkennen, man wat is de boel verwilderd.


Hier ons aardperenveldje aan de erfgrens, doet het prima. Vanaf volgende maand lekker oogsten.


Het was een echte grijze herfstdag, hier weer op weg terug maar het huis.


De tuin staat er lekker wild bij dit jaar :)


Ik geniet echte weer van de herfst, de geuren en de kleuren buiten. Maar ik hou van alle seizoenen, de natuur is zo mooi. Ik denk dat juist de afwisseling alles zo mooi maakt,  dat je daar door meer waardering hebt voor alles. Zo werkt het voor mij in elk geval. Nu heerlijk knus bij de kachel terwijl het buiten guur is, lekker!

11 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke plek om te wonen lijkt het me. En straks ook voor jullie dochtertje om lekker te spelen en op ontdekkingstocht te gaan. Wij hebben in de buurt een walnotenboom waar gek genoeg niemand raapt. Kilo's noten hadden we dit jaar!
  Groetjes, Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAT hebben jullie een mooi stuk grond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!! En fijn, zo nog even oogsten in de herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke tuin. Hij is gewoon vernatuurd, ik vind het prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, goed punt, ik moet ook nog even langs mijn tuintje. Hopelijk heb ik ook nog een courgette!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb zaterdag mijn courgette plant opgeruimd, mijn tuintje is al bijna winter klaar :) Fijn zo'n mooie plek!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och, dat het verwilderd is dit jaar, is niet zo erg. Komt volgend jaar vast goed. Heerlijk zo'n tuin!

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je toch een heerlijke grote tuin :-D
  ben ook gek op de natuur en lekker buiten zijn.. geniet er maar flink van, de herfst heeft zulke mooie veranderingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke poes hebben jullie! Het lijkt mij heerlijk om zo landelijk te wonen, je maakt dan de seizoenen veel bewuster mee dan in een nieuwbouw woonwijk. Woonde zelf in mijn jeugd ook landelijker en vond het buiten altijd zo lekker ruiken in de herfst. Ook prettig als je de ruimte hebt om eens lekker over je eigen grond te kunnen lopen zonder overal buren en voor Vera later om te kunnen spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onze ervaring bij walnoten bomen is dat het ene jaar er veel oogst en en het andere jaar weinig of niets. Dus het kan best zijn dat dat bij jullie ook zo is met de boom.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het kan ook zijn dat de dieren mee-eten van je walnoten. Soms zie je bv eksters of kouwen die de noten uit de boom pakken en er zo mee wegvliegen. Of bv muizen die 's nachts de noten verzamelen als wintervoorraad.

  BeantwoordenVerwijderen