dinsdag 11 oktober 2016

Recept: Makkelijke mueslirepen

Dit is een super simpel en gezond recept voor mueslirepen. Ideaal om in huis te hebben als je druk bent, en trouwens ook ideaal als snack voor onderweg. Met een baby in huis merk ik dat ik niet altijd de tijd heb neem om een gezonde snack te pakken. Zo had ik gisteren eigenlijk niet geluncht en dan tegen vier uur vreselijke trek, niet handig. Ik ga vandaag echt weer een partij maken, dit recept is genoeg voor ongeveer 20 repen. Ligt een beetje aan je vorm en hoe groot je ze snijd.


Je hebt het volgende nodig:
Rijpe bananen 1,5 cup (ongeveer 3 stuks)
Zelfgemaakte muesli:
Havervlokken 2 cup
Pompoenpitten 0.5 cup
Lijnzaad 0.5 cup
Zonnebloempitten 0.5 cup
Gehakte noten naar keuze 1 cup (amandel, hazelnoot, walnoot e.d.)
Gemengd gedroogd fruit naar keuze 0.75 cup (rozijnen, dadels, abrikozen e.d.)
Een beetje kaneel en zout naar smaak

Neem de bananen en pureer ze, dit gaat het beste in een blender of keukenmachine omdat het de bedoeling is dat de bananen vloeibaar worden. Gooi alles in een schaal, giet de vloeibare banaan erbij en meng het.

Het zou nu een samenhangend geheel moeten zijn, niet te vloeibaar. Dit druk je in een bakblik naar keuze, zorg dat het niet te dik word (dus neem eventueel 2 cakeblikken waarvan de slechts 2 cm vult).

Bak het in de oven op 170 graden Celcius voor 20 tot 25 minuten tot het goudbruin is. Als het afgekoeld is kan je het in stukken snijden en bewaren in een luchtdichte bak, blijft gekoeld zeker een weekje goed. En nu proberen ze niet in een keer op te eten :)

1 opmerking:

  1. Lijkt me heerlijk. Ga het uitproberen en nu maar hopen dat de tiener het ook lust, want wat kan die eten zeg. Soms weet ik niet meer wat ik moet voorzetten. Helena

    BeantwoordenVerwijderen