vrijdag 7 oktober 2016

Een Raar en Koud Dagje

Vandaag maar een dagje rustig aan doen, volgens mij gaat het niet helemaal lekker met Vera. Ik merkte het gisteren al, volgens mij heeft ze wat last van haar buikje en ze huilt iets meer. Ze heeft meer poepluiers dan normaal en inmiddels ook hele rode plekken op haar billetjes, arm ding.

De temperatuur in huis
Normaal zou ik haar lekker lang in d'r blote billen laten liggen, maar het is nogal koud in huis. En de verwarming is momenteel niet operationeel. We hebben wat vochtproblemen in de slaapkamer en dachten wellicht een breuk in de leiding te hebben ergens. Gisteren was er een monteur hier die nog twijfelde en voorstelde dat we heel zeker moeten zijn anders zijn de hoge onderzoekskosten voor ons. Dus nu is Maarten met de cv bezig (nou ja, NU is hij op z'n werk) en morgen komt zijn collega daar mee helpen.

Een andere theorie is dat het vocht in de muur komt doordat de regengoot soms te vol zit. Wellicht stroomt hij over aan de verkeerde kant de spouw in. Dus nieuwe dakgoten zijn een grotere prioriteit dan gedacht. Het vochtprobleem binnen is in slechts een deel van het huis, maar wel juist onze slaapkamer. De schimmellucht is niet lekker en ik maak mij ook zorgen over onze gezondheid. Hopelijk kunnen we dit snel oplossen.


Gelukkig had ik binnen nog een beetje droog hout liggen en ik heb net de houtkachel voor het eerst aangedaan. Zo kunnen we een deel van het huis behaagelijk krijgen. Vera heb ik warm aangekleed, en zul je zien dat ze juist nu elk half uur een schone luier moet ;) Dus broekje uit, sokken uit, legging uit, wolbroekje uit, luier verschonen en alles weer aan. Maar ja, het is nu eenmaal zo. Misschien is de woonkamer straks warm genoeg om even in d'r blote billen te kunnen liggen. Verder hoop ik maar dat ze zich snel weer beter voelt want ik vind het zo zielig.

Dat is beter!

23 opmerkingen:

 1. Wat vervelend, een vochtprobleem, koud en geen verwarming.
  Hopelijk kun je het met de houtkachel behaaglijk maken!
  Zielig hè? Als zo'n klein kindje ziek is. Je zou het zo van haar over willen nemen en dat zij zich dan weer beter voelt.
  Sterkte met je zieke kindje, en fijn dat Maartens collega komt helpen, dan schiet het lekker op en is het probleem hopelijk snel verholpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ik zou het graag voor haar overnemen. Helaas kan ik dat niet.

   Ik bwn heel blij dat Maarten zijn collega wil helpen. Hij heeft er ook voor geleerd en met zijn tweeën werkt toch fijner. Ook fijner voor Maarten.

   Verwijderen
 2. Ze is nog jong, maar soms kan een doorkomend tandje ook dergelijke klachten geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het even opgezocht en dat zou best kunnen ja. Ik vond de luieruitslag al zo vreemd, ze heeft wel eens een plekje gehad maar nooit zo erg. Zielig hoor.

   Verwijderen
 3. Dat klinkt als doorkomende tandjes! Ik zit er hier momenteel ook middenin. Wel fijn, de kachel aan. Ik heb hem gisteren ook voor het eerst weer gestookt. Moest wachten tot mn man de schoorsteen had geveegd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De schoorsteenveger was hier op de dag dat mijn bevalling begon. Ik weet nog dat ik rustig de eerste weeen aan het inderdaad was terwijl Maarten De schoorsteenveger door het huis liep :)

   Maarten we moeten nog wat droog hout uit de achterste schuur halen. Ik zeg "we" maar dat moet Maarten doen, ik durf niet vanwege De reusachtige spinnen daar.

   Verwijderen
 4. Ah, wat zielig voor Vera. Lijkt mij ook last van voorkomende tandjes. Maizena op de billetjes hielp bij zoontje heel goed en lekker wat extra aanleggen kon ook helpen. Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het klinkt als doorkomende tandjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Och,wat sneu die zere billetjes. Lang geleden kreeg ik van iemand de tip om eiwit op de billetjes te smeren, een supertip! Werkt geweldig snel en ik heb het dan ook voor alle drie mijn kinderen altijd gebruikt, kan geen zalfje tegenop. Gewoon wat eiwit loskloppen en in een klein bakje in de koelkast zetten. Je kunt het 2 dagen gebruiken, dan weggooien. Hoop dat je CV en vochtproblemen snel opgelost zijn, niet echt fijn met een kleintje in huis.

  Bo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eiwit, dat is apart. Ik zal het onthouden en als het niet snel beter wordt eens testen.

   Verwijderen
  2. Mijn moeder gebruite dat bij mijn zusje als die een ontstoken oog had. Dat was binnen twee dagen over.
   Siebrie

   Verwijderen
 7. Dacht ook meteen aan tandjes krijgen.Maar dat weet je pas zeker als ie er is he! En dat maakt het niet minder zielig. Sterkte voor de kleine meid, en voor jullie.
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dacht ook gelijk aan tandjes. Oudste van ons had ze ook voor de vier maanden al. Sterkte ermee, zijn van die lekkere dagen ook....
  Maizena helpt inderdaad goed tegen die rode plekken. Toevallig vorige week voor 't eerst geprobeerd. Is een vochtvreter niets voor jullie in huis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben inmiddels een vochtvreter staan maar dat is natuurlijk vooral symtoombestrijding. We moeten ook de oorzaak aanpakken.

   Verwijderen
 9. Ik zou niet met een baby in een schimmelige kamer gaan liggen hoor, zeker niet als je het al kan ruiken, dat is echt heeeel ongezond

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien zijn de dakgoten alleen maar verstopt, en helpt het om ze schoon te maken.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De dakgoten zijn eigenlijk te smal/klein in verhoudung met ons dak dus ze zitten heel vaak vol met al die bomen hier. We moeten daar echt een bwtere oplossing voor vinden.

   Verwijderen
  2. Wij hebben over een aantal dakgoten een netje gespannen, van gamma geloof ik. Het scheelt echt en is gemakkelijk aan te brengen.
   Siebrie

   Verwijderen
 11. Bij ons kwam het vocht in de muren door een overlopende regenton aan de voorkant van het huis en dat water stroomde onder het huis door en trok op in de muren.
  Met een verloopstuk aan de pijp wordt het nu een stuk verder afgevoerd en blijven de muren droog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de opmerking, bij ons komt de schimmel ook van beneden op de muur dus wij wisten niet of het dan wel van de buitenmuur kan komen.

   Verwijderen
 12. Maarten kennende zal die klus wel goed komen. En ja, soms kost een klus geld, maar het comfort wat je terug krijgt is het wel waard. Fijn dat je hout kan stoken, een backup verwarming hebt. Ik vind de warmte van een houtkachel zo lekker, veel lekkerder dan cv. Jullie ukje boft maar dat ze daar met heur blote billen bij mag liggen.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn ook erg blij met een back-up verwarming, ideaal. En natuurlijk heel gezellig!

   Verwijderen