woensdag 12 oktober 2016

Dingen in het Nieuws

Ik lees nog regelmatig de nieuwsberichten op de website van de nos, gewoon om een beetje bij te blijven. Maar af en toe lees je hele rare dingen...

Zoals deze:
Het afgelopen weekend zat in Almere een horrorclown met een mes kinderen achterna. Vermoedelijk deed hij dat om hen bang te maken.

Vermoedelijk? Ik ben benieuwd naar de andere theorieen.


Of deze eindelijk goed nieuws voor het milieu....

De reductie van de uitstoot van broeikasgassen in Nederland gaat sneller dan verwacht. Haagse bronnen bevestigen een bericht daarover in Trouw. Volgens de krant stevent Nederland af op een vermindering van zo'n 23 procent in 2020 ten opzichte van 1990. Dat is veel meer dan eerder werd gedacht. Daarbij moet wel worden gezegd dat 40 procent van de verbetering te maken heeft met een nieuwe rekenmethode.

Euh ja... zo kan het natuurlijk ook. Maar of dat nu de bedoeling is?


Dit stukje moesten we samen wel 4 keer lezen voordat we het begrepen:

Prins Carlos junior, zoon van prins Carlos en prinses Annemarie de Bourbon de Parme, is vandaag in Spanje voorgesteld tijdens een mis in Barcelona. De plechtigheid was in de kerk van het Sint-Annaklooster.
Carlos is het derde kind van prins Carlos senior, de oudste zoon van prinses Irene, en prinses Annemarie, een dochter van oud-CDA-Tweede Kamerlid Hans Gualthérie van Weezel.

En dan snap je het, er zijn drie carlos-sen. Junior, senior en de 'gewone' :D

Iemand andere nog iets vreemds gelezen recent?

5 opmerkingen:

 1. Toch niet helemaal goed. De vader is Carlos senior, de baby Carlos junior. De opa, man van Prinses Irene heette ook Carlos maar hij leeft niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan je nagaan, echt een super onduidelijk stukje :)

   Verwijderen
  2. En om het nog ingewikkelder te maken: Carlos senior, de vader van de baby, heeft nog een zoon die Carlos heet. Die is nu 18, maar niet erkend door zijn vader. Hij is wel stappen aan het ondernemen om als zoon erkend te worden omdat dat bepaalde rechten geeft.

   Verwijderen
  3. .....is, volgens mij, een soap ;-)

   Verwijderen